Turnus rehabilitacyjny Zakopane Hyrny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Re: Turnus rehabilitacyjny Zakopane Hyrny

Post autor: Wienia »

Jaka szkoda,że Poltour nie dogadał się z Hyrnym w sprawie rurnusów rehabilitacyjnych na 2018 rok.
Miałam nadzieję,że znowu tam spędzę majówkę.Szkoda bo ośrodek ulokowany w dobrym miejscu .
A Bogna ciekawi mnie czy pozostała w Zakopanem :?:
Bo wiem ,że mają jeszcze podpisane umowy z Wojnarem,Marzeniem i Zakopcu.
W Zakopcu byłam w sierpniu 2017 ,ale to" niebo a ziemia" w porównaniu z Hyrnym.
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Teri5 pisze: 23 wrz 2017 12:14 Wróciłam z pobytu w tym osrodku.
Maryann, prosiłaś o opinie o tym ośrodku. Pytaj, o wszystko co Cię interesuje. Pozrawiam
Teri.. :kwiat: Dziekuje za obszerna recenzje...Dopiero teraz zauwazylam. A tańce są tam jakieś??
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Teri5 »

Dwa razy są wieczorki, zapoznawczy i pożegnalny i biesiada w karczmie. Bardzo blisko lokal Watra i zabawy codziennie. Tam nie można się nudzić :!:
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

Watre znam.. :D ...dziekuje.. :kwiat: :kwiat:
Gabi2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 lip 2018 09:59
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Gabi2 »

Wienia2 pisze: 29 wrz 2017 09:55 Podoisuję się pod opinią Teri obydwoma rękami :D
Zarówno położenie osrodka jak i opiekunka grupy bardzo na plus.Bywam w wielu osrodkach,ale ta kobieta jest super zaangażowana w to co robi a robi to z pasją,ciekawie, jednocześnie dopasowując indywidualnie do kuracjusza.Jest już całkiem sporo opinii o tym ośrodku.
Miałam przyjemność spedzić tam dwa tygodnie kwiecień-maj br.Jest spora grupa osób,które tam wracają corocznie,między innymi była grupa z pomorskiego,któryś raz z kolei.To o czymś świadczy.
Jesli nic nie stanie na przeszkodzie w przyszłym roku również tam pojadę.
A to,że się tam wybrałam to zasługa Twoja Zosiu :D :kwiat:
Pozdrawiam Wienia :kwiat:
Witam Wieniu Ja również byłam z Ireną . Kwiecień -maj i myślę że Ty byłaś razem z nami podzielam Twoją opinię ,Było SUPER, w TYM ROKU BYŁYŚMY W Sośnicy ,Również było fajnie Bogna była Opiekunką jak zawsze.Pozdrawiamy Gabrysia i Irena
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Wienia,Teri, Gabi czy byłyście na jakimś turnusie podobnym (choć w części) do tego w Hyrnem ? Ja w tym roku byłam w Ustroniu w Malwie ale to nie to. Pytam Was bo myślę, iż mamy podobne preferencje :lol: Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gabi jak miło,że się odezwałaś :serce: odnalazłaś stronę i witaj na forum :kwiat:
Tak ja byłam razem z Wami ,Irenką , Elą/ o ile dobrze imię pamiętam /w każdym razie ona chciała zamieszkać ze mną w pokoju.
Jaki świat mały.Mam nadzieję,że w przyszłym roku się umówimy na wspólny pobyt w Sośnicy.Ja w tym roku odpuściłam sobie Zakopane na poczet Kołobrzegu,właśnie wyjeżdżam w piątek 20-ego na turnus rehabilitacyjny do Niwy.Po powrocie opisze wrażenia.Gabi cieszę się,że się odezwałaś,życze dużo zdrówka i wszystkiego dobrego.Miło było Was poznać.Pozdrawiam Was :kwiat:

Zosiu :kwiat: Bogna jest de best :kwiat: ja byłam w Świnoujściu na takim turnusie i chociaż Wiolet pięknie opisał tam pobyt to nie jest to.To coś trzeba mieć we krwi co ma Bogna ,oczywiście nie ujmując nic pani Zdzisi z Korabu.
Dlatego w maju mam nadzieję na pobyt w Sośnicy.
Pozdrawiam :kwiat:
Gabi2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuje Ci Wieniu za miłe słowa.Ja dopiero się uczę na Forum nigdy tego nie robiłam ale myśle że mi się to uda :serce: Jak już pisałam to byłyśmy w Sośnicy ,pokoje są duże w porównaniu do Hyrnego,ale mimo to lepiej było w Hyrnym. :kwiat: W Sośnicy nie ma windy i trzeba chodzić po schodach,ale obsługa jest bardzo miła.Serdecznie pozdrawiam i do usłyszenia,Buziaczki :serce:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gabi napisz jeszcze jak wyglądało wyżywienie,czy podawane do stolika czy tak jak w Hyrnym.
Będziecie tam wracać w przyszłym roku? i jeszcze czy jest basen i czy chodziliście do miejskiego ,jak zabiegi?
Gabi2
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Jedzenie było nudne bo stale te same wędliny itp.Ale było tak samo jak w Hyrnym podawane.Zabiegi byle jakie przeważnie gimnastyki ,borowina i fizykoterapia.Basen jest lepszy bo większy i ma trzy głębokości 1,10 1,30 1,80.Ładnie oświetlony Bogna prowadziła z nami Aqua Aerobic, i Aqua - ćwiczenia w basenie z przyrządami gimnastycznymi,Jeszcze nie są przygotowani do rehabilitacji ponoć we wrześniu mają być lepsze.Wycieczki podobne do zeszłego roku,Wejdz na turnus rehabilitacyjny Sośnica i tam jest wszystko opisane. :kwiat: Pozdrawiamy :kwiat:
ODPOWIEDZ