Sanatorium Leśnik-Drzewiarz w Krynicy Zdrój.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Insignia 2010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 wrz 2016 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Re: Sanatorium Leśnik-Drzewiarz w Krynicy Zdrój.

Post autor: Insignia 2010 »

NFZ to organizuje wczasy dla rodzin więc i słusznie że zabiegów mało.....byłem z NFZ było nas 80 osób 65 %to małżeństwa...czyżby to już patologia :shock: :shock: :shock: :shock:
Kielczanin
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2018 14:16
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Kielczanin »

Witam.
Chciałem się podzielić moimi opiniami na temat Leśnika w Krynicy/pobyt ZUS styczeń 2018/. Moja ogólna ocena jest bardo pozytywna.Zacznę jednak od minusów: mikroskopijna szafa/w dwójce-drugie piętro/ jednak były pokoje, które miały dodatkową szafę samym pokoju, ciasna łazienka/miejsce na porcelanie/,drogi parking,no i ostatnie 100-150 m dojścia do Leśnika bardzo strome po górę.
Teraz pozytywy:ciepło w sanatorium, w pokoju ;mimo że okno na całą ścianę, dobre i smaczne posiłki/dieta lekko strawna/szybka i sprawna obsługa na stołówce, świetna gimnastyka - jak w większości ciężko błysnąć zabiegami typu magnetronik, interdyn, laser, kąpiel itp-są wszędzie podobne, to ćwiczenia na sali oceniam bardzo wysoko/to był mój szósty pobyt, więc jest trochę skali porównawczej/. W sanatorium było cicho, a dodatkowym atutem są wewnętrzne drzwi z przedpokoju do pokoju. Nie było żadnego problemu ze sprzątaniem pokoju, dostawą papieru toaletowego, wymianami pościeli czy też ręczników /duży i mały do dyspozycji/. W większości w sanatoriach czajniki są w pokojach - tutaj był - ale nie wszędzie. Podejście rehabilitantów do pensjonariuszy elastyczne jeśli coś się dawało, to było załatwiane. Dużym plusem jest dla mnie kabina prysznicowa, dotychczas spotykałem się wyłącznie z zasłoną foliową i najczęściej brodzikiem. Nie korzystałem z knajpki Leśniku, więc nie mam zdania /wychodziłem potańczyć na zewnątrz/, ale dochodziła stamtąd dobra muzyka. Jedyne co mogę na napisać to rozsądne ceny na serwowane tam napoje. No i dodatkowy atut to sama Krynica. Jest gdzie pochodzić, jest kilka knajpek /od bardzo zatłoczonych do luźnych a z dobrą muzyką - polecam Galicyjską/ I na koniec - Pierwszy raz się spotkałem z możliwością rezerwacji pokoju. Może to i dobry pomysł.
Odradzam Krynicę dla ludzi z nadciśnieniem /ja takim jestem/. Pierwsze półtora - dwa tygodnie nie czułem się komfortowo, później chyba się zaaklimatyzowałem.
Reasumując jeśli masz skierowanie do Leśnika Drzewiarza w Krynicy Górskiej to dobrze trafiłeś. POLECAM
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witamy na Forum Kielczanin i od razu bardzo Dziękujemy za opinię o Leśniku-cieszy to że rehabilitacja przebiegła pozytywnie i masz miłe wspomnienia z pobytu,zabiegów i całej reszcie :) Pozdrawiam :!:
ODPOWIEDZ