Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Bo mapy wujaszka gogle pokazują jeszcze jakiś Truskawiec w PL.
....
Wracając do rzeczy samej.
Mam mocno rozpracowany plan wyjazdu do Truskawca, znaczy się do tamtejszego sanatorium.
Czasokres oscyluje z wiosną ale wtedy jak stanie się ciepło - na tyle, aby spacery były przyjemne.
Weekend majowy jest trochę ryzykowny - bo samych miejscowym będzie więcej.
Braci Rosjan teraz nie za wiele - obrazili się na Ukrainę.
Mam upatrzonych kilka obiektów - jeden z nich ma mocne umocowanie - tamże w warunkach SPA - mocno podobnych do Arki kołobrzeskiej ( bez przesady ) a może nawet lepszych - ceny są na poziomie zwykłej dwójki komercyjnej w zwykłym polskim sanatorium - ale w innej skali - u nas stawka za jedną osobę - w Truskawcu - stawka za dwie osoby.
Póki co - na razie nazwy upatrzonego obiektu nie zdradzę, ujawnię ją tuż przed wyjazdem lub zaraz po zajęciu miejscówki.
Mogę sporo podpowiedzieć.
Można namierzyć tamtejsze sanatoria korzystając z usług wujaszka gogle.
I korespondować z nimi w języku polskim - wiele z nich ma stronki www w opcji języka PL.
Pracownicy ich działów marketingu znają język Wiślan.
W razie problemów komunikacyjnych można skorzystać z tłumacza wujaszka gogle z czego wielokroć skorzystałem.
To tyle na teraz ...
Byłem w zeszłym roku w sanatorium Dniepro, a w tego lata wybieram się też o Truskawca do sanatorium Szachtar o nieco wyższym standardzie (odwiedziłem i popytałem w zeszłym roku). Oba wyjazdy przez biuro podróży ([link]), ale spotkałem wielu rodaków, którzy załatwili sobie pobyt prywatnie (nieco taniej). Truskawiec to znakomite miejsce dla mężczyzn chorujących na prostatę jak mężczyzn i kobiet mających problemy urologiczne. Naczelnik Państwa Józef Piłsudski kurował wątrobę (kamienie). Osobiście serdecznie polecam, luksusów nie ma, ale opieka i zabiegi znakomite. Więcej chętnie powiem na priva..
Ostatnio zmieniony 14 mar 2017 18:59 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:usunięto link
Dzień Dobry. Byłem w Truskawcy latem. Jechałem 4. Wszystko było okej w drodze. Bardzo miły pilot nas prowadził. Jak dostaliśmy się granicy, zaczęła się masakra. Stanęliśmy na tej pierdo. Granicy 6 godzin. Jak przeznaczyliśmy, to po takiej drodze tylko wozem jechać. Myślałem że wszystkie zęby mi wypadną i trzeba będzie iść do dentysty. Dostaliśmy nakoniec już tego truskawca. Już chciałem do domu wracać. Wyszedłem z autokaru trafiłem w kupę gówma. NA TERYTORIUM NASZEGO SANATORIUM!!!!! GÓWNO. JAK KU***. No niech na szczęście!
Weszliśmy do recepcji. Jak przy Związku Radzieckim. Dyscyplina i kolejka jak za masłem. Dostałem kluczy jeszcze z jakimś debiłem polakiem, jaki już był pijany.
Pokoje brudne. Kibel zasrany. Jedzenie jak dla piesa, co sie zostało to trzeba było zjeść. Chciałem to jedzenie w łeb wrzucić kelnerów. Jechałem w windzie i ta się zepsuła. Tak w ten moment bałem się że już myślałem że za chwilę będę na niebie. Jak na wojnie. Latanie po sranych zabiegach. Wszyscy się denerwują. Ochroniarze chamowity. Nie chciał mi wpuścić do sali zabiegowej.
Ej, Zbigniewie 364748 ... Twój język polski pozostawia wiele do życzenia... Treść Twojego postu również zastanawia. Posługujesz się słownictwem, które z pewnością razi forumowiczów - tak nie przystoi. Przepraszam, jeśli Cię uraziłam , ale na forum wymieniamy swe poglądy, bądż dzielimy się wiedzą i każdy z nas stara się być bratem dla drugiego.
To nie urażenie, chamstwo należy tępić w zarodku.To jest forum kulturalnych ludzi a nie wymiana chamskich słów.Dla mnie osobiście takie zachowanie w pisowni jest nie do przyjęcia i mnie obraża.Proszę administratora o zwrócenie uwagi kto napisał i wykasowanie posta. Dziękuję.
Prawdopodobnie Zbigniew wykupił za pośrednictwem taniego polskiego pośrednika najtańszy pobyt w Truskawcu.
A za małe pieniądze psi jedzą.
Na poziomie zwykłego krajowego sanatorium - mowa o pobycie komercyjnym - można mieć w Truskawcu lub w pobliskim Morszynie zakwaterowanie właściwie równoważne pobytowi w apartamencie.
To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...