Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 gru 2017 00:20
Oddział NFZ: Śląski

Re: Wieniec Zdrój - Jutrzenka- od 2 stycznia 2018

Post autor: basiusia9 »

Agnieszka73 pisze: 18 gru 2017 22:42 Jadę tam już drugi raz więc biorę to na luzik :)
Agnieszko czy przez to że już raz TAM byłaś masz jakieś cenne porady. Co zabrać nietypowego np. Czy w każdym pokoju są ręczniki ( bo nwm ile zabrać swoich) i czy jest w każdej łazience suszarka do włosów, jęsli tak to nie będę brała :P :P :P Czytałam tez że w pokojach są szlafroki w których trzeba chodzić ??? Tak pisało w opiniach na stronie Jutrzenki, że trzeba przechodzić w szlafrokach na zabiegi koło recepcji pełnej ludzi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i ludzi to krępuje. Ile w tym prawdy ??? Pozdrawiam serdecznie. Dodaj jakieś porady ;) ;) ;)
ankaanulka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2017 12:38
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ankaanulka »

Witam.byłam w Jutrzence w listopadzie.Z zasięgiem w pokojach kiepsko,ale na parterze przy recepcji na kanapach zasięg ok.
Ręczniki zmieniane raz w tygodniu,posciele raz na turnusie.
Suszarki w każdym pokoju.szlafroki niestety nie,ale można kupić na miejscu w sklepie lub wypożyczyć po wpłaceniu kaucji.
Na zabiegi można chodzić w szlafrokach ,większość tak chodzi zwłaszcza na basen,ale nie jest to obowiązek.
Proponuję zabrać 2 stroje kąpielowe.jesli są 2 zabiegi Mokre stroje nie zdążą wyschnąć.
Jeśli jakieś pytania to proszę pytać ,chętnie odpowiem.pozdrawiam
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mam parę pytań do pani ,nic ważnego, tak tylko z ciekawości. Na którą godzinę są posiłki ? niektórym kuracjuszom kolidowały z zabiegami popołudniowymi, to od której mniej więcej godziny jest druga część zabiegów? Czy będę latać ze zwieszonym jęzorem po obiedzie szybko na zabieg :lol: :lol: :lol: Jakie ma pani wrażenia co do zabiegów? Ja będę miała na astmę i na kręgosłup szyjny. Czy starają się faktycznie ulżyć w bólu czy zabieg jest na zasadzie odfajkowania jak to ktoś pisał na forum Jutrzenki. Tak bym chciała poprawić Tam stan zdrowia :D :D :D Jak sobie przypomnę jakieś pytania na napiszę.Pozdrawiam wszystkich po kuracji jak i przed :) :) :)
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2017 19:06
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka73 »

Witam :) zasięg z Plusa miałam w pokoju nie było problemu ale faktycznie widziałam jak goscie krążyli po hotelu z telefonami i szukali zasiegu :D
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz

Miałam tak ustawione zabiegi że po 14 nastej byl już luzik ,basenu nie miałam bo nie chciałam ,w pokojach bylo raczej wszystko ręczniki mialam swoje to i tak nie używałam hotelowych :D Miło wspominam pobyt :D Jestem raczej pozytywnie nastawiona na wszystko co mi życie daje a jak ktoś narzeka to narzekać będzie bo takich na forum nie brakuje :D pozdrawiam
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Agnieszka73 pisze: 19 gru 2017 20:54 Miałam tak ustawione zabiegi że po 14 nastej byl już luzik ,basenu nie miałam bo nie chciałam ,w pokojach bylo raczej wszystko ręczniki mialam swoje to i tak nie używałam hotelowych :D Miło wspominam pobyt :D Jestem raczej pozytywnie nastawiona na wszystko co mi życie daje a jak ktoś narzeka to narzekać będzie bo takich na forum nie brakuje :D pozdrawiam
Agnieszko dziękuje Ci bardzo za odpowiedzi.Ja mam sieć Niu mobile to jest z Orange, zdecydowałam że nie wezmę laptopa. Najwyżej będę czytać gazety bo jestem nocnym markiem :lol: :lol: i wezmę 3 książki na wieczory. Pozdrawiam ;) ;)
basiusia9
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Zapomniałam zapytać czy były osoby mniej więcej ok 40- stki, ja mam 38 lat. ;) Wiem że większość kuracjuszy to emeryci i renciści :) . Miło by było poklachać z jakimiś powiedzmy rówieśnikami ( bo nie wiem jak to ująć ) :lol: :lol: :lol:
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz

Mam 44 lata więc nie jest tak źle jak coś to na pewno będę często przy fontannie na papierosku :D tam jest palarnia :D
Agnieszka73
Kuracjusz
Kuracjusz

Biorę laptopa bo w Plusie raczej zasięg jest a będę w jedynce więc wieczorki mogą byc nudne :D
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 57 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: wiktor64 »

W jaki sposób wieczorki mogą być nudne :lol: