Jeśli chodzi o ośrodki w Kołobrzegu, to znam tylko Verano. Obok Niwy przechodziłam tylko. I nie wiem dlaczego ale jakoś te pokoje z balkonami od strony kładki wydają mi sie takie "publiczne"
Niwa Kołobrzeg turnus rehabilitacyjny
- Teri5
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2011 19:18
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
Re: Niwa Kołobrzeg turnus rehabilitacyjny
Jeśli chodzi o ośrodki w Kołobrzegu, to znam tylko Verano. Obok Niwy przechodziłam tylko. I nie wiem dlaczego ale jakoś te pokoje z balkonami od strony kładki wydają mi sie takie "publiczne"
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Właśnie tak myślałam,że te wyższe piętra będą lepsze.Byłam w Niwie ale tylko gościnnie na parterze.
No to będę dzwonić o 4 piętro i osobę do pokoju z podobnym peselem lub młodszą
Teri z Polonusu ale mam termin późniejszy,bo tylko mogę w wakacje.Szkoda,że inne terminy już miałabym towarzyszkę
Ja byłam w MSW ale z NFZ a wtedy warunki inne niż komercyjni.
Pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 271 razy
- Podziękowano: 139 razy
Ja mieszkałam na trzecim piętrze , mój mąż w ub roku w grudniu , też na trzecim , ale w skrzydle nad recepcją ....
Teraz , będę prosić o czwarte piętro
Jeśli macie możliwość wyboru , proście o czwarte piętro , ale z widokiem na ul Norwida
... czemu
- Teri5

Wieniu, ja będę pierwsza, więc po rozpoznaniu, przkażę Ci swoje spostrzeżenia
Miłego dnia.
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Bo ogólnie o Niwie jest dużo pozytywnych opinii.
Gieniu dziękuję napisz na priv.
Jak dobrze mieć znajomości
Dziewczyny miłego weekendu
- Teri5

Przebywałam tam na 14 dniowym turnusie rehabilitacyjnym. Przyjęcia mało sprawnie, recepcjonistki niezbyt przyjemnie traktują zmęczonych podróżą kuracjuszy. Moje prośby odnośnie pokoju (złożone przy rezerwacji) nie zostały uwzględnione i odzywka pani recepcjonistki bardzo niegrzeczna. Myślę, że ważne jest również w którym biurze robiliśmy rezerwację. Gdyby przydział pokoi był przemyślany wcześniej, nie było by tego całego zamieszania. Znajome osoby mające rezerwację z różnych biur nie mogły być zakwaterowane razem. Dopiero w poniedziałek, kiedy pojawiło się kierownictwo, rozwiązano problem starszych osób. Tak więc za organizację przyjęcia kuracjuszy stawiam minus. Do Niwy nie można przyjechać dzień wcześniej wieczorem. Tego samego dnia (sobota) kończy się jeden turnus i zaczyna drugi. Wiele osób wyjeżdża w piątek wieczorem, pociągiem nocnym i gdyby były dobre chęci, to osoby przyjeżdzające wieczornym pendolino, mogłyby za odpłatnością, skorzystać z noclegu. Niestety nie ma takiej możliwości.
Pokoje czyste, na podłodze niestety wykładzina, szafa pojemna, łazienka duża. Pokoje dwuosobowe takie jak na ich stronie przedstawiają zdjęcia. Pokoje jednoosobowe na pierwszym piętrze, za recepcją, z widokiem na kładkę. W pokojach szklanki, talerzyki, łyżeczki, czajnik.
Wypożyczenie leżaka (niektóre zdezelowane) 4 zł dziennie lub 30 zł za turnus. Parawanów brak. Rowery i kijki na turnusie rehabilitacyjnym gratis.
Pielęgniarka, lekarz, dość sprawnie. Lekarz przychyla się do sugestii odnośnie zabiegów. Baza zabiegowa bez zastrzeżeń, rehabilitanci mili i kompetentni.
Wyżywienie – śniadania i kolacje szwedzki stół, brak zupełnie owoców i ciast, na śniadanie codziennie parówki i inne kiełbaski, czasem jajka, sery, sporo warzyw, więc ja byłam zadowolona. Obiad podawany do stolika, dla mnie wystarczający. Deser do obiadu to co drugi dzień jogurt owocowy, wolałabym jakiś mały owoc. Dla mnie wyżywienie nie jest specjalnie ważne. Osoby, które przyjeżdżają tu już kilka razy, twierdziły, że w tym roku wyżywienie się bardzo pogorszyło. Ja nie mam porównania, byłam pierwszy raz. Śniadanie od 8 do 10.30, obiad 13 pierwsza zmiana, 14.15 druga zmiana, kolacja od 17 do 19.
Kawiarka organizuje dwa wieczorki taneczne, zapoznawczy i pożegnalny. Wycieczki organizowane przez biura podróży, ośrodek przekazuje tylko informację i zbiera zapisy.
Ja jestem zadowolona z pobytu, fajne towarzystwo, pogoda dopisała, sami organizowaliśmy sobie czas wolny. W Kołobrzegu dużo remontów, promenada, ścieżka rowerowa, ulice przy Chalkozynie, dworzec kolejowy.
Jeśli będą jakieś pytania, chętnie odpowiem. Pozdrawiam Forumowiczów.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 271 razy
- Podziękowano: 139 razy
Zastanowiły mnie 2 kwestie ....
1... że nie mogłaś przyjechać wieczorem w przeddzień turnusu
2... za "moich" czasów , kawiarenka tętniła życiem codziennie . Piszesz , że były tylko 2 wieczorki
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 64 razy
- Podziękowano: 55 razy