Wysowa
Wysowa Zdrój
Do dziś nie zapomnę gdy prof z Kliniki w Zabrzu powiedział mi ,że było by dobrze ,aby tam pojechać bo zabrzański oddział diabetologiczny ma tam kilka " miejscówek " w Biawenie
Był rok około 2000 .
Telefonów komórkowych było mało a i koszty były wielkie.
Komputer był Windows 95 i czarno białe monitory
Pojechałem...ok wykorzystałem regionalnego przedstawiciela ,aby mnie tam dowiózł

Droga od sławnego skrzyżowania w okolicach bodajże ..Ropy ..Straszna
Dowiózł i zostawił na pastwę losu
Była godzina około 17,00 ciemno ,głucho i do domu daleko...
Zakwaterowano mnie w pokoju 2+2
Myślę sobie A nie był to Mój pierwszy wyjazd ..Wytrzymam oby...
Drodzy Państwo 23 dni tak 23 dni bo turnusy wtedy trwały jeszcze 24 to była Wieczna Zabawa Trafiłem na takie Towarzystwo ,że Głowa Boli
Ludkowie z Dializ ciągle robili Nam Psikusa My nie byliśmy im dłużni .
Wieczorem kilka osób potrafiło zrobić ogromne kule ze śniegu uniemożliwiające Wjazd do ..Wysowej z Prowiantem
Obok tzw Pierwszego Kościółka -Cerkwi
Powód piekarz dowożący pieczywo rano Całemu Kurortowi o 6,30 robił POBUDKĘ puszczając Klaksony .
Był to psikus
Ludzie pomimo ,że byliśmy na KOŃCU Świata potrafili z trzech obiektów zorganizować się w jedynym wtedy sklepie na Dole i robić co dziennie Ognisko na świeżym powietrzu przy temperaturze minus 10 st C.
Fakt przy ognisku pojawiały się napoje rozgrzewające ,ale w ilościach ,że jak to Mówił pewien Pan Koty by się nawet nie opił
Tak Pani KO prócz Naszych inwencji Zorganizowała wycieczkę do Bardejowa gdzie miast powrotu na Kolacje nie wróciliśmy w sile kilku autokarów nad ranem .
Cóż był to okres Karnawał i Postanowiliśmy Zostać na Słowacji na Balu czytaj Dancingu
Oczywiście nikt nie posiadał Strojów -ale słowacki DJ czy wodzirej wprost zachęcał do pozostania,
Oczywiście dla Dyrekcji Sanatoriów w drodze powrotnej jeden z autokarów miał bardzo poważna ...awarię stąd spóźnienie o kilka godzin.
Drodzy mili LUDZIE ,jeszcze RAZ to LUDZIE Robią Atmosferę
O wyjeździe do stadniny Koni Huculskich nie wspomnę .... Jeden Pan kupił dla Wnuczki konika i musiał go mieć przy sobie ..2 dni w Wysowej szukano Gospodarza ,który przetrzyma Zwierze
A widok wnuczki gdy pojawiła się po ..........bezcenny
Wysowa pomimo ,że na końcu świata gdzie psy 4 literami szczekają ..pozostanie na długo w mojej a i chyba wielu ..pamięci