Polańczyk "Dedal" 8.11-29.11.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Polańczyk "Dedal" 8.11-29.11.2018

Post autor: Gaba »

Jadę w/w terminie czy ktos jedzie też?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Polańczyk "Dedal" 8.11-29.11.2018

Post autor: GIENIA »

Pewnie , że jadą :lol: :lol: tylko milczą :?
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ponawiam ;)
Anubis
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2018 11:35
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Anubis »

Dedal ? to cosik małego. Byłem w Amer-Pol na przełomie października i listopada. Było cool z wyjątkiem, że po zmroku Polańczyk robił się wymarły - cóż, to po sezonie :-(
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

juz blisko termin wyjazdu :D ,a więc ponawiam....
certuska
Na forum od: 17 gru 2018 15:42

Post autor: certuska »

I jak było w Dedalu? Jadę w styczniu. Coś tam się dzieje poza sezonem?
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dedalek-jak to o tym sanatorium mówią w Polańczyku jest kameralnym ośrodkiem ,którego nam zazdroscili z innych sanatoriów.Jest fajny personel ,ale od początku: zakwaterowanie przebiega sprawnie ,można przyjachać dzień przed ,oczywiście za opłatą...ale jak ktoś chce mieć np.jedynke to wiem,że już dzień przed o godzinie 10 nie było jedynek:)rano o 7 czekało już ok 20 osób :lol: Pokoje są małe ,ale jest wszystko co potrzeba :lodówka i telewizor za opłatą .czajnik w pokoju bez opłaty ,filiżanki ,talerzyki,sztuce,a nawet cukierniczka :) Ręczniki jeden duzy i jeden mały -w połowie turnusu wymiana-sprzątanie ...troche słabe -Panie nie nadażają,ale jest wyjęty na korytażu odkurzacz...mamy rączki -daliśmy radę :P Zabiegi zapisane przez lekarza -można zawsze coś zmienić -lekarz jest zawsze do naszej dyspozycji -w żadny sanatorium nie spotkałam się z taką otwartością lekarza .który przychodził na rozgrzewkę po kriokomorze i naprawdę bardzo ciekawe prelekce prowadził. Kriokomora płatna :( Kąpiel perełkowa nie dla wysokich -mała wanna -niestety musiałam zreygnować :lol: Ogólnie zabiegi dobre,jedzenie smaczne,kolacje chyba zawsze były na ciepło :shock: ,do obiadu podawano dwie surówki ,kompot ,był stół na którym był zawsze dżem ,chleb ,a często jeszcze dodatkowe porcje -chyba nikt nie chodził głodny. Personel miły ,uśmiechniety -poza Panem G.któremu brakuje uśmiechu:) Wycieczki sprzedaje Pani M.miła wesoła kobitka ,jest Lwów Węry i okoliczne wycieczki.W budynku jest sala telewizyjna,sala z biblioteką i ze stołem do bilarda oraz tzw piłkarzyki-mozna spedzić wesoło czas-w poniedziałki ,środy ,piątki,soboty są organizowane wieczorki taneczne ,na pierwszym wieczorku częstowano nas na przywitanie szampanem :!: Wieczorki były fajne ,a w wieczór andrzejkowy mieliśmy przedłużone tańce do 23/30-nikt nie zgłosił sprzeciwu ;) ...Ci szcześciarze co obchodzili urodziny otrzymywali przy śniadaniu życzenia i ....TORT-miłe to było :D ...W Polańczyku o tej porze roku ,duzo pozamykane ,w zakapiorze jest codzienie inny rodzaj biesiady-też jest to jakiś rodzaj umilenia czasu -jak i co kto lubi :roll: ...Proszę pytać ,bo może o czymś zapomiałam ...acha parking bez problemu -płatny.Ogólnie ,moim zdaniem kto trafi do Dedala to ma wielkie szczęście :!:
certuska
Na forum od: 17 gru 2018 15:42

Post autor: certuska »

Bardzo dziękuję. Informacja w pełni wyczerpuje wszystkie pytania. Mam nadzieję, że przyjemnie spędzę tam czas.
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jestem tego pewna :) ...a jeszcze dodam ,że w trakcie pobytu jest organizowane ognisko z biesiadą 8-)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Gaba , Dedal to szpital uzdrowiskowy czy sanatorium :?:
A moze tylko ZUS tam kieruje :?: :roll:
Pytam , bo robię listę osrodków z dobrymi ocenami :D ... w drugiej połowie 2019 dzwonię o zwrot :D
ODPOWIEDZ