Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
jolantad
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lip 2017 11:46
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: jolantad »

Byłam na komisji ZUS. Orzecznik stwierdził potrzebę rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnym. Teraz czekanie na pisemne potwierdzenie
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

To dokładnie jak ja więc czekamy :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09

Post autor: Fionka »

Czekam, czekamy . Puki co cisza , bo wszystko w zawieszeniu . Za ok 14 dni ruszy lawina zadowolonych i nie zadowolonych .Do której grupy będziemy się zaliczać :?: . Niebawem się przekonamy . Czas leci nieubłaganie szybko . Wytrwałości i optymizmu , Wam i sobie życzę . :)
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Ewucha »

Witajcie witajcie ja teź czekam tylko na zaproszenie na komisje caly czas zagladam i trzymam kciuki abyście dostali dobre miejscówki do tej pory dostawałam ambulatoryjne chciałabym stacjonarne ciekawe czy mam szanse jak mam ambulatoryjne na miejscu pozdrawiam
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51

Post autor: aniag »

Witaj
Ewuchaa oczywiscie że masz szansę ja dostałam
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewucha , masz szanse , takie jak każdy . Przecież większość mieszka w miejscowościach gdzie jest dostęp do rehabilitacji. Tak naprawdę to w małych miejscowościach (wsie) ludzie podlegają pod KRUS , oczywiście nie wszyscy ;)
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Ewucha »

Dzieki wam za wsparcie czekamy razem narazie cisza cisza az tu nagle super miejsca dostaniemy powiedzcie czy jest prawo wyboru czy stacjonarne czy ambulatoryjne wiem ze zmiany nastąpiły czytałam w waszych postach ciekawe jak to bedzie pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Do końca nic nie wiadomo . Jedni dostali ambulatoryjne, inni jak Aniag do wyboru a jeszcze inni stacjonarne . Nic nie poradzimy , czekamy aż się coś wykluje :lol: :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

............Czytam Państwa wypowiedzi i zastanawiam się GDZIE My ZYJEMY ???

Płacimy obowiązkowe składki bo widzimy to na tzw "Roncetli-pasku" firma PŁACI bo jak by nie zapłaciła to by ją zamknęli a tutaj ........

Ale jest i pocieszenie bo kontroluję w/w temat otóż znajoma w pewnym mieście w województwie małopolski ..złozyła wniosek do ZUS po 7 dniach dostała Zaproszenie ta osoba była Pierwszy raz na ..przesłuchanie trwało wg relacji całe 10 minut po wizycie Doktor poprosił o przejscie do Kancelarii
Tam zadano Pytanie -Krynica czy Ustroń , oraz kolejne kiedy Znajoma poprosiła nieśmiało o termin po ..Swiętach ..Dostała

Kolejny przypadek śląski ZUS podobna sytuacja -ale po 7 dniach List ze skierowaniem
Wiem ,że mimo wszystko dużo zależy od PODKŁADEK do wniosku
a i prawdą JEST ,że BRAKUJE trosze peci-peci na wyjazdy
a płacić trzeba ;)
Jula6
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2018 20:43
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Jula6 »

Witam!Jako nowa mam do Was pytanie,w grudniu 2017 miałam operację kręgosłupa ledzwiowego,kiedy powinnam złożyć wniosek o sanatorium z prewencji rentowej?ponoć rehabilitację mogę rozpocząć dopiero po 3 miesiącach po operacji,a tak przy okazji to do którego sanatorium najczęściej wysyła białostocki ZUS?może ktoś był ostatnio na komisji i wie ile się czeka?czy po operacji mogę liczyć na krótsze oczekiwanie czy tryb normalny?
ODPOWIEDZ