Prośba

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
malinaola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2013 19:12
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Prośba

Post autor: malinaola »

Witam Wszystkich. Pod koniec lipca jadę po raz pierwszy do sanatorium (Ustka "Tęcza"). Jeżeli ktoś z Was tam był proszę o ocenę tego sanatorium. Jak tam jest? Jak załatwić pokój 1 - osobowy (jadę z NFZ-u)? Co zabrać? Gdzie postawić samochód żeby nie płacić 200 zł za parking (zdzierstwo). Z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Re: Prośba

Post autor: violet58 »

Zerknij tutaj, może i informacje nie najświeższe, ale zawsze...
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... tka#p42444
malinaola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki ale nie potrafię w to wejść
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kliknij w link i już :D
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skopiuje Ci mój post z tego tematu
" violet58 napisał(a):Witam
Byłem w "Tęczy" na przełomie sierpnia i września 2008 roku, czyli stosunkowo dość dawno. Był to mój pierwszy wyjazd do sanatorium, wyjeżdżałem pełen obaw, ale było ok.
Sanatorium położone w pasie nadmorskim, tuż przy promenadzie, jeżeli nadal funkcjonuje "tajne" przejście obok pizzerii to nawet nie miną dwie minuty a już będziesz na deptaku, a plaża i morze tuż, tuż...
Sanatorium składa się z dwóch obiektów, głównego, piętrowego budynku przy Chopina i kilku pokoi w oficynie na zapleczu, gdzie w jednym z nich miałem wątpliwą przyjemność mieszkać. W oficynie pokoje zlokalizowane nad pralnią, warsztatem i w bezpośredniej bliskości zaplecza kuchni. Hałas początkowo trochę przeszkadzał, ale i tak był niczym w porównaniu z wiecznym wrzaskiem wszechobecnych mew. Było to studio 2+2 więc opłata była niewielka, generalnie bez rewelacji.
Baza zabiegowa w budynku głównym łącznie z niewielkim basenem solankowym. Miałem sporo zabiegów mokrych i generalnie byłem z nich zadowolony, personel miły i uczynny.
Tam też działała niewielka kawiarnia o tej samej co sanatorium nazwie - mało stolików i jeszcze mniej miejsca do tańca. Większość kuracjuszy chodziła do położonego obok OW Radość.
Plusem była fantastyczna pogoda i fajni ludzie, których dane mi było poznać. Sporo jeździłem na wypożyczonym rowerze, wypożyczalnia niedaleko, ale nie pamiętam na jakiej ulicy.
Godny polecenia - "Szlak zwiniętych torów" czy wycieczka do "Krainy w kratę" .
Zastrzegam, że nie są to informacje najświeższe, prawie sprzed pięciu lat i wiele się mogło zmienić - oby tylko na lepsze.
Pozdrawiam"

Naprawdę nie jest źle, termin i lokalizacja fantastyczne - oby pogoda i towarzystwo dopisało
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Albo jeszcze inaczej - w prawym górnym rogu masz wyszukiwarkę - okienko z lupą i napisem Szukaj...
Wpisz Tęcza Ustka i wciśnij Szukaj :D
malinaola
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Violet 58 bardzo dziękuję.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Niestety na temat parkingu nic nie mogę powiedzieć, obok spokojne uliczki może tam uda się zatrzymać za free. Z jedynkami zawsze problem, możesz poprosić lekarza o jakieś zaświadczenie - powinien wiedzieć jak umotywować. Czasem działa...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
basiula_36
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2011 19:48
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: basiula_36 »

witaj,ja tam bylam 2 lata temu,bylo fajnie,jedzenie troche nijakie,ale zabiegi oki,wszystko jest w jednym budynku,blisko plaza,widoki super,robia rozne wycieczi.Co do jedynek to wiem ze z tym byl problem ale mozna pogadac w recepcji zaraz jak przyjedziesz.CO do parkinu to ludzie mieli auta ale na ulicy przy osrodku,wtedy nic nie placisz za parking i tak oszczedzasz.W RAZIE PYTAN DZWON, 696 280 161.Basia z LODZI
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Sanatorium świetnie położone, wszystko było ok.Myśmy miały pokój studio czyli jedynka i dwójka.W jedynce był telewizor i szafa i łazienka.Ale był to pokój przechodni.
ODPOWIEDZ