Sanatorium Bursztyn-Bobolin (Dabki)

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
MoniaWawa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 mar 2015 15:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium Bursztyn-Bobolin (Dabki)

Post autor: MoniaWawa »

Cześć , jak tam było ? ;) jestem ciekawa Twojej opinii . :roll:
Awatar użytkownika
MoniaWawa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jolka13 pisze: 05 cze 2018 12:58 To fajnie wolę ćwiczenia na basenie. mnie nie wystraszyłaś najważniejsze, że nad moim ukochanym morzem. Pozdrawiam! :serce:
I jak BYŁO ??????? :cry:
Awatar użytkownika
MoniaWawa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

elak pisze: 04 cze 2018 18:37
MoniaWawa pisze: 04 cze 2018 16:28 ELAK , nie denerwuj się proszę , bo mam wyzuty sumienia :( będzie dobrze .
Opowiem Ci o moim pobycie - gdzie ja byłam z NFZ a mój mąż jako komercyjny przez całe 3 tyg. Chcieliśmy siedzieć przy jednym stoliku na co zgodziły się panie roznoszące jedzenie , ale stały nade mną i mężem pilnując żeby on mi nie dał czegoś lepszego do jedzenia to znaczy ze strefy komercyjnej . Miałam bezwzględny zakaz podjadania z talerza męża :lol: to dopiero absurd :oops: Jak nie patrzyły nieraz coś skubnęłam to czułam się jakbym ukradła np. plasterek pomidora . Poza tym jedzenie jest dobre i wystarczająco żeby się najeść . :P Jest też dużo różnych diet , więc każdy może coś dostosować do siebie , trzeba tylko zgłosić na pierwszej wizycie lekarzowi . :D
jejku, nie mogłaś nic skubnąć z talerza męża ja chyba bym nie wytrzymała... okropność... to się nadaje do telewizji... :oops:
nigdy jeszcze nie byłam w takim sanatorium....sądzę ,że to wina właściciela , ja bym zrobiła zdjęcie i wysłała na facebooka , może tak zrobię gdy coś takiego będzie się działo w mojej obecności .... nie będę się denerwować przed wyjazdem , zobaczę co tam się dzieje na własne oczy i napiszę co mi się podobało , a co nie ... Dziękuję Moniu za wiadomości, odezwę się po powrocie. Pozdrawiam
I jak BYŁO ??????????????? :cry:
Awatar użytkownika
Jolka13
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2018 20:45
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Jolka13 »

MoniaWawa pisze: 23 sie 2018 16:53
Jolka13 pisze: 05 cze 2018 12:58 To fajnie wolę ćwiczenia na basenie. mnie nie wystraszyłaś najważniejsze, że nad moim ukochanym morzem. Pozdrawiam! :serce:
I jak BYŁO ??????? :cry:
Super!!! Moja opinia jest podobna do twojej. Czysto, miła obsługa warunki bardzo dobre. Obiady dobre, pozostałe posiłki można było coś wybrać. Pogoda sprzyjała bez upałów ale słonecznie. Usługi kosmetyczne w przyzwoitych cenach. Mieszkałam przy windzie na I piętrze. Byłam pierwszy raz i miło zaskoczona że tak może być w sanatorium. Drink z jajkiem który polecałaś bardzo mi smakował. :D pozdrawiam!
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: zbigniew165 »

Monia Wawa wszystko opisałaś, ale brak mi jest najważniejszej rzeczy. Jakie schorzenie leczyłaś i jakie zabiegi miałaś w Dąbkach.? Jolka 13 nawet swojej opinii nie wystawiła z pobytu. Choćby jakieś własne spostrzeżenia, a tu nic, tylko, że dobry był drink z surowym jajkiem, który jej poleciłaś. Pewnie odezwie się za dwa lata prosząc o opinię o obiekcie do którego dostanie skierowanie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MoniaWawa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 29 sie 2018 08:34 Monia Wawa wszystko opisałaś, ale brak mi jest najważniejszej rzeczy. Jakie schorzenie leczyłaś i jakie zabiegi miałaś w Dąbkach.? Jolka 13 nawet swojej opinii nie wystawiła z pobytu. Choćby jakieś własne spostrzeżenia, a tu nic, tylko, że dobry był drink z surowym jajkiem, który jej poleciłaś. Pewnie odezwie się za dwa lata prosząc o opinię o obiekcie do którego dostanie skierowanie. Pozdrawiam.
Mój profil ta Reumatologia , jestem po dwóch operacjach na kręgosłup lędźwiowy ze stabilizacją między kręgami i skręceniem na śrubki :lol: Miałam też złamanie trzy kostkowe prawej nogi ,też ze stabilizacją grotem K :D i złamany obojczyk :roll: To chyba na tyle z tych poważniejszych jakie mi się przytrafiły zaraz po 38 roku życia . Ale się na podaję chodzę do pracy , na rehabilitację , jeżdżę na rowerze i staram się być pozytywnie nastawioną do życia . :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dziękuję za szybką odpowiedź. Faktycznie masz sporo tych schorzeń reumatologicznych. Miałem nadzieje, że może byłaś na oddechówkę, to bym się bliżej coś dowiedział. Ale moje schorzenie współistniejące to też reumatologia. Dobrze wiedzieć jak jest Bursztynie Bobolin. Może trafię ze zwrotów Argentyt Dąbki na oddechówkę, to obejrzę sobie Bursztyn. Pozdrawiam i życzę zdrowia. :)
Awatar użytkownika
Jolka13
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

zbigniew165 pisze: 29 sie 2018 13:59 Dziękuję za szybką odpowiedź. Faktycznie masz sporo tych schorzeń reumatologicznych. Miałem nadzieje, że może byłaś na oddechówkę, to bym się bliżej coś dowiedział. Ale moje schorzenie współistniejące to też reumatologia. Dobrze wiedzieć jak jest Bursztynie Bobolin. Może trafię ze zwrotów Argentyt Dąbki na oddechówkę, to obejrzę sobie Bursztyn. Pozdrawiam i życzę zdrowia. :)
witam!
moje schorzenia to również reumatologia. Byłam pierwszy raz więc trudno mi porównywać z innymi placówkami ale baza trochę uboga liczyłam na więcej zabiegów dot. samego kręgosłupa. Oczywiście można sobie dodatkowo wykupić masaże ( Są super stawiają na nogi) Masażyści bardzo się przykładają, duża ulga. Pozdrawiam!
Ps. drinka też czasami trzeba wypić polecam
Awatar użytkownika
Jolka13
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jolka13 pisze: 30 sie 2018 21:32
zbigniew165 pisze: 29 sie 2018 13:59 Dziękuję za szybką odpowiedź. Faktycznie masz sporo tych schorzeń reumatologicznych. Miałem nadzieje, że może byłaś na oddechówkę, to bym się bliżej coś dowiedział. Ale moje schorzenie współistniejące to też reumatologia. Dobrze wiedzieć jak jest Bursztynie Bobolin. Może trafię ze zwrotów Argentyt Dąbki na oddechówkę, to obejrzę sobie Bursztyn. Pozdrawiam i życzę zdrowia. :)
witam!
moje schorzenia to również reumatologia. Byłam pierwszy raz więc trudno mi porównywać z innymi placówkami ale baza trochę uboga liczyłam na więcej zabiegów dot. samego kręgosłupa. Oczywiście można sobie dodatkowo wykupić masaże ( Są super stawiają na nogi) Masażyści bardzo się przykładają, duża ulga. Pozdrawiam!
Ps. drinka też czasami trzeba wypić polecam

Najbardziej byłam zadowolona z ćwiczeń na basenie i masaży. Pozostałe (prądy i pole magnetyczne) nie zaszkodziły ale nie odczułam poprawy.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jolka13 dziękuję za odpowiedź. Co do tego drinka z jajkiem, to na pewno bym go nie zamówił. Pozdrawiam. :)
ODPOWIEDZ