Sanatoria ZUS 2018

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Sanatoria ZUS 2018

Post autor: Fionka »

Sztani a ja zaczynam mieć wątpliwości , czy Departament podaje , czy akceptuje .
Tojka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 mar 2012 19:13
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Tojka »

Mysle, że podobnie jak poprzednio - wszystko w rękach urzędniczek w macierzystym ZUSie. One rezerwuja miejsce i czas, a departament jedynie przyklepuje :)
Obiecuje pełną, solidną relacje z Perły w Międzywodziu, bo niestety ale nikt się przyłożył do napisania dłuższej relacji z pobytu.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak też myślę . Bo po co idziemy do tego pokoju :?: Obecnie decyzje dostajemy od orzecznika a w magicznym pokoju nic się nie dzieje . Powiedziano mi jedynie że mam czekać .
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tojka , miałaś szczęście , trafiłaś na człowieka :) wśród ludzi .
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

W takim razie Zbyszku rozumiem, że odwołanie w trybie 14 dni dotyczy tych, którzy nie dostali przydziału wyjazdu na leczenie??????
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Ewucha »

Witajcie dostałam zaproszenie do Zus na komisje 02 lutego zobaczymy jak to jest w zachodniopomorskim pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Zbyszek a co ty taki poddenerwowany. Twoim zdaniem teraz jest lepiej? bo takie odnoszę wrażenie . jakie przynudzanie kolego ? . Wcześniej składałem sam , komisja (orzecznik ) . Po komisji do pokoju ,do pań wybierałem miejsce i termin i po wszystkim . Po co to mącenie przez ZUS . jak wcześniej nie dał Ci orzecznik to można było po miesiącu znowu złożyć . teraz jak odmowa czekasz odwołanie i dalej odmownie (nikt nie podważy kolegi po fachu) . strata czasu
To co piszesz to my wiemy .
Ela w magicznym pokoju się dzieje . bo Panie z opóźnieniem dwu tygodniowym wypisują tym co dostali. Tylko teraz nad głową nikt im nie stoi i nie prosi o miejsce i termin .
Awatar użytkownika
Ewucha
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2017 12:52
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Post autor: Ewucha »

Sluchajcie mili spokojnie to wszystko nerwy bądzmy dobrej myśli ze dostaniemy to co chcemy aby tylko zdrówko było i dotrzymac do tych wyjazdów pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Zbyszku, wystarczy trochę grzeczniej.
Nadeszła "dobra zmiana" i wszyscy jesteśmy w niepewności. Stąd te dywagacje, dyskusja, domysły. Sami pracownicy ZUS tak na prawdę nie wiedzą co teraz należy do ich kompetencji.
Było dobrze dla starających się o wyjazdy rehabilitacyjne, chcemy, żeby było tak dalej.
Nie odczułam, żebym do tej pory zawracała głowę pani urzędniczce przy przydziale miejsca i terminu, bo zawsze byłam bardzo miło obsługiwana.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51

Post autor: aniag »

:) A mnie się wydaje że Zbyszek nie ma problemu z wyborem miejsca i terminu i tak pisze :D :D
ODPOWIEDZ