Sanatoria ZUS 2018
-
forumowicz
Re: Sanatoria ZUS 2018
Kuracjuszka08 całkowicie sie zgadzam z twoją wypowiedzią, szanujmy swój czas i innych. I zastanowmy się składając wniosek czy rzeczywiście chcemy sie leczyć. LECZYC a nie przyjechać do jakiejś fajnej miejscowości na darmowe wczasy.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Zegnam się powoli z forum.
Pozdrawiam.
-
Palka
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2018 12:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
Fionka czy byłaś osobiście w Osieczku czy znasz z opowieści?Fionka pisze: 05 kwie 2018 15:59 Pusiu , widzę że znasz bardzo dobrze Sztaniego skoro wierz z jakiej pozycji ma wiedzę. Mogę Cię zapewnić że ma ogromną a na dodatek wiem że jest ostatnim który by sie kramarzył . Wiem że może być ciężko zrozumieć że są jeszcze ludzie którzy w bezinteresowny sposób dzielą się i pomagają , nie licząc na laury.Na tym forum są tacy , jak i tacy co to bij zabij , czy mam racje czy nie moje na wierzchu . Ja również nie radzę rezygnować . Szału w tym Osieczku nie ma ale pora fajna i ekipa też pewnie będzie super. Dodam że nie widzę nic złego że każdy chce oprócz rehabilitacji mieć jakieś znośne warunki i miło spędzić czas. ZUS wysyła na usprawnienia a nie rehabilitację w oddziale szpitalnym . Zdrowie psychiczne to połowa sukcesu.
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Nie składała więc wniosku sama.I nie każdy wie,co robić w danej,nowej dla niego sytuacji.Po to właśnie jest NS żeby się poradzić,dowiedzieć
czy skorzystać z doświadczenia innych. Oczekujemy,że jeśli ktoś zabiera głos to wie o czym pisze i będzie chciał nam pomóc.
Zasada jest prosta : ZUS może nam odmówić,my ZUS-owi NIE. Oczywiście są skrajne sytuacje; nagła ciężka choroba,wypadek itp.
Życie pisze różne scenariusz,nigdy nie wiemy kiedy i z czym do tego ZUS-u się zwrócimy.Czy nam się ta instytucja podoba czy nie,jesteśmy
w wielu sprawach od niej zależni.
Nie wiem czy Sztani czuje się pomocny,ale na pewno JEST POMOCNY
-
forumowicz
Pusiu, tak zgadzam się z Tobą zawsze ostateczna decyzja należy do nas - bezpośrednio zainteresowanych . Zdań i podpowiedzi może być wiele ale to my decydujemy co wybieramy i jak postąpimy.Pusia pisze: 05 kwie 2018 16:10 ............. I powtórzę jeszcze raz- jak ktoś nie chce jechać to nie musi. przymusu nie ma.Tylko trzeba wcześniej zastanowić nad sensem złożenia wniosku. A konsekwencje,? No cóż, każdy wie jaką ma sytuacje i powinien widzieć co robić.
Zegnam się powoli z forum.
Pozdrawiam.
Nie żegnaj się z forum , dla każdego jest miejsce ono jest bardzo pojemne , czasami nasze zdanie może pomóc innym , a i opinia innych nieraz pomaga nam
- Fionka
- Przyjaciel forum

Hmm. Czyli rożnie być może. No właśnie zdrowa jestem- mozna by się przyczepiać do psychosomatyki....ale ja chce sobie rękę zrehabilitować. Na logikę biorąc powinnam być idealnym przypadkiem do wyjazdu - zdrowa, po rehab. pójdzie do pracy a nie będzie siedzieć na zwolnieniu i nie będzie występować o świadczenie rehabilitacyjne. Same zyski dla ZUSPusia pisze: 03 kwie 2018 21:48 mogą, chociaż w dużym mieście masz szansę tez na rehabilitację ambulatoryjną. Tutaj dużo zależy od nastawienia orzecznika, rehabilitacja ambulatoryjna to jednak mniejszy koszt dla ZUS-u. Zresztą tak jak decyzja co do leczenia sanatoryjnego w ogóle -- może przyznać , nie musi. Nie masz żadnych schorzeń współistniejących? jak masz (zwyrodnienia,dyskopatie, lekkie nadciśnienie) to dołącz tę dokumentację do wniosku. A jak nie masz to startuj z tym co masz.Spróbować nigdy nie zaszkodzi. Zwłaszcza gdy lekarz prowadzący sam proponuje i ma ochotę wypisać wniosek.
-
Palka
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2018 12:48
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
Rozumiem. Jestem osobą młodą i jadąca pierwszy raz, komentarzy jest więcej tych złych aniżeli dobrych.. pojadę, zobaczę na własne oczy jak to tam jestFionka pisze: 05 kwie 2018 20:03 Palka , w Osieczku byłam gościnnie u koleżanki tylko kilka godzin . W tych okolicach jest spory wybór domków holenderskich a taki zakup czyniłam . Koleżanka nie narzekała, było super towarzystwo , całkiem znośne papu . Ja natomiast ledwo z życiem uszłam ale to ta moja alergia .
- Fionka
- Przyjaciel forum