Szczawno-Zdrój-"Azalia"

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
emeryt
Na forum od: 08 gru 2013 23:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Szczawno-Zdrój-"Azalia"

Post autor: emeryt »

moja opinia o sanatorium Azalia- minusy tego sanatorium dlaczego nie można rezerwować pokoju pewnie dlatego aby zmusić potencjalnego kuracjusza do przyjazdu wcześniejszego i zainkasowanie opłaty za dodatkową dobę, po zarejestrowaniu (brak wyboru pokoju)udajemy się do przydzielonego pokoju są oczywiście pokoje ładne ale dla wybranych czytaj pełno płatnei co rzuca się w oczy to ciasnota zagracenie pokoju poprzez stare krzesła które nie ma jak ustawić aby swobodnie przejść meble ustawione bezmyślnie brak wieszaka na powieszenie choćby kurtki i itp szafa ciasna w wyposażeniu pokoju jest czajnik za który trzeba sobie zapłacić (żyjemy podobno w Europie czy to nie powinien być w standartowym wyposażeniu telewizor oczywiście płatny parking oczywiście płatny na drodze dojazdowej gdzie nie ma ruchu ustawiono znaki zakazu postoju aby zmusić do korzystania z płatnego parkingu okna nie szczelne drzwiami wieje tak że firany się ruszają a więc podsumowując sanatorium to jest aby wydusić jak najwięcej pieniędzy z potencjalnego kuracjusza plusem jest to że zabiegi są na miejscu jedzenie chociaż mało urozmaicone dobre obsługa dosyć miła ale kierownika nie można się doprosić o spotkanie mimo próśb zalecenie jest moje takie że przydała by się niezapowiedziana kontrola NFZ
kacper
Na forum od: 16 kwie 2012 16:21

Post autor: kacper »

Witam! Właśnie wróciłam z Azali...przeziębiona i z chorym pęcherzem....to może przez kąpiel w borowinie..zabiegi skromne,udalo mi się w połowie turnusu wywalczyć masaż...i to Pan Masażysta robił super.Jedzenie masakryczne..gdybym chciała schudnąć..a nie mam z czego,to przynajmniej 5 kg bym zrzuciła,mikro porcje i potrawy które były co najmniej dziwne..podaję dwie...sałatka...makaron świderki..rozgotowany z zielonym ogórkiem i sosem z czosnkiem na zimno...na obiad..gołąbek..czyli w kapustę zawinięty ryż ..nie doszukałam się mięsa i do tego ziemniaki.Panie Pielęgniarki bardzo miłe,obsługa techniczna i Panie sprzątające bardzo miłe i usłużne,Panie kelnerki szybkie i uśmiechnięte. Nie służył mi klimat..wysłano mnie z gór do gór,bardzo żle się czułam,skakało mi ciśnienie,prosiłam lekarza aby to zaznaczył na wypisie..no niestety w gabinecie powiedział tak..a le na wypisie już tego nie było.Okolica,parki,kwiaty przepiękne.NAPEWNO JUŻ NIGDY TAM NIE POJADĘ!!!!!!!
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Kilka słów pozwolę sobie komentarza do Szczawna.
Azalii nie znam to nie będę zabierał głosu, ale Szczawno i owszem.
Piszesz: "okolica piękna". Pewnie masz na myśli tereny nieco dalsze jak Zamek Książ, Góry Stołowe, niektórzy zaliczają do atrakcji również Wrocław i Panoramę Racławicką bo samo Szczawno to taka dzielnica Wałbrzycha.
Ani to góry, ani to niziny. W lecie gdy jest pogoda to można pospacerować po Parku Szwedzkim, po wzgórzu parkowym, można się wybrać na słoneczną polanę i to wszystko. Gdy nie ma pogody to...???
NAPEWNO JUŻ NIGDY TAM NIE POJADĘ!!!!!!!
Nie warto się zarzekać "nigdy". Nigdy to można mówić gdy się jedzie prywatnie.
Gdy wyjazd jest z NFZ to można najwyżej zrezygnować z wyjazdu i stracić turnus.
HaDaDa
Na forum od: 24 sty 2018 17:23
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: HaDaDa »

Wybieram się do sanatorium "Azalia". Dzwoniłam, aby dowiedzieć się czy jest możliwość zarezerwowania pokoju. Niestety nie ma takiej możliwości, kto pierwszy ten lepszy. Można przyjechać dzień wcześniej, przenocować i też nie ma pewności, że dostanę pokój jaki chcę. Dziwne, bo przyjeżdżając wcześniej też nie mam możliwości zarezerwowania sobie na tą noc pokoju np. jedynki. Czyżby płacąc 100% za jedną noc jestem zmuszona nocować w pokoju 3 osobowym? Pani udzielająca informacji przez telefon bardzo niecierpliwa, udziela informacji nawet nie wysłuchując do końca. Już żałuję że los mnie tam skierował.
41850
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 66 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: wiktor64 »

HaDaDa bedzie dobrze zobaczysz dobre towrzystwo
i bedzie ok miłego wypoczynku i czekamy na opinie :D
HaDaDa
Na forum od: 24 sty 2018 17:23
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: HaDaDa »

Wiktorze obyś się nie mylił. Raczej zawsze jestem optymistycznie nastawiona. Faktycznie opinię wystawię po powrocie i nie będę niczego ukrywała, jeżeli będzie fajnie, to z pewnością nie będę szczędziła pochwał, ale jak będzie kiepsko, no cóż... :P :roll:
Kasienka74
Na forum od: 09 lut 2018 19:25
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Kasienka74 »

Witam w Azali bylam w lipcu 2017 piekna okolica na wypoczynek spacery.oraz wiele ciekawych miejsc godnych zwiedzenia.Samo sanatorium to porażka.Jakis dramat pokoje miniaturowe.nie spelniaja standardów.Nie ma szans na wybor pokoju czy też zmiane.Pan kierownik za nic ma ludzi.Jedzienie tragiczne.jak ktos bardzo glodny to zje.porcje miniaturowe czesto trzeba sie domyślać co sie je bo do menu podanego potrawa go nie przypomina.Dobrze ze blisko godny polecenia bar mleczny z pysznym domowym jedzeniem.Poza piekna przyroda serdecznie polecam pijalnie wod mineralnych z przesympatyczna obsługa.Grote solna.Aleje spacerowa.do Dworzyska i stadnina koni.piekne fontanny w parku szwedzkim.W samej Azali plusem jedynym zabiegi na miejscu z fantastycznym personelem.Panie bardzo sie staraja aby kazdy byl szybko obsluzony bardzo mile.
ODPOWIEDZ