Cukrzyca.
Re: Cukrzyca.
Wyniki robiłam w diagnostyce loboratorium odplatnie.mój tata ma początki cukrzy od 6 lat. Wiek 49 waga 61 wzrost 150. Tryb życia aktywny. Mam ogród i wnuki z którymi często spaceruje i jeżdżę rowerem codziennie. Ja nie chcę mieć cukrzycy wystarczy mi już to co mam. Astme i niedoczynność kory nsdnerczej oraz początki ostoporozy. I ona do szczęścia mi nie potrzeba. Dziękuję za informację. Miłej niedzieli.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
... Tata -Ma czy Ty masz podany wiek ?Niania pisze: 28 lip 2018 23:27 Wyniki robiłam w diagnostyce loboratorium odplatnie.mój tata ma początki cukrzy od 6 lat. Wiek 49 waga 61 wzrost 150. Tryb życia aktywny. Mam ogród i wnuki z którymi często spaceruje i jeżdżę rowerem codziennie. Ja nie chcę mieć cukrzycy wystarczy mi już to co mam. Astme i niedoczynność kory nsdnerczej oraz początki ostoporozy. I ona do szczęścia mi nie potrzeba. Dziękuję za informację. Miłej niedzieli.
Bo pojawił się wątek ..Taty wcześniej chciałem odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Czy chcesz czy NIE Cukrzyca to choroba społeczna choroba XXI wieku powiedziłbym cywilizacyjna .
Dzięki wszechobecnej chemii niestety za kilka lat WSZYSCY będę mieli podwyższony poziom Cukru.
Jeżeli przyjmujemy ,że Twój wiek to wspomniane 49 to może być Cukrzyca Typu 2
Tutaj ważnym jest odpowiednia dieta zmiana nawyków żywieniowych można dzięki diecie opóźnić w perspektywie przyjmowania Insuliny.
Sa oczywiście leki wspomagające trzustkę - Tutaj polecam wizytę u Diabetologa
Tata ma 74 lata i jest po opika lekarza pierwszego kontatu. Bierze tabletki. Dziękuję za poradę.