Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Fionka »

zbigniew165 pisze: 08 paź 2018 10:38 Dzisiaj dodzwoniłem się za pierwszym strzałem do NFZ. Był dla mnie zwrot do Ustronia na 23.11.2018 r, ale podziękowałem Pani, gdyż Ustroń w tym roku już zaliczyłem z ZUS. Jutro następny telefon do miłej Pani z NFZ. Liczę na trafienie w tereny nadmorskie. :)
Jakiś ten zwrot dziwny . Zwroty to max na 14 dni przed wyjazdem . Mnie dzisiaj powiedziano że zwrotów brak . Dzwoniłam rano i po godz. 14.Chyba muszę przyjąć inna taktykę i zacząć pytać o nadmorskie . Teraz szukam górskich . Ostatnio usłyszałam że o Ustroń bardzo ciężko .Raczej o tej porze roku to ludzie wolą góry niż morze.Może jak popytam o morze , to góry się pojawią .
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Fionka ja przy pytaniu o zwrot nie podaję, gdzie chciał bym go dostać. Zadaję tylko pytanie o zwrot na dolne drogi oddechowe i Pani każe mi podać numer skierowania, a następnie miejsce zamieszkania. Po sprawdzeniu w komputerze, które trwa dobrą chwilę podaje mi, że nie ma zwrotu lub tak ja dzisiaj, że jest zwrot do Ustronia. I tak jest co dziennie. ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

U nas pytam czy jest jakikolwiek zwrot ;) potem pani sprawdza , czy moze tam wysłać na pulmonologie ..... niewazne kto oddał skierowanie :? czy z pulmonologii , czy z reumatologii itp... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Mnie nikt nigdy nie pytał o adres . Zaczynam od pytania o góry . Mam wpisaną reumatologie . W poprzednich polowaniach ze względu na zakaz wyjazdu w góry miałam to zawsze zaznaczane w skierowaniu i jako drugie wpisywano kardiologia w nawiasie endokrynologia i morze albo niziny przydzielano . Morza mam już po kokardki . Polowania również . Od jutra odpuszczam i górki prywatnie załatwiam . W łaski NFZ oddam się jesienią za rok.
emerytka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2018 22:05

Post autor: emerytka »

Fionka pisze: 08 paź 2018 15:54
zbigniew165 pisze: 08 paź 2018 10:38 Dzisiaj dodzwoniłem się za pierwszym strzałem do NFZ. Był dla mnie zwrot do Ustronia na 23.11.2018 r, ale podziękowałem Pani, gdyż Ustroń w tym roku już zaliczyłem z ZUS. Jutro następny telefon do miłej Pani z NFZ. Liczę na trafienie w tereny nadmorskie. :)
Jakiś ten zwrot dziwny . Zwroty to max na 14 dni przed wyjazdem . Mnie dzisiaj powiedziano że zwrotów brak . Dzwoniłam rano i po godz. 14.Chyba muszę przyjąć inna taktykę i zacząć pytać o nadmorskie . Teraz szukam górskich . Ostatnio usłyszałam że o Ustroń bardzo ciężko .Raczej o tej porze roku to ludzie wolą góry niż morze.Może jak popytam o morze , to góry się pojawią .
Fionka jeśli mogę spytać to na jakie schorzenie prosisz zwrot, ja na neurologię, jak sprawdziła odpowiedź zawsze ta sama nie mamy żadnych zwrotów. Jak wcześniej pisałam jadę jednak w swoim terminie bo i tak bym dostała na pewno kolejną jakąś dziurę
Dobrej nocy kochani i cierpliwości w dzwonieniu do Łódzkiego NFZ
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

julinka601 z oddziału dolnośląskiego
wczoraj otrzymała zwrot do Arki Mega w Kołobrzegu :D , od ...dzisiaj :D :D
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Ale do Arki ... a to luxus nad luxusem tylko atmosfery sanatoryjnej brak tylko SPA
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj 10 połączeń i jest Świnoujście sanatorium Trzygłów. Szału nie na, ale 200 m od promenady i blisko morza. Termin 25.10 do 15.11. Czekam na skierowanie . Wyjazd jest już zatwierdzony. :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zbigniew masz świadomość że tam nie ma ani stołówki,ani bazy zabiegowej na miejscu.
Znając twoje podejście do tego problemu żebyś potem nie narzekał na wszystko.
bonia50+
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2013 08:28
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: bonia50+ »

Gratuluję Zbigniew ....piękne Świnoujście :serce: wszędzie blisko dasz radę :!: skutecznej rehabilitacji życzę.
A Ja dalej próbuję :roll: wczoraj nie udało się mi uzyskać połączenia a dzwoniłam do 15,30 :evil: dziś powtórka od 14
pozdrawiam
ODPOWIEDZ