Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Felice »

Raczej nie.
To skierowanie możesz zwrócić z prośbą o zamianę odpowiednio argumentując,ale nie masz gwarancji że prośba zostanie uwzględniona i nie wrócisz na koniec kolejki.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Zyta pisze: 01 paź 2018 10:14 A jeżeli już mam skierowanie,czy mogę sie starać o zmianę ze zwrotów ? To, które dostałam kompletnie mi nie odpowiada i nie ma tam dojazdu.
Zadzwoń i dopytaj .... nie w każdym Funduszu jest jednakowo ....
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj 32 próby połączenia i dodzwoniłem się, ale z marnym skutkiem, bo Pani powiedziała, że nie posiada zwrotów. Jutro powtórka z rozrywki. :(
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Martinka »

Wspólczuję. :roll: :kwiat:
Ci co kierują również tam nie byli, ze wzgledu na ten
dojazd, tzn. jego brak. :!: :!: :evil:.
Kompletni laicy :evil:
emerytka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2018 22:05

Post autor: emerytka »

Witam, dostałam przydział sanatorium w Goczałkowicach w terminie od 31 października jest to termin dla mnie nieodpowiedni,prosiłam o zmianę ze zwrotów i od 10 dni nic nie mają w NFZ,jest się ciężko dodzwonić wydzwaniam codziennie do skutku aż mnie połączą i zawsze ta sama odpowiedź nic nie mamy.Proszę powiedzieć czy w innych NFZ też tak jest ? Pozdrawiam
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 4 razy

Post autor: p-siak »

W naszym potrafią zapytać: Czyli pan/pani rezygnuje? Pozdrawiam.
MegiMar
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2017 03:41
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: MegiMar »

maria 71 pisze: 28 wrz 2018 21:19 Dziękuję Wam kochani za ciepłe słowa o Iwoniczu. Bardzo się cieszę na ten wyjazd, a październik w górach zapowiada się wspaniale☺ Wszystkim dzwoniącym po zwroty życzę wymarzonych skierowań 🌞
Mario, wiem, że z takim optymistycznym nastawieniem spędzisz miło sanatoryjny czas i życzę Ci tego z całego serduszka, serdeczności i może do zobaczenia przy następnym wyjeździe 😘👍
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy

Post autor: GIENIA »

Zyta pisze: 01 paź 2018 10:14 A jeżeli już mam skierowanie,czy mogę sie starać o zmianę ze zwrotów ? To, które dostałam kompletnie mi nie odpowiada i nie ma tam dojazdu.
Właśnie zrobiła wpis ..... emerytka ..... On ma już skierowanie , a ma możliwość skorzystać ze zwrotu . Nie ma jednak podanego , tak jak Ty województwa :roll:

Czyli gdzieś tam można :)
Awatar użytkownika
maria 71
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 kwie 2016 10:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: maria 71 »

MegiMar pisze: 02 paź 2018 08:56
maria 71 pisze: 28 wrz 2018 21:19 Dziękuję Wam kochani za ciepłe słowa o Iwoniczu. Bardzo się cieszę na ten wyjazd, a październik w górach zapowiada się wspaniale☺ Wszystkim dzwoniącym po zwroty życzę wymarzonych skierowań 🌞
Mario, wiem, że z takim optymistycznym nastawieniem spędzisz miło sanatoryjny czas i życzę Ci tego z całego serduszka, serdeczności i może do zobaczenia przy następnym wyjeździe 😘👍
Dziękuję MegiMar. Ściskam Cię mocno :serce: Życzę wszystkiego dobrego. Odezwę się jak mi tam jest w tym Iwoniczu :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj wystarczyło 10 połączeń do NFZ i znowu byłem sprawdzany w systemie. Niestety na pulmonologię nie ma zwrotu, ale zapytałem o zwroty na reumatologię i okazało się, że są. Także, kto ma ten profil w naszym NFZ niech szybko dzwoni. Nie wiem, gdzie były te zwroty, bo już nie pytałem. Wychodzi na to, że jest już jakaś nadzieja na zwrot co zachęca do dalszego dzwonienia. ;)
ODPOWIEDZ