Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.
Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.
Właśnie otrzymałem skierowanie z ZUS do Lądka 23Woj.Szp.Reh. pl.Mariański 7/8 na rehabilitację leczniczą narządu ruchu w systemie stacjonarnym, na turnus od 19.02.2012r.
Mam problem, chodzę o kulach i nie wyobrażam sobie zasuwania po ośnieżonych i oblodzonych schodach i chodnikach z budynku do budynku na różne zabiegi.
Sam dojazd z Tych do Lądka (230 km) już będzie nie lada wyczynem o tej porze roku z niesprawną nogą o kulach i z walizą.
Czy może mi ktoś w przybliżeniu opisać jak wygląda tam taki turnus dla poruszającego się o kulach i jaka jest szansa na pokój jednoosobowy z balkonem.
Czy warto tam wcześniej zadzwonić i pytać o cokolwiek.
-
Kolczyk2051
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 wrz 2011 18:30
Dostałem skierowanie: Lądek Zdrój, Jadwigi 2. Termin 01.01.2012 - 24.01.
Proszę o garść informacji o obiekcie, zabiegach, warunkach zakwaterowania. Z opisów na forum wynika, że są tam pawilony - czy są między nimi jakieś różnice, czy warto o któryś specjalnie się starać?
Czy w Lądku jest gdzie pośmigać na nartach, jak daleko od sanatorium.
Pzdr
Chciałbym jeszcze zadać kilka pytań na temat pobytu w tym sanatorium, jak wygląda tam dostęp do internetu czy jest bezprzewodowy na terenie ośrodka, czy jest tam apteka, sklep, czy lepiej zapakować do auta zapasy na te trzy tygodnie i czy jest jakiś w miarę bezpieczny parking przy ośrodku.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Donia, jak już „pośmigasz” na nartach to podziel się Twoimi wrażeniami z pobytu, Lope także coś napisz
Gmerając w sieci wyczytałem że wszystkie obiekty są po remoncie w łącznie z basenem który przy napełnianiu „wysusza rurki” pobliskiej kawiarni
Droga 390 z Złotego Stoku do Lądka Zdroju jest w złym stanie a przejazd zimą polecam tylko dobrym kierowcom na porządnych zimowych oponach.
Podzielę się wrażeniami z pobytu nastawienie mam optymistyczne , a reszta się zobaczy i tak będzie lepiej jak w pracy ! Dużo zależy od towarzystwa, mam nadzieję że nie będę się samotnie włóczyć po Lądku . Pozdrawiam lubię tę strone jest super!
W którym pawilonie upycha się osoby z skierowaniami z firmy ZUS (Zaraz Uzdrowimy Skubańca) w ramach prewencji
Ta stronka jest super, a będzie jeszcze lepsza jak się ktoś niemniej sympatyczny dołączy
Donia, samotnie nie będziesz się włóczyć po Lądku, zawsze możesz napisać na forum, wysłać foto z Lądka, pogadać na gg
Ja akurat w pracy stworzyłem taką atmosferę że jest fajniej niż w sanatorium, wolno nam narzekać na szefa, chodzić spać o której się chce i robić imprezki w pracy po pracy w ramach niby integracji
Może jednak ktoś kto tam był da głos i oświeci nas.
pzdr
I jeszcze dwa pytanka.
uno. Dlaczego na skierowaniu napisano 23 Szpital bla, bla bla a potem odział sanatoryjny 2 Jadwigi 2. czy są dwie lokalizacje tego sanatorium.
secundo. Jak powalczyć o jedynkę.
pzdr