Zintegrowany Informator Pacjenta

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Zintegrowany Informator Pacjenta

Post autor: administrator »

NFZ uruchomił Zintegrowany Informator Pacjenta, więcej informacji na stronie głównej http://www.nasze-sanatorium.pl/nowosci/ ... jenta.html
Moim zdaniem rzecz bardzo potrzebna dzięki czemu z ekranu domowego komputera będziemy mogli dowiedzieć się wielu interesujących rzeczy na temat naszego leczenia w NFZ i kosztów ponoszonych przez fundusz na to leczenie. Szczególnie ciekawe dla kuracjuszy będą pozycje dotyczące leczenia uzdrowiskowego. Z zaprezentowanej obecnie strony demo, można dowiedzieć się np. o kosztach poniesionych przez NFZ na pobyt sanatoryjny oraz z zastosowanych zabiegów i ich ilości.
Czekam na informacje od pierwszych forumowiczów, którzy samodzielnie sprawdzą działanie systemu.
Było nie było brawo NFZ, takie inicjatywy są potrzebne.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Zintegrowany Informator Pacjenta

Post autor: sztani »

Jeżeli jest to forma informacyjna to tak naprawdę człowiek zaspokoi tylko swoją ciekawość. Sądząc ,że kosztował ten system informatyczny krocie więc ktoś się wzbogacił.Kolejki będą nadal , u mnie zlikwidowano od lat działające Poradnie Neurologiczną i Ortopedyczną . Wszystko się uszczupla NFZ rozdało ostatnio miliony na nagrody . Wybaczcie może tylko Ja ta tak myślę .Osobiście pamiętam ile razy leżałem w szpitalu ,bylem w sanatorium-mam wypisy. Pozdrawiam
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 10:08
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: cieszyn »

To może byc dosyć przydatna rzecz. Tylko bez sensu jest osobisty odbiór loginu i hasłą. Jaa np. to swojego NFZ mam ponad 100km a specjalnie nie bede jechał zeby to odebrac.Przy okazji też jestem bardzo rzadko w mieście wojewodzkim. Można ta informacje wysłać np. listownie.
Awatar użytkownika
halynka71
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 maja 2013 21:37
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: halynka71 »

Widzę,że jesteś z pomorskiego funduszu.
Ja się dziś wypełniłam wniosek drogą wirtualną i