Wieniec Zdrój Jutrzenka od 22 luty
Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka od 22 luty
Pierwszy raz jadę sanatorium, do Wieńca Zdroju - 21.02. Mam pytanko, czy tam jest biblioteka?
-
forumowicz
-
Biker
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 gru 2017 02:45
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
IlonkaW
Jestem przekonany IlonkaW że dasz radę, weź jak możesz, potraktuj pobyt w sanatorium jako wakacje, dużo zależy od nas samych. Szczęściem jest trafić na podobny do siebie ludzi, ale mam świadomość, że 1000 pensjonariuszy, to 1000 charakterów i osobowości. Malkontentom, egoistom mówimy nie!IlonkaW pisze: 12 lut 2018 16:53 Pozytywka Ty odliczasz dni do powrotu a ja do wyjazdu i po Twoich słowach obawiam się coraz bardziejmam nadzieję że wytrzymam pozdrawiam serdecznie
Trzymam kciuki za Ciebie!
Pozytywka,
tego właśnie się obawiam, dokładnie tego..Nie jestem konfliktowy, lubię ludzi, lubię rozmawiać, ale cenię sobie własną przestrzeń, i możliwość decydowania sam o sobie, oglądam TVN, a jak mam ochotę to oglądam TV Trwam, biorę prysznic o 6 rano, albo śpię do ... Mam ochotę dzisiaj mieć porządek w pokoju to lśni, ale jak skarpety poleżą "chwilę"później to maja sprawa..Wiem że każdy z czytających wie o czym myślę. Nie chcę nikomu tymi moimi zachowaniami przeszkadzaćPozytywka pisze: 12 lut 2018 13:40 Z czasem okazuje się jednak, że współlokatorka zaczyna przeszkadzać i to bardzo. Wiele można znieść, jednak do czasu. I to nie chodzi o moje widzimisię. Ale dam radę!
Prawdziwy HIT.Pozytywka pisze: 12 lut 2018 13:40 ewenementy typu :"Nie życzę siebie jazdy windą z mężczyznami, ponieważ nie lubię jak się o mnie ocierają"HIT!!!!
OMG
Mam nadzieję że do czasu kiedy ja przyjadę, to uzupełnią ten smak, bo również go uwielbiam! ha ha
Jeżeli możesz podać plan dnia, taki +/-, w rozbiciu na godziny - zabiegi, basen, śniadanie, obiad, czas wolny, cisza nocna itd itd, będę wdzięczny, w wariancie z wyżywieniem ZUS, czy komercyjnym napisz proszę.
Dziękuję z góry
Pozdrawiam Was serdecznie !
Biker
O współlokatora nie ma co Się martwić. Powiedz na recepcji że masz taki problem że wczoraj wcześnie wstajesz, itd. Może to coś da. Co do planu dnia. Np śniadanie mam około. 7.30, około. 9,9:30 mam gimnastykę, następnie o 12 obiad, po obiedzie kilka zabiegów i o 17.30 kolacja. Czasami prądy i lampy mam po kolacji czasami uda mi się dostać wcześnie. Nie bójcie się chodzić i pytać o wcześniejsze zabiegi. Jak nie mają ludzi to czasami można zrobić je wcześniej. Dzień znika szybciutko.
-
Biker
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 gru 2017 02:45
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
IlonkaW, kto żyje dłużej, optymista czy pesymista?IlonkaW pisze: 13 lut 2018 21:39 Biker dziękuję za ciepłe słowagrunt to pozytywne nastawienie
pozdrawiam
Żyją załóżmy jednakowo podobnie, tyle że optymiście weselej, łatwiej!
Coś w tym stylu ktoś kiedyś powiedział
Pozdrawiam
-
akoyy 7227
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 16 lis 2016 18:38
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
jestem nowa, dzisiaj otrzymałam skierowanie ze zwrotów do Wieńca Zdrój, mój turnus rozpoczyna się 19 lutego, już w poniedziałek. chętnie nawiążę jakieś kontakty.