Sanatoria ZUS 2018
-
ewlinka7
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Sanatoria ZUS 2018
-
forumowicz
10/2010 i wtedy było najlepiej, ludzie mieli borowinę całościową i kąpieli mnóstwo. I wirówki;zuza-zuza pisze: 14 mar 2018 18:46
Kiedy był ten wypasiony pobyt?
Nam w czasie jednej z pogadanek w czasie turnusu przedstawiono przepisy - że się surowce naturalne w ramach prewencji nie należą. Nie zależało to od lekarza - jedyne co zależało, to np ilość masaży ręcznych - Ci na początku kolejki przy przyjęciu mieli masaży więcej, Ci z końca... tylko fotel masujący. Krio było.
Było to jesienią 2017.
1/2016 trochę skromniej ale fango, krio (na inny punkt niż fango) i kąpiele, w tym jaccuzzi solankowe i ćwiczenia w basenie solankowym;
w listopadzie 2016 ambulatorium i tu było najskromniej bo to rehabilitacja dochodząca w szpitalu. Były kąpiele z bąbelkami ale nie solankowe i basen z ćwiczeniami ale tez w zwykłej wodzie. I wirówki.
Nadmienię, że zawsze miałam też masaż ręczny i basen. Na ambulatorium z basenu zrezygnowałam bo mi nie pasowało.
W tym roku jadę też i zobaczymy jak będzie. Ale jak się okaże że tylko ćwiczenia i zabiegi prądowe dadzą to już nie będę jeździć. Bez sensu wjeżdżać po to aby brać zabiegi, które mogę dostać w przychodni rejonowej. I jeszcze jak okaże się że wyślą mnie 30-40km od domu to nawet zmiany klimatu nie będzie. Już wolę NFZ w tej sytuacji.
-
forumowicz
no, ten mój pierwszy najbardziej wypasiony pobyt był właśnie w cieplicach. W 2010r. borowiny i kąpieli różnych i masaży mnóstwo! Ale to było 8 lat temuzuza-zuza pisze: 14 mar 2018 19:21
Nawet dopuszczam do siebie myśl, że to w Iwoniczu taka bida dla zusowych kuracjuszy....?
Nie dziękujęJa chcę do Cieplic!
![]()
-
forumowicz
termy polecam, zwłaszcza jesienią-zimą - wiosną. Byłam w ubiegłym roku - super, można się wymoczyć i w saunach wygrzać.ewlinka7 pisze: 14 mar 2018 19:33do tego dokupilam karnet i wieczorami śmigalam na termy na basen...
![]()
-
zuza-zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 4
Do tego niestety skierowanie na zabiegi w przychodni wystawione w grudniu 2017 będzie realizowane.... w styczniu 2019! Zatem choćby z tego powodu dla mnie warto wyjechać i mieć to wszystko za kilka miesięcy, tym bardziej, że będąc w sanatorium nie ma się nic innego na głowie, nie wpada na zabiegi po pracy, przed pracą, w biegu itp.
-
forumowicz