Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Post autor: wielorybus »

Zakład lecznictwa uzdrowiskowego: BURSZTYN
Adres: ŚWINOUJŚCIE, ŻEROMSKIEGO 9
Termin leczenia: 2018-02-15 - 2018-03-08 (liczba dni: 21)

Bede jechal autem z Wroclawia. Ktos jeszcze jedzie w tym terminie? Jakby co, to moge zabrac... W takim wypadku prosze o PW.
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

beatrix-67 pisze: 02 lut 2018 00:07
Kasia50 pisze: 01 lut 2018 17:29 Witam ,w łodzkim funduszu w styczniu spadło 3200numerków.Oby luty nie zawiódł.Reasumując, w ubiegłym roku spadki podobne ..Pozdrawiam oczekujących i szczęśliwców że skierowaniem w dłoni. :D
Witaj Kasiu!
Aktualnie to który masz numerek w kolejce? :o Jeżeli tak spadają u was w łódzkim numerki miesięcznie ponad 3 tyś to profil schorzenia na pewno nie reumatologia.neurologia czy ortopedia tylko jakiś inny bo ci ze schorzeniami ruchomymi zawsze długo czekamy u mnie w lubelskim na miesiąc spadło około 700 numerków ja też tak chcę :D
Beatrix co Ty pleciesz w lubelskim z reumatologi w styczniu spadło 2200.
Kasia50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 wrz 2017 12:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Kasia50 »

Witaj Beatrix :kwiat: W łódzkiem czekamy 22-24 m-ce.Mój nr startowy to 52tyś.kardiologia.Czekam już prawie17 m-cy.Sredni spadek miesięczny,to ok 2300.Na chwilę obecną, mam nr12500 .Pozdrawiam i życzę Wszystkim szybkich spadków. :D
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Uff, nasz zachodniopomorski pociąg kolejkowy dzisiaj stanął. A przez ostatni miesiąc pędził jak szalony.
Uff - chwila oddechu.
Ciekawe co nas czeka w lutym - rok temu był lutowy zastój lub nawet jazda wstecz.
Aktualny numer 3840.
13 miesięcy w kolejce - jeszcze wg planu pól roku czekania.
............. Wielorybus ... podróż z Wrocławia do Świnoujścia fajna podróż ... my za tydzień w odwrotnym kierunku się udajemy.
Bogutka
Awatar użytkownika
beatrix-67
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2017 16:12

Post autor: beatrix-67 »

Chmurko!!!!!!
Ja nie pletę może u ciebie takie tempo bo u mnie na miesiąc spadło ponad 700 chyba masz względy bo ja powiedziałam że z reumatologii,neurologii i ortopedii a nie z samej REUMATOLOGII jeszcze umiem dodawać ile spadło :cry: u mnie w styczniu
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: wielorybus »

A wlasnie - ktos moze polecic jakies miejsce parkingowe w Swinoujsciu, tak zebym doszedl na piechote do Brusztyna? No i zebym nie musial zaplacic kilkuset zlotych za parking... Moze jednak jechac pociagiem?

A sam Bursztyn (nigdy nie bylem) - czego spodziewac sie po tym osrodku? Jaka jest baza zabiegowa?
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43

Post autor: Chmurka07 »

Beatko nie dodawać a odejmować trzeba:lol: :lol: to wtedy kolejka będzie krótsza :lol:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Beatko, moje spostrzeżenia po wystanych trzech kolejkach do sanatorium są takie że nie ma osobnych kolejek ze względu na rodzaj schorzenia (choc tak nas w piśmie informują) .... że lecimy z jednego worka w danym NFZ. Jak jestesmy bliżej celu to może wtedy zwracają na to uwagę i dlatego im bliżej kolejka schodzi mniej niż jak ktos dalej. Zreszta jak czytam opisy ośrodów sanatoryjnych to wiekszośc ma szeroki zakres leczenia, że w zasadzie mogliby leczyć, rehabilitować wszystkich.
Nie było żadnej różnicy w kolejce gdy czekalam z narządów ruchu czy teraz z kardiologii. Żadnej.
Pozdrawiam i byle do wiosny.
Na pewno wiosna da nowe wyjazdy dla niektórych.
Pozdrawiam
Bogutka
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Zgadzam się, kolejka jest jedna.Na kobiece sprawy nawet nie podają innego czasu oczekiwania, tylko te same miesiące
co inny oczekujący np. na reumatologię i składający w tym samym czasie.
Beatrix-na trzy schorzenia/najbardziej powszechne/ podajesz 700, a na jedno, że spada dużo więcej.Możesz to nam raz
jeszcze objaśnić? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nowy tydzień z kolejką 3822.
Ubiegłoroczny luty w moim NFZ to bardzo powolne spadki albo ruchy w przeciwna stronę.

Wysłałam list proszący do NFZ aby wyjazd nastapił w wakacje. Odzwonili do mnie prosząc o zaświadczenie z pracy potwierdzające to co piszę. Hihi.
A potem pani dodała, że z kolejki wynika, że wyjazd powinien nastapić własnie latem. Grzecznie się rozłączyła, a ja mia łam jeszcze tyle pytań....

Pozdrawiam wszystkich
Bogutka
ODPOWIEDZ