Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam
Bardzo proszę o opinie o tym sanatorium ponieważ niedługo mam tam turnus z ZUS
Proszę o info co ze sobą zabrać ile co kosztuje i jakie rozrywki są w iwoniczu (dla ducha i ciała)
Sanatorium jest stosunkowo małe, na turnusie ok.60 osób. Pokoje głównie dwójki. Są też 2+1(ze wspólną łazienką)
Jedzenie bardzo dobre. Parking,czajnik,telewizor, bilard bezpłatnie. Basenu nie ma ale lekarze dają zabiegi w basenie w pobliskim sanatorium Sanvit. Wieczorki taneczne we wtorki i soboty dla kuracjuszy Wisły bezpłatnie. W inne dni można bawić się w sąsiednim Górniku no i oczywiście w Krakowiaku. Atmosfera miła, po kilku dniach wszyscy się znają. Napewno będziesz zadowolony z pobytu. Życzę milego odpoczynku
Dzieki temu wpisowi cos się dowiedziałam:) a Też z ZUS wybieram siew to miejsce w czerwcu a ze to dla mnioe nowa sytuacja to szukam informacji.Gdybyście tu jeszcze kiedyś zagladneli to chetnie bym sie jeszcze czegos dowiedziała, np czy jest dobrze prowadzona rehabilitacja ( chodzi mni głównie o kinezyterapie) ?czy jest w sanatoriumdostęp do internetu. i ogólnie szelkie ciekawostki, które moga sięprzydać nowicjuszowi w takiej sytuacji .pozdrawiam serdecznie.
Witam byłem pierwszy raz w Sanatorium i wysłano mnie z Zus na 24dni powiem od poczatku do konca jak było po pierwsze dziwi mnie to że wysyłają tam ludzi ze schorzeniami ortopedycznymi itp.poniewaz jest na samym końcu pod górką ale jak ktoś ma zdrowe nogi to spoko najlepiej sie przemieszczać autem albo pieszo chodzic na skróty które po pewnym czasie sami poznacie bedac na miejscu rano sie budzicie o 8 godzinie sa sniadania o 13 obiady o 18 kolacja całe jedzonko jest naprawde bardzo dobre jak domowe sa dwa rodzaje diet normalne i dietetyczna zupy mozesz prosic o dolewki do wazy napewno nie bedziesz głodny zabiegi sa super prowadzone nie mozna narzekac lekarz ustala jakie zabiegi i ile ich bedziesz miał jedynym minusem brak basenu na miejscu 7minut spacerkiem musisz uważac by sie nie przeziebic po basenie pamietaj ze na basenie potrzebny bedzie ci czepek na glowe bo bez niego nie wejdziesz.Co do obiektu topowiem tak z zewnatrz wyglada tak sobie lepeij napewno na zdjeciach wyglada pokoje najlepsze bo po remoncie sa na 3 lub 4pietrze a na 1 i 2 takie sobie napewno nie to co na zdjeciach jedynym plusem to to ze nie musisz na parkingu w wisle płacic za postoj swojego auta bo gdzie indziej to 5zł za dzien bezpłatny bilard pianino i darmowe opalanie jak jest pogoda za budynkiem na polu ale spoko pokoje sa 2osobwe lub pokoj 2 plus 1 z osobnym wejsciem najlepeij wybierac pokoje z widokiem na parking poniewaz dla ludzi starszych potrzeba wiecej sloneczka wiec sami wybierzecie nastepnym minusem jest to ze w tym sanatorium musisz powraca na 22h a w innych wracasz na własna odpowiedzialnosc nie jestem pewien czy o ktorej chcesz ale napewno pozniej i poniewaz jestes pilnowany jak w wojsku a to daltego ze z tego co slyszalem to do tej godziny jestes ubezpieczony ale ile w tym prawdy to nie mi oceniac mozesz zawsze wypisac przepustke i wtedy mozesz dluzej gdzies wyjechac na impreze .sory ze tak pisze plusy i minusy na przenmian ale pisze to co sobie przypominam sa wycieczki płatne, jak i te piesze bezpłatne, minusem było również ognisko kiełbasa smaczna ognisko oki ale brak muzyki w porónaniu do innych sanatorium np. w górniku była muzyczka miejsce do tancow jak sami sobie nie zaspiewacie to sie nie pobawicie za bardzo pobyt wspominam naprawde miło ale myslalem ze lazienka bedzie ladniejsza, nie zalezy mi by pisac głupoty tylko to co widzialem słyszałem i przezyłem co do imprez w tym sanatorium to jest samograj ktory gra na organach ale sami stwierdzicie jak gra.Pozdrawiam wszystkich z Turnusu tych po i przed .P.S sami stwierdzicie czy napisałem prawde sami sie przekonacie pozdro
Witam wszystkich wybierających się do sanatorium Wisła w Iwoniczu Zdrój.Pobyt tam to jedna porażka, budynek położony na najwyższym wzniesieniu dla osób po urazach kostnychGRATULACJE dla ZUS za zawarcie umowy na ten pseudo kurort!!Bez samochodu i lub taxi nie ma szans dostać się z bagazami a i spacer na dół i do góry to Bielawa wyczyn dla osób po zmaganiach.!Spedzilam tam turnus w XII 2017r.wyzywienie koszmarne, prawie wszyscy mieli problemy z odpowiednia perystatyka jeli.Dyrektor, powinnam napisac pseudo dyrektor nie umie sie pynnie wyslowic, nie reaguje na petycję pensjonariuszy. Zabiegi bez rewelacji byłam raz i więcej nawet za dopłatą bym nie pojechała.Chce dodać,ze IV piętro w miarę ale poniższe komuną lata 70-te i pokoje zagrzybione gdzie jt SANEPID!