USTROŃ-RÓWNICA

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

USTROŃ-RÓWNICA

Post autor: forumowicz »

Witam Wszystkich :)
Na początku chciałbym pozdrowić wszystkich znajomych z forum Nasze Sanatorium włącznie z Adminem oraz czytających ten post oraz przyszłych kuracjuszy owej Równicy.
Więc moja opinia na temat tego uzdrowiska jest jak najbardziej pozytywna ponieważ wypoczełem tam psychicznie i fizycznie,zabiegi na miejscu były i osoby które naprawde miło pod chodziły do jakichkolwiek problemów,nie spotkałem się z nastawieniem negatywnym,pokój jednoosobowy jak dla mnie w sam raz,Panie z recepcji wspaniałe i uczynne za każdym razem jeżeli czegoś nie wiedziałem służyły pomocą oraz Panie i Panowie rechabilitanci,bardzo mili i uczynni,Pielęgniarki wspaniałe zwłaszcza kiedy wykonywały swój obchód przed "godziną policyjną" ;) Ochrona sumienna i rzetelna,tylko pogoda na początku była nieznośna przez deszcz,ale jak już wyjrzało słoneczko to aż chciało się zostać dłużej lecz trzeba (szkoda) było wracać. Same miasto Ustroń bardzo mi się spodobało i kto wie może kiedyś tam jak będzie dane wróce. Cieszę się,że mogłem tam się znaleźć i wypoczywać oraz poznać wspaniałe,miłe,przyjazne osoby gdzie można było się dobrze pobawić w Klubie Kuracjusza,który mieścił się niedaleko. Kuchnia jak dla Mnie wyśmienita,zwłaszcza jak było mało to Panie kelnerki nie szczędziły dokładek. Opieka lekarska w pełni troszcząca się o pacjenta i jego dobro w pełni zachowane.
Pozdrawiam Cały Personel Uzdrowiska "Równica" :)
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2012 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Re: USTROŃ-RÓWNICA

Post autor: Hania »

Witam
Mam tylko jedno pytanie czy byłeś jako kuraciusz tzw. komercyjny, byłam w zeszłym roku z NFZ i jedzonko było takie sobie zaznaczam , że nie jestem wymagająca i jem praktycznie wszystko ( słyszałam rozmowy, że wcześniej było lepiej) nie piszę żeby narzekać. Wszystko pozostałe było super. Pobyt wspominam bardzo dobrze i chętnie pojechała bym jeszcze raz.Ustroń przepiękny.
Pozdrawiam
forumowicz

Witam Hania :kwiat: :)
Nie byłem jako komercyjny tylko jako kuracjusz,podtrzymuje nadal opinie pozytywną. Czułem się tak jak w domu ;) Bardzo Mnie cieszy,że podobało Ci się i kto wie,może kiedyś będzie nam dane się spotkać i poznać w Ustroniu wybierając się na jakąś wycieczkę :) Potwierdzam,że Ustroń jest bardzo piękny :) i wróciłbym tam gdybym mógł raz jeszcze.
Miłego dnia i pięknego słoneczka życzę :)
Pozdrawiam
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj
Nie myśl o mnie źle,że jestem jakąś narzekającą babą wręcz odwrotnie dla mnie najważniejsze są zabiegi,miła atmosfera no i towarzystwo, poznałam tam wspaniałych ludzi. też miałam pokój 1 osobowy , właśnie jest ten komfort, że można wcześniej zamówić pokój , co nie we wszystkich sanatoriach można zrobić.Swój wyjazd wspominam bardzo dobrze i życzę każdemu takich wspomnień. Wypoczęłam, nabrałam dystansu do wielu spraw.
Czekam jeszcze rok i myślę , że może jeszcze pojadę do sanatorim w Ustroniu, bardzo bym chciała.Może wtedy się spotkamy.
Za tydzień wyjeżdżam do Wisły na tydzień.
Pozdrawiam
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2013 17:36
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy

Post autor: ania1961 »

Witam...
Mam podobne odczucia, również pozytywnie postrzegam odbytą tam kurację. Dodatkową zaletą, oczywiście w moim przypadku, były dłuuuuugie marsze na zabiegi ( trasa na zewnątrz albo wewnątrz Równicy :-). Taka przechadzka to dodatkowy zabieg dla zdrowotności :-)))) Noszę się z zamiarem wyjazdu w następnym roku w okresie letnim. W tym czasie na terenie Ustronia jest mnóstwo atrakcji. Pozdrawiam milo Ania
forumowicz

Witam Ania :) :kwiat:
Na początku wszystkiego najlepszego z okazji imienin-spóźnione,ale szczere :kwiat:
Owszem zgadzam się co do zabiegów jakie miałaś na terenie ośrodka jak i wewnątrz,wszystko zależało od pogody jaka była w danym dniu :)
Dziękuje za pozdrowienia oraz również pozdrawiam serdecznie ;)
Alek
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alek pisze:Witam Ania :) :kwiat:
Na początku wszystkiego najlepszego z okazji imienin-spóźnione,ale szczere :kwiat:
Owszem zgadzam się co do zabiegów jakie miałaś na terenie ośrodka jak i wewnątrz,wszystko zależało od pogody jaka była w danym dniu :)
Dziękuje za pozdrowienia oraz również pozdrawiam serdecznie ;)
Alek
O, jak miło, bardzo dziękuję i życzę dobrego dnia. Ania
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Aniu też życzę Ci wszystkiego najlepszego, samych pięknych dni.
Miło , ze też jesteś zadowolona z pobytu, przepraszam a kiedy byłaś. To , że się daleko chodzi na zabiegi ma swoje dobre strony bo można bez żadnego wysiłku troszkę schudnąć. Mnie się udało schudnąć 4 kg.Nie korzystałam z winy chodziłam tylko schodami, a mieszkałam na 8 piętrze.
Pozdrawiam
ania1961
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hania pisze:Aniu też życzę Ci wszystkiego najlepszego, samych pięknych dni.
Miło , ze też jesteś zadowolona z pobytu, przepraszam a kiedy byłaś. To , że się daleko chodzi na zabiegi ma swoje dobre strony bo można bez żadnego wysiłku troszkę schudnąć. Mnie się udało schudnąć 4 kg.Nie korzystałam z winy chodziłam tylko schodami, a mieszkałam na 8 piętrze.
Pozdrawiam
Dziękuję...Byłam w Ustroniu dwa razy, ten ostatni we wrześniu 2013 roku. Ładny wynik - 4kg, w moim przypadku 7,5kg :) ale byłam na diecie 1000Cal, dużo gimnastyki, spacery i wieczorne pobyty w ,,Kosie" :)W tym roku jadę do Wysowej; chciałabym zrzucić kolejne 6kg i liczę na to, że się uda. Pozdrawiam serdecznie Ania :kwiat:
Hania
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Aniu ja schudłam bez żadnej diety , sama byłam zdziwiona, ale tak jak pisałam nie korzystam z windy, dojście na zabiegi to też, miałam basen i 45 minut gimnastyki na przyrządach, spacery po Ustroniu no i tańce ( praktycznie codziennie) bardzo lubię tańczyć ,a nie zawsze jest okazja. Teraz jeżdżę na rowerze . Dziennie robię 10 - 15 km.
Ja byłam w Równicy w zeszłym roku w lipcu, był to mój pierwszy pobyt w Ustroniu, myślę , że nie ostatni. ( wcześniej byłam w innych miejscowościach.Ale najfajniej było w Ustroniu .
Twój wynik jest imponujący.
Pozdrawiam
Hania
ODPOWIEDZ