SANATORIUM GRAŻYNA W CIECHOCINKU

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

SANATORIUM GRAŻYNA W CIECHOCINKU

Post autor: jan19557 »

Bardzo mało jedynek, trochę dwójek i trójek oraz typu studio w układzie 2+1, 2+2 i 2+3 ze wspólnymi łazienkami. Niemal wszystkie dwójki zajęte przez małżeństwa również w części wyremontowanej za dodatkową opłata kilkadziesiąt zł. od osoby. W pokoju jest 14 calowy TV z 8 kanałami, radio ,czajnik szafa , szafki nocne, suszarka na ciuszki, mały stolik, 2 krzesła, szklanki, talerzyki, łyżeczki, po 2 ręczniki z wymianą w połowie turnusu. Opłata za sprzęt 20 zł. wliczona każdemu do faktury, w pokojach po remoncie TV płaskie około 30 kanałów . Wszystkie pokoje oprócz studio mają swoje łazienki. Jestem w pokoju typu studio 2+3 , ja mam dwójkę ale za to pokój ma ponad 16 m. Mankamentem jest wspólna łazienka dla 5 osób ale na razie nie ma kłopotów. Pokój z balkonem z widokiem na słynną stodołę, tylko przez drogę. Budynek generalnie bardzo stary, kręte korytarze, ludzie się gubią. U nas w pokoju są panele położone na starych deskach, na korytarzu linoleum i jak się chodzi to wszystko skrzypi, miejscami wyczuwa się pod nogami dziury w podłodze. W niektórych pomieszczeniach wyczuwana stęchlizna, dość chłodno w pokojach chociaż są duże i gorące grzejniki. Tylko przy recepcji jest winda ale zważywszy na różne poziomy w poszczególnych budynkach, dużo schodków to ludzie z problemami ruchowymi mają kłopoty z przemieszczaniem się po całym budynku. Obsługa miła. Z zabiegów mam jonoforezę borowinową, kąpiel borowinową suchą, aquawibron, lampa solux, laser, ćwiczenia na basenie solankowym codziennie a w soboty basen bez ćwiczeń. W sumie 54. Zajęcia zaczynają się o 7,00 a kończą około 15,00 .Ja zaczynam o 7,35a kończę basenem o 11,10. Jedzonko dobre , stoliki czteroosobowe. Posiłki na 2 zmiany, pierwsza 8,00, 13,00, 17,45 a druga o 9,00, 13,45, 18,45. Jest oferta kilku wycieczek: do Torunia, Malborka, Gdańska i Sopotu, Lichenia i okolice Ciechocinka, koncerty muzyki cygańskiej, stare przeboje, muzyka poważna, itp. Na basen trzeba chodzić około 350 m do szpitala sanatoryjnego nr. 1 koło fontanny na deptaku. Pozostałe zabiegi na miejscu.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: SANATORIUM GRAŻYNA W CIECHOCINKU

Post autor: sztani »

Janku dziękuję za opis sanatorium w który przebywasz obecnie . Życzę ci owocnej rehabilitacji i super pobytu . Grunt to dobre nastawienie . Pozdrawiam :) i pisz dalej :)
janusz46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lis 2015 18:30

Re: SANATORIUM GRAŻYNA W CIECHOCINKU

Post autor: janusz46 »

Tak to wszystko prawda byłem na poprzednim turnusie.
ODPOWIEDZ