Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Witam,czy ktoś jedzie do Dźwirzyna autkiem od 19 luty 2018 z Gdańska lub okolic? Mam skierowanie z ZUS do Bryzy.....może z kimś się zabiorę?Pozdrawiam wszystkich
Witaj Sandra, już myślałam, że nikt do tej Bryzy się nie wybiera. Napisałam post w tej sprawie chyba z dwa tygodnie temu i cisza. Wprawdzie nie jadę samochodem, a PKP oraz autobusem z Kołobrzegu, ale i tak się odzywam, korzystając z okazji, że wreszcie ktoś się objawił, kto się tam wybiera:). Jadę po raz pierwszy i chętnie posłucham doświadczeń sanatoryjnych, jeśli takowe masz:). Pozdrawiam
Sam ośrodek fajny i b. blisko morza . o każdej porze roku super spacery. Obecnie miejscowość wyludniona ale tak mają miejscowości letniskowe . Wprawdzie istnieją ośrodki całoroczne w Dźwirzynie ale ludków mało Bardzo blisko Kołobrzeg . Bylem w o tej porze w tym ośrodku . Same warunki dobre. Teraz jest tam tylko psychosomatyka z ZUS . Jak byłem w 2013 roku to jeszcze były turnusy na narząd ruchu . Ośrodek jednak nie spełniał warunków dla tej kategorii schorzenia a także jedzenie było fatalne więc ZUS wypowiedział umowę . Włączył się w to nawet jeden z tabloidów gdzie kuracjusze zwrócili się o pomoc. Same warunki socjalne spoko. I pewnie wzięli sobie do serca właściciele tego ośrodka i jest lepiej .Poczytaj opisy jakie znalazłem tu link;
https://www.forum.nasze-sanatorium.pl/search.php?keywords=D%C5%BAwirzyno+Bryza
są nie najnowsze Bo ludzie pytają a potem po powrocie cisza nikt nic nie pisze . . Więc może Wy coś napiszecie po powrocie
Z Trójmiasta nie jest tak źle z dojazdem komunikacją publiczną
Dziękuję za informacje. Widziałam w necie te artykuły dotyczące głodowania w Dźwirzynie. Ale rzeczywiście to był chyba rok 2012. Czytałam też posty z 2014 i wygląda na to, że wiele się tam zmieniło. Ja uwielbiam morze o każdej porze roku, więc chciałam tam jechać niezależnie od opinii, aby się osobiście przekonać. Myślę, że w dobie rozkwitu mediów społecznościowych takie traktowanie kuracjuszy jak kiedyś mogłoby się szybko zemścić na Ośrodku, więc wierzę, że wrócę zadowolona i nie będzie trzeba wzywać telewizji:). Po powrocie zdam szczegółową relację, bo to bardzo pomaga osobom poszukującym w necie info. Pozdrawiam czytających:).
Witam, byłam w Bryzie z ZUS narząd ruchu wrzesień 2013r i nie narzekam. Teraz wysyłam byłego męża i dlatego szukam przejazdu. Ośrodek całkiem dobry, oj bywałam w gorszych warunkach więc myślę że naprawdę nie narzekajmy. Pokoje są 2 osobowe a dla szczególnych kuracjuszy chyba były 2 jedynki. Jedzenie dobre chociaż byli tacy co narzekali widząc jak komercyjni w drugiej części sali dostają super jedzonko. Nie wolno narzekać...przecież podają gotowe i tylko jeść. Personel miły, zabiegi trzeba odrobić, nie ma zmiłuj się , chociaż jak to bywa byli tacy co raz na jakiś czas podawali kartę do podpisu bo nie zawsze byli w stanie brać zabieg, ale to już naprawdę indywidualna sprawa, ja jechałam się zrehabilitować i odpocząc. Spacery nad morzem o poranku cudna sprawa, po drodze nad morze był lokal gdzie chodziliśmy na tańce więc polecam, raczej trzeba być o 22 sprawdzają wyrywkowo. Jest basen i gimnastyka w basenie, jacuzi, rowery do wypożyczenia. W głównym budynku jest kawiarnia gdzie czasem są koncerty i miło można spędzić czas....ale jak zawsze dużo zależy od towarzystwa w jakie się trafi...pozdrawiam i życzę miłego pobytu i dobrej kuracji
Witajcie.Ja juz w Dzwirzynie.Sanatorium i zabiegi ocenie po powrocie.Na goraco jednak dla tych,ktorzy szukaja informacji.Pokoje przyzwoite,nie klaustrofobiczne,cieplo,czysciutko.Panie pielegniarki usmiechniete,zyczliwe.Jedzenia duzo i smaczne.Ritz to nie jest, ale grzechem byloby narzekac.Jedynie godziny posilkow z kosmosu.7.15 sniadanie,12.15 Obiad,17.15 kolacja. Wiecej napisze za kilka dni.Mam nadzieje,ze moj entuzjazm nie oslabnie.Pozdrawiam czytajacych.