Witam i znowu będzie coś ode mnie w tym temacie, skoro powitano "fajnego chłopaka", czyli mnie
Jeżeli rozmawiamy o turnusie rehabilitacyjnym z PFRON to chciałbym podzielić się moim doświadczeniem bo to już prawie 20 lat. W tym czasie poznałem wielu organizatorów i ośrodków, które mogę polecić lub nie.
Otóż nieprawdą jest, że:
Teri5 pisze: 25 lut 2018 21:21
Marku, organizator może być dowolny, pod warunkiem, że spełnia nasze oczekiwania.
Przede wszystkim Organizator musi mieć aktualne uprawnienia, które najłatwiej sprawdzić na stronie Empatia MPiPS
Co do Biur Turystycznych jako organizatorów - wcześniej już wyraziłem swoje zdanie, że jak sama nazwa wskazuje - bardziej znają się na turystyce niż na rehabilitacji. O cenach niektórych biur już nawet nie wspomnę aby nie straszyć.
A teraz trochę statystyki:
aktualnie w bazie organizatorów turnusów jest 463 podmiotów, z tego biur turystycznych jest zaledwie 14 (słownie czternaście), czyli 3%.
Czy nie lepiej więc szukać organizatorów spośród 100% istniejących organizatorów a nie tylko tych 3%
Wyszukiwarka na stronie Empatia MPiPS jest dość prosta w obsłudze, więc polecam tam zajrzeć.