Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Post autor: Bogutka5 »

Peonia, Nowicjusz - dla mnie moga byc Bieszczady . Pierwsze sanatorium było w Polańczyku na przełomie wrzesnia i października. Widzielismy jak piekne Bieszczady na naszych oczach przebarwiały sie, drogi w nieznane nagle sie kończyly napisem "koniec swiata", Połoniny były bardzo zatłoczone a wycieczka na Tarnice w takiej mgle że na szczycie krzyża szukalismy.
Pieknie było. Droga od nas ponad 900 km. Transport publiczny to prawie 24 godziny jazdy z 4 przesiadkami. Pojechalismy autem. Zreszta auto na miejscu tez bardzo było potrzebne.
Moge jechac znowu.
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Pancern -
Dabki i Bobolin to miejsca, które wybieramy na niedzielne spacery. Polecam na sanatoryjne spokojne turnusy tam. Poza sezonem. Choć i w sezonie letnim tez ruch mniejszy bo i kurort mniejszy.
Bogutka
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Tak jest klimat przyznaje sam byłem zaskoczony ,nie mogłem się powstrzymać nawet w deszcze musiałem dwa razy dziennie udać się na spacerki i rybkę z kutra można zamówić ,urocze miejsce przyznaje
Nowicjusz1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2017 21:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Nowicjusz1 »

Nowicjusz1 pisze: 04 mar 2018 14:23 Wyrosłem z lat, kiedy lubiłem dalekie podróże. Mam we wniosku może, ale to oznacza dla NFZ tyle co nic.
Płonę ze wstydu. Pierwszy raz w życiu napisałem "może" zamiast "morze"! A niech to....! Przecież stary człowiek też może poprawnie pisać :oops: a przynajmniej powinien!
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2018 16:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Serenada »

Aj tam...wiadomo było o co chodzi .Nawet najlepszym zdarza się Nowicjuszu1
Awatar użytkownika
maria 71
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2016 10:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: maria 71 »

W moim Funduszu ubiegły tydzień to 141 rozdanych skierowań. Malutko. Wizja późnego lata oddala się. Niestety :( Pozdrawiam wiosennie :kwiat: :kwiat: :kwiat:
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Czy ktoś był w Gołdapi vital jak tam jest proszę cos pod powiedzieć dzięki :kwiat:
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja byłam..Trzeba obowiazkowo wyłączyć roming w telefonie gdyż tam najsilniejsi są operatorzy rosyjscy.Wtedy przy rachunku można się zdziwić mocno. Ludzie nieswiadomi tego płacą nawet po 1.000 zł .Najlepiej przed wyjazdem w placówce operatora swego.Można ręcznie i niby tam na miejscu ale z tym różnie wychodzi.Zasieg do budynku tyle o ile ma tylko Plus.Pozostałe sieci niestety nie.Ani na przychodzące ani wychodzące nie ma co liczyć.Aby dodzwonić się trzeba wyjść z budynku i błądzić szukając sieci.Nawet 200 m od budynku.
Część A ma badzo dużo jeszcze nieremontowanych pokoi 3 osobowych z wanną.Koszmar!!!W takim byłam.Od razu trzeba prosić o pokój albo po remoncie 2-kę albo w nowym skrzydle.Tyle że te w nowych skrzydłach są bez balkonów i suszenie na korytarzach.Pokoje 2-ki i 3-ki są takie same.Tylko jedno łóżko różnicy. Też wtedy jest problem z szafami przy 3-ech osobach.Przy zarządzie ruchu wanna też jest dużym problemem.Najlepiej prosić z prysznicem.
Te po remoncie lub nowe są przyzwoite.
Jedzenie kilka diet.Ogólna jest lekkostrawną.Jest też 1000 kalorii. cukrzycowa i jeszcze jakaś.Nie pamiętam.
Jesli masz jakieś pytania to odpowiem.
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cd.Wital..Basen ma na calej powierzchni jedną głębokość 140 cm÷145 cm plus 90 cm.Osobom niskim i nieopływającym nie polecam.Obowiazują tam czepki na głowę.
Wi-fi tylko w pobliżu biblioteki.
Zabiegi bardzo dobre.Ale do niektórych trzeba wychodzić do innego budynku.
Ok.8 razy dziennie jeździ bus do Gołdapi i z powrotem.Koszt 3 zł.
W recepcji można zamawiać leki z receptą lub napisać na kartce.
W kawiarni jest ogólny sklepik z podstawowymi artykułami spozywczymi i lekami lub ok.300 m.od budynku kiosk też z podstawowymi rzeczami i pamiatkami.
Można wypożyczyć rower...ceny już nie pamiętam.
W pokojach są tylko szklanki i czajnik.Kubki i łyżeczki trzeba wziąć swoje.Wynoszenie ze stołówki jest uznawane za kradzież.
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Serenada dziękuje bardzo za opis powiedz o której najlepiej być żeby dostać pokój dobry :D a lekarze są dostepni dla kuracjuszy ? Z opisu to jest dobrze tak bo nie wiem czy jechać. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ