Cukrzyca.

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Re: Cukrzyca.

Post autor: Niania »

Wyniki robiłam w diagnostyce loboratorium odplatnie.mój tata ma początki cukrzy od 6 lat. Wiek 49 waga 61 wzrost 150. Tryb życia aktywny. Mam ogród i wnuki z którymi często spaceruje i jeżdżę rowerem codziennie. Ja nie chcę mieć cukrzycy wystarczy mi już to co mam. Astme i niedoczynność kory nsdnerczej oraz początki ostoporozy. I ona do szczęścia mi nie potrzeba. Dziękuję za informację. Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Niania pisze: 28 lip 2018 23:27 Wyniki robiłam w diagnostyce loboratorium odplatnie.mój tata ma początki cukrzy od 6 lat. Wiek 49 waga 61 wzrost 150. Tryb życia aktywny. Mam ogród i wnuki z którymi często spaceruje i jeżdżę rowerem codziennie. Ja nie chcę mieć cukrzycy wystarczy mi już to co mam. Astme i niedoczynność kory nsdnerczej oraz początki ostoporozy. I ona do szczęścia mi nie potrzeba. Dziękuję za informację. Miłej niedzieli.
... Tata -Ma czy Ty masz podany wiek ?

Bo pojawił się wątek ..Taty wcześniej chciałem odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Czy chcesz czy NIE Cukrzyca to choroba społeczna choroba XXI wieku powiedziłbym cywilizacyjna .
Dzięki wszechobecnej chemii niestety za kilka lat WSZYSCY będę mieli podwyższony poziom Cukru.

Jeżeli przyjmujemy ,że Twój wiek to wspomniane 49 to może być Cukrzyca Typu 2
Tutaj ważnym jest odpowiednia dieta zmiana nawyków żywieniowych można dzięki diecie opóźnić w perspektywie przyjmowania Insuliny.
Sa oczywiście leki wspomagające trzustkę - Tutaj polecam wizytę u Diabetologa
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Post autor: Niania »

Tata ma 74 lata i jest po opika lekarza pierwszego kontatu. Bierze tabletki. Dziękuję za poradę.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz