Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Pokonuj złych ludzi swym opanowaniem. Nie daj się im wyprowadzić z równowagi. Jeśli są złośliwi, nie bądź złośliwy w zamian.
Jeśli wściekły pies ugryzie cię, a ty ugryziesz go w odwecie, sam staniesz się psem.
Budda
Świetna maksyma tylko, że czasami trudna do zrealizowania
Pewien brat powiedział do starca:
- abba, słyszałem, że abba Filomen, który ma ponad dziewięćdziesiąt lat, zdecydował się pisać swoje pamiętniki. Co o tym myślisz?
- myślę że pisanie swoich pamiętników to jest najlepszy sposób na powiedzenie całej prawdy o innych.
Dwóch starców z pustyni Sketis rozmawiało pewnego dnia – po wielomiesięcznym milczeniu – o pewnym, szczególnie leniwym mnichu.
- Przypomina mi – powiedział pierwszy – koguta, którego miałem dawno temu. Był tak leniwy, że o jutrzence oczekiwał, żeby zapiał inny kogut; on tylko schylał głowę na znak zgody.
- a mnie – powiedział drugi – przypomina jeszcze bardziej leniwego psa, którego pchły musiały drapać się same…