Wieniec Zdrój Jutrzenka 27,01,18

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka 27,01,18

Post autor: darek »

wiesniaczkaela pisze: 01 lut 2018 21:47 Darku a dla czego nie możesz . Sorki , jeden powód znam . Renta wydana na stałe , czyli nie rokuje powrotu do zdrowia . To jest granda tak sformułowane przepisy. Pisaliśmy o tym wielokrotnie . Niech zmienią na Rehabilitacja dla zatrudnionych ozusowanych , co będzie odzwierciedleniem realiów. Samo określenie PREWENCJA czyli na łopatologie aby nie pobierać renty. Tutaj mamy do czynienia z 80 latkiem zagrożonym rentą :lol: :lol: czy :cry: :cry: :cry: Zaraz nas pogonią i słusznie . Udanej rehabilitacji w bardzo fajnej Jutrzence.
Tak ale sa i inne PRZYPADKI

.Pracownik podczas pracy ulega ..wypadkowi przechodzi na tzw Rente wypadkową -100% poborów
Powraca do tej samej "Firmy" -ale na inne stanowisko -Bo HR idąc na rękę ..przekwalifikował
NIE ma Ograniczeń w zarobkach !!! i prócz Renty wypłacanej przez ZUS otrzymuje pobory -osiaga Wiek emerytalny bo przechodzi na Wczesniejszą emeryture bo Pracował przez X lat jako .... lub .... i prócz Renty w wysokości 100% poborów przed wypadkiem otrzymuje też Emeryturę w wysokości ustalonej.

Oczywiście aby spełnić taki wymóg Należy troszkę po cwaniakować i odpowiednio uledz ..wypadkowi
Znam 1 Taki przypadek osobiście Kolega -Bo razem chodzilismy do szkoły sredniej tak sobie żyje juz prawie 10 lat
Biorąc Rentę , Emeryture i Oczywiście dorabia Sobie
Można -Można
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam mam konkretne pytanie odnośnie parkowania w Jutrzence rozumiem że przy ośrodku to tam jest płatne , a reszta miejsc przy drodze ? czy to też teren uzdrowiska i jak to wygląda prawnie czy mogą pobierać opłatę za parking . Pozdrawiam
Zosia59
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2018 17:20
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Zosia59 »

zbigniew165 pisze: 01 lut 2018 19:24 Wiem, że nie narzekacie na nudę, bo nie macie na to czasu, a przed wyjazdem była taka panika. Ewa i Zosia z koleżankami bawcie się dobrze, ale grzecznie w tej Jutrzence. Pozdrawiam. ;) ;)
Witaj ☺Dziękuję za pamięć również w imieniu Ewy ☺
Na nudę nie ma czasu Jest super Bawimy się grzecznie ☺Pozdrawiamy serdecznie ☺
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

amorek pisze: 03 lut 2018 11:51 Witam mam konkretne pytanie odnośnie parkowania w Jutrzence rozumiem że przy ośrodku to tam jest płatne , a reszta miejsc przy drodze ? czy to też teren uzdrowiska i jak to wygląda prawnie czy mogą pobierać opłatę za parking . Pozdrawiam
Oni pobierają opłaty tylko za parkowanie wokół ośrodka a na pozostałych drogach jest zakaz parkowania więc nie ma wyjścia z wyjątkiem miejsca naprzeciw sklepu jest troszkę miejsca na poboczu na kilka- kilkanaście samochodów i jeszcze było kilka miejsc za pijalnią przy bloku. Szczegóły musisz poprosić kogoś kto tam jest aktualnie bo po moim pobycie już nastąpiły zmiany i mogli dołożyć znaków
Pozytywka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2018 17:45

Post autor: Pozytywka »

Po pierwszym tygodniu, super, ale.... Jeżeli chodzi o sprzątanie... Wymiana ręczników całkiem ok. Ale sprzątanie ogólne porażka. Panie umyly podłogę pozostawiając kupę śmieci i kurzy. Pod łóżkami kłębki kurzu to samo między meblami. Ja rozumiem że sporo jest pokoi itd ale to zależy od Pan sprzątających. Koleżance bardzo ładnie zrobiły aż miło patrzeć :) a wystarczy wjechać i odkurzyc a z pod łóżka nie bada wychodzic kłębki kurzu :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Piszecie o opłatach za parkowanie, ale nikt nie podał kwoty za to parkowanie. Ta opłata jest za dzień czy za cały turnus i najważniejsza jest kwota.
W Ustroniu -Równicy opłata wynosi 8 zł za dzień, czyli za cały turnus ZUS 192 zł. Jaki koszt parkowania jest w Jutrzence za turnus ZUS. Może ktoś odpowie na moje pytanie z obecnych tam kuracjuszy. Tak samo z telewizją. Ile płaci się za oglądanie telewizji i czy dużo jest programów. W Ustroniu-Równicy za turnus ZUS zapłaciłem 125 zł, w pokoju w jedynce, a programów było 18, czyli wszystkie naziemne.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Zbigniewie już wcześniej pisałem, że ceny mogą się zmieniać i skoro nikt z obecnych się nie odzywa to zadzwoń do Jutrzenki i dowiesz się wszystkiego. Takich informacji udzielą ci na recepcji.
ankaanulka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2017 12:38
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ankaanulka »

ja byłam do 27 listopad 2017 parking na dobe kosztował 20 zł .ale dla kuracjuszy za cały turnus czyli 24 dni 170,00zl
co do telewizji przy pokoju 2 os każdy płacił po 60 zł
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ankaanulka dziękuję za informacje. To wreszcie jest wreszcie konkretna odpowiedź. Czyli z tego wychodzi, że mają podobne opłaty z Równicą. Pytam
o opłaty, bo moim następnym sanatorium z ZUS będzie Jutrzenka w Wieńcu Zdroju. ZUS tylko w tych dwóch sanatoriach ma umowy na leczenie dolnych dróg oddechowych. Ponieważ Równicę zaliczyłem w styczniu tego roku, liczę, że teraz skierują mnie do Jutrzenki lub ponownie do Równicy, a jeżeli będę mógł zasugerować miejsce, to wybiorę Jutrzenkę. Pozdrawiam wszystkich na turnusie z pulmonologi ZUS w Jutrzence, chociaż nikt się nie odzywa, a na pewno taki turnus jest.
Pozytywka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2018 17:45

Post autor: Pozytywka »

zbigniew165 pisze: 06 lut 2018 11:29 Piszecie o opłatach za parkowanie, ale nikt nie podał kwoty za to parkowanie. Ta opłata jest za dzień czy za cały turnus i najważniejsza jest kwota.
W Ustroniu -Równicy opłata wynosi 8 zł za dzień, czyli za cały turnus ZUS 192 zł. Jaki koszt parkowania jest w Jutrzence za turnus ZUS. Może ktoś odpowie na moje pytanie z obecnych tam kuracjuszy. Tak samo z telewizją. Ile płaci się za oglądanie telewizji i czy dużo jest programów. W Ustroniu-Równicy za turnus ZUS zapłaciłem 125 zł, w pokoju w jedynce, a programów było 18, czyli wszystkie naziemne.

Parking 170 zł za 24 dni. Telewizja 60 zł za osobę w pokoju Dwuosobowym programów około 30 ale kilka to jakieś zagraniczne i 2 muzyczne.
ODPOWIEDZ