Kujawiak Inowrocław z ZUS 20.02-15.03.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Kujawiak Inowrocław z ZUS 20.02-15.03.2018

Post autor: Gelek »

Ja tak dwa razy miałem. Wyjeżdżałem z przyczyn kardiologicznych, a że mam dodatkowo problem z kręgosłupem, więc dają mi również na kręgosłup, bo ilość zabiegów musi się zgadzać.
Zrób sobie jakieś badania, co by udokumentować schorzenie i przypuszczalnie nie powinno być problemu, chociaż oczywiście wszystko zależy od lekarza już tam na miejscu.
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elinka5+ »

Dzięki za info .Właśnie 2 dni temu zrobiłam USG , chcę jeszcze żeby lekarz mi wypisał skierowanie na zabiegi lub jakąś informację sugerującą jakie zabiegi ewentualnie byłyby wskazane. Może się uda. :)
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Agnieszkam75kg »

dlatego ja chciałabym jakiegoś fajnego ludzkiego lekarza dostać, który spojrzałby na moje wyniki badań,
ale moje pytanie o lekarzy skierowane do obecnego turnusu zostało bez odpowiedzi :roll: :roll: :roll: wiem że wszystko zależy od lekarza na jakiego się trafi :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bo lekarz przeznaczy na zbadanie nas i przejrzenie naszej dokumentacji max. 5 minut :roll:
To jest kombinat.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tego się właśnie obawiam. Pogorszyć stan jest bardzo łatwo, właśnie przez źle dobrane zabiegi, czego przyczyną może być pośpiech.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Gelek polecam doktor Joannę. Młoda lekarka ale poświęca czas na badanie , analizę dokumentów i badanie pacjenta. Przynajmniej tak było w moim przypadku. Nie wiem czy będziesz miał wybór bo lekarze raczej w dniu przyjazdu są już przydzieleni ale jak na nią trafisz to dobrze trafisz. :)
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oki, dzięki za info Pusiu, no zobaczymy na kogo się trafi, bo wyboru tak jak piszesz pewnie nie będzie.
krychna
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2016 17:01
Staż sanatoryjny: 3
Podziękowano: 12 razy

Post autor: krychna »

Gelek pisze: 26 sty 2018 18:28 Wiesz może czy jest tam kriokomora ?
Ewentualnie co z masaży (ręczny, łóżko z taką falą masującą), ale bez zanurzania się w wodzie (mam problemy z serduchem i to odpada), a może sucha kąpiel CO2 ?
Gelek kriokomory nie ma jedynie punktowe zabiegi z krioterapi.Ja miałam zlecone na bark lewy i do tej pory, a jestem ponad 4 miesiace po szpitalu jest oki. :)
Jest i lozko wodne jak i masaż reczny.
Pozdrawiam
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oki, dzięki za informacje.
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rodzaje zabiegów:
masaż leczniczy klasyczny i mechaniczny, masaż limfatyczny BOA, masaż limfatyczny ręczny, masaż na łóżku wodnym, bicze szkockie, hydromasaż, kąpiel perełkowa, masaż podwodny, masaż wirowy, natrysk płaszczowy, diadynamik, elektrostymulacja, fango, galwanizacja, isodynamic, jonoforeza, kąpiel czterokomorowa, krioterapia miejscowa, kwarcówka, helioterapia, magnetostymulacja, prądy, skaner laserowy, lampa sollux, światło spolaryzowane, terapuls, tonoliza, ultradźwięki, ćwiczenia indywidualne, gimnastyka zbiorowa, gimnastyka zbiorowa na basenie, nordic-walking, fasony borowinowe, fonoforeza, galwanoborowina, inhalacja solankowa, jacuzzi solankowe, kąpiel borowinowa, kąpiel kwasowęglowa, kąpiel solankowa, kuracja pitna, okłady borowinowe, sauna na podczerwień, jacuzzi.
Być może część jest pełnopłatne .
ODPOWIEDZ