Włókniarz Busko Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2018 23:48

Włókniarz Busko Zdrój

Post autor: Dotka »

Witam, mam pytanie odnośnie pobytu poszpitalnego w tym sanatorium. Proszę napiszcie czy jest możliwość zamiany pokoju jeśli standard nie będzie odpowiadał, czy jak dostanę to już kaplica? Wiem, że część pokoi na nfz jest przed, a część po remoncie. O której najlepiej przyjechać? Dzwoniłam tam i poinformowano mnie, żeby być ok 11 ale wydaje mi się to trochę późno. Czy jest możliwość zasugerowania zabiegów?
lukasz77
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2015 19:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Włókniarz Busko Zdrój

Post autor: lukasz77 »

cześć, a od kiedy zawitasz do włókniarza?
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

17 listopada
Awatar użytkownika
Magdala39
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2017 19:57
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Magdala39 »

Byłam w grudniu z NFZ.. trafiło Ci się naprawdę fajne sanatorium. Tak naprawdę myślę że godzina o której przyjedziesz nie ma większego wpływu na przydział lepszego pokoju. Dotarłam około 17 i pokój miałam z tych po remoncie. Chyba jakieś przynajmniej wstępne przydziały pokojów to tam recepcja robi zanim ludzie się pojawią. A pokoje przed remontem też nie są jakieś najgorsze. Wszędzie jest sprzątane, jest czysto. Myślę że z zasugerowaniem zabiegów nie będzie problemu a już na pewno jeśli coś nie będzie pasowało to będzie można zabiegi zmienić.
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję :serce:
A czy osoby do pokoi są przydzielane zgodnie z wiekiem? Miałaś pokój 2 czy 3 osobowy? Jedynka za dopłatą 945 zł więc poza moim zasięgiem
Awatar użytkownika
Magdala39
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Byłam w dwuosobowym z panią ciut młodszą ode mnie. Raczej osoby były dobierane wiekowo.
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

To super. Mam nadzieję, że trafię na fajną współlokatorkę i będzie trochę osób ok 40 - tki 😊
Awatar użytkownika
Magdala39
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kobiet jest zdecydowanie więcej w sanatorium więc szansa na dobranie wiekiem osób w pokoju też znacząco wzrasta. Dobrze będzie to naprawdę fajne sanatorium, jest też gdzie wyjść na spacer.. udanej rehabilitacji Ci życzę i wierzę, że będziesz zadowolona.
Dotka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję :serce: Mam nadzieję, że rehabilitacja będzie na wysokim poziomie, bo to z uwagi na nią poprosiłam o przydział leczenia w Busku 😊
Awatar użytkownika
Magdala39
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli się zdarzy że będzie brzydka pogoda to przynajmniej wszystkie zabiegi masz pod jednym dachem i nie ma wychodzenia na zewnątrz.. to duży obiekt, przyjmuje na raz około 800 kuracjuszy ale tak jest to poukładane że tych ludzi wcale nie widać.. każdy budynek ma swoją jadalnię, są dwa zakłady przyrodolecznicze, sklep, kawiarnia, kosmetyczka.. wszędzie mozna się dostać w kapciach..
ODPOWIEDZ