sanatorium Górnik w Iwoniczu Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
nelga
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2011 20:32

sanatorium Górnik w Iwoniczu Zdroju

Post autor: nelga »

Witam,
dostałam skierowanie w lutym do sanatorium Górnik w Iwoniczu Zdroju. Bardzo proszę o informacje, jak tam jest, a może ktoś zna dogodny dojazd z Warszawy, bo jak spojrzałam w rozkład kolejowy, to się załamałam widząc ilość przesiadek, a jestem po niedawnej operacji barku i dźwiganie bagażu jest zupełnie niewskazane.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Nelga
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Re: sanatorium Górnik w Iwoniczu Zdroju

Post autor: Narewka »

W Iwoniczu byłam kilka lat temu i rzeczywiscie dojazd nie za bardzo .Jechalam z Warszawy autobusem do Krosna,stamtąd następnym do Iwonicza.To tylko jedna przesiadka.W samym Iwoniczu też do Górnika pod górkę,ale mnie chłopak za 10 zł wniósł walizkę,ale sporo bliżej,bo do Piasta.Sam Iwonicz uroczy,dużo miejsc do dalekich i bliskich spacerów,zależy,co kto lubi.Zyczę udanego pobytu.
nelga
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2011 20:32

Post autor: nelga »

Witam,
bardzo dziękuję za tak szybką i w sumie pocieszającą informację o Iwoniczu.
Pozdrawiam serdecznie, Nelga z Warszawy
1111
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2011 23:29

Post autor: 1111 »

http://neobus.pl/index.php?option=com_c ... 4&Itemid=4

Link do rozkładu jazdy prywatnego przewoźnika Neobus z Dworca Zachodniego i Okęcia-przystanki dla komunikacji prywatnej. Pozdrawiam
Kasia60
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 lip 2011 08:38

Post autor: Kasia60 »

Witaj.
Ja też byłam w Górniku kilka lat temu.Byłam bardzo zadowolona. Wszystkie zabiegi na miejscu. Stołówka przejście łącznikiem,
jedzenie dobre i porcje dość duże.Kawiarenka na dole w budynku. Pokoje jedno,dwu i wieloosobowe. Nie wiem tylko czy można wcześniej dokonać rezerwacji ale trzeba zapytać. Obsługa bardzo miła. Brak tylko basenu ale kogo interesowało pływanie lub ćwiczenia w basenie to był w ośrodku sanatoryjnym obok Górnika.
Do centrum bardzo blisko ścieżynką przez lasek.
Obok Górnika są także trasy zjazdowe co prawda niewielkie ale zawsze. Jest miejsce na ognisko na górce obok sanatorium.
Dużo ścieżek spacerowych. Jest wiele fajnych wycieczek i to za niewielką kasę.
Życzę miłego pobytu.
Awatar użytkownika
ewa11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2011 19:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: ewa11 »

Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 25 razy

Post autor: Zosia »

Witaj! Dwa lata do tyłu byłam w górniku. Po przyjeździe ( jak się okazało można było rezerwować pokoje dwójki telefonicznie więc wszystkie już były zajęte, jedynki też są ale dla śmiertelników raczej niedostępne ) były już tylko 3 os. więc takowy dostałam i spędziłam tam fajne 3 tyg. Jechałam z Warszawy do Krosna. Tam w dniu przyjazdu na pewno nie będziesz jechać jedna. W drodze popytaj ale się nie przejmuj jeśli w tym momencie nie będziesz miała nikogo . Po przyjeździe pręciutko na postój taxi wszyscy do Iwonicza będą tam biec z kimś się załapiesz. Taxi w 4 os. kosztowało chyba 12 czy 15 zł trzeba od razu się umówić za ile jedzie . Oni czekają na te kursy. No i wiozą pod budunek. Trafiłaś dobrze. Życzę miłego pobytu i dobrego "zabiegania" ;) Zosia
ODPOWIEDZ