Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
BozenaMat pisze: 21 sie 2018 21:31
Oj, ale było by fajnie. Przejechać całą Polskę w towarzystwie, ale... ja niestety należę do pechowców więc jakoś nie liczę na Kołobrzeg (jednak mi się on marzy).
Jadę z reumatologii, a Ty?
Ten wyjazd mam z Krus-u ... reumatologia / ortopedia
Ja wyjeżdżam już 13 rano .... też uważałam się kiedyś za pechowca , ale już zmieniłam zdanie aby marzenia się spełniły , czasami trzeba im w tym dopomóc
GIENIA pisze: 22 sie 2018 09:41
Ja wyjeżdżam już 13 rano ....
aby marzenia się spełniły , czasami trzeba im w tym dopomóc
No to jednak nie razem pojedziemy. Zanim dostanę skierowanie, zanim czas do wyjazdu upłynie, to Ty wrócisz już i zapomnisz o sanatorium
A co do marzeń i pomocy w kwestii wyjazdu, to... Z NFZ nie wygram... no nie da się
BozenaMat pisze: 22 sie 2018 13:58
No to jednak nie razem pojedziemy. Zanim dostanę skierowanie, zanim czas do wyjazdu upłynie, to Ty wrócisz już i zapomnisz o sanatorium
A co do marzeń i pomocy w kwestii wyjazdu, to... Z NFZ nie wygram... no nie da się
Jeszcze jest realny wyjazd w tym samym terminie możesz np jutro otrzymać skierowanie do Bałtyku od połowy października
Pisząc o pomocy spełnienia marzeń miałam na myśli zwroty w ub roku wydzwoniłam sobie Posejdon i byłam bardzo zadowolona
Tym razem też , zaraz po powrocie z weryfikacji rozpocznę polowanie ale raczej już nie na Kołobrzeg .. chociaż jest piękny
A dzwonię, dzwonię o zwroty i nic.
Dziś to od 13 zajęty numer, a przez ostatni tydzień to nie było zwrotów.
Chyba jednak nic tego nie bedzie i poczekam na przydział
I tak robię. Ja tam tak łatwo się nie poddaję.
Najwyżej wezmę ich na zmęczenie i dla świętego spokoju wreszcie odbiorą telefon
Bo dziś diabły nie odebrali
kobitki a jak formalnie wygląda ten wyjazd ze zwrotów?? dzwonisz do NFZ i oni mówią że coś jest i co dalej?
Przez telefon to załatwiacie?
Napiszcie coś więcej
Już się dzielę informacjami, które sama niedawno zdobyłam: Dzwonisz pod numery wskazane na stronie danego NFZ. Po otrzymaniu wiadomości, że jest zwrot - do takiego i takiego sanatorium w takiej i takiej miejscowości - decydujesz czy Ci to odpowiada. Jeśli nie, mówisz im, że nie skorzystasz - nic nie tracisz i możesz dalej dzwonić i polować na zwroty. Jeśli zaproponowany zwrot Ci odpowiada - rezerwujesz go telefonicznie. Ponieważ z reguły wyjazd ze zwrotów jest za parę dni, skierowanie trzeba odebrać z NFZ osobiście. Wysłane pocztą mogłoby do Ciebie nie dotrzeć na czas.
Mam nadzieję, że te informacje okażą się pomocne.
Życzę powodzenia w "polowaniu" na zwroty.