Prośba
-
malinaola
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 12 lip 2013 19:12
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 0
Prośba
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: Prośba
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... tka#p42444
- violet58
- Przyjaciel forum

" violet58 napisał(a):Witam
Byłem w "Tęczy" na przełomie sierpnia i września 2008 roku, czyli stosunkowo dość dawno. Był to mój pierwszy wyjazd do sanatorium, wyjeżdżałem pełen obaw, ale było ok.
Sanatorium położone w pasie nadmorskim, tuż przy promenadzie, jeżeli nadal funkcjonuje "tajne" przejście obok pizzerii to nawet nie miną dwie minuty a już będziesz na deptaku, a plaża i morze tuż, tuż...
Sanatorium składa się z dwóch obiektów, głównego, piętrowego budynku przy Chopina i kilku pokoi w oficynie na zapleczu, gdzie w jednym z nich miałem wątpliwą przyjemność mieszkać. W oficynie pokoje zlokalizowane nad pralnią, warsztatem i w bezpośredniej bliskości zaplecza kuchni. Hałas początkowo trochę przeszkadzał, ale i tak był niczym w porównaniu z wiecznym wrzaskiem wszechobecnych mew. Było to studio 2+2 więc opłata była niewielka, generalnie bez rewelacji.
Baza zabiegowa w budynku głównym łącznie z niewielkim basenem solankowym. Miałem sporo zabiegów mokrych i generalnie byłem z nich zadowolony, personel miły i uczynny.
Tam też działała niewielka kawiarnia o tej samej co sanatorium nazwie - mało stolików i jeszcze mniej miejsca do tańca. Większość kuracjuszy chodziła do położonego obok OW Radość.
Plusem była fantastyczna pogoda i fajni ludzie, których dane mi było poznać. Sporo jeździłem na wypożyczonym rowerze, wypożyczalnia niedaleko, ale nie pamiętam na jakiej ulicy.
Godny polecenia - "Szlak zwiniętych torów" czy wycieczka do "Krainy w kratę" .
Zastrzegam, że nie są to informacje najświeższe, prawie sprzed pięciu lat i wiele się mogło zmienić - oby tylko na lepsze.
Pozdrawiam"
Naprawdę nie jest źle, termin i lokalizacja fantastyczne - oby pogoda i towarzystwo dopisało
- violet58
- Przyjaciel forum

Wpisz Tęcza Ustka i wciśnij Szukaj
- violet58
- Przyjaciel forum