Solec Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Agnes888
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2016 22:39

Solec Zdrój

Post autor: Agnes888 »

Witam,
Czy ktoś ma aktualne rozeznanie w sanatoriach w Solcu Zdroju? Jakie jest godne polecenia, gdzie zabiegi są na miejscu, jakie warunki lokalowe...itp. Pozdrawiam.
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Solec Zdrój

Post autor: Bietka »

W Solcu Zdrój byłam tylko prywatnie na kwaterach i korzystałam z zabiegów.Z tego co się orientuję jest jedno sanatorium z NFZ tylko kilka budynków chyba Świt i Jasna tam się nocuje i stołuje a zabiegi są osobno z drugiej strony parku (jeździł tam wagonik bo to ok. 5 minut drogi). Są też bardziej luksusowe wille gdzie warunki są dużo lepsze (po remoncie) dla kilku czy kilkunastu osób. Poza tym świetne zabiegi, najlepsza siarka w kraju, lepsza niż w Busku i sielski klimat bo to wioska a nie miasto. Jest park, stawy i pola i kilka luksusowych komercyjnych ośrodków (np. Malinowy Zdrój, cztery strony świata i inne).
Awatar użytkownika
tanganika
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2013 10:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 1 raz

Post autor: tanganika »

Witam i przesyłam link do moich refleksji z pobytu w Solcu
v ... =3&t=14519
pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
tanganika
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2013 10:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 1 raz

Post autor: tanganika »

Przeprasza, ale nie udało mi się poprzednio wkleić poprawnie link do mojej opinii. Może choć trochę będzie przydatna.
viewtopic.php?f=3&t=14519

Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ