SANATORIUM UZDROWISKOWE SUSMED DĄBKI

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

SANATORIUM UZDROWISKOWE SUSMED DĄBKI

Post autor: ewiko »

Zwracam się z prośbą do forumowiczów o aktualną opinię o tym sanatorium. Może jakieś cenne wskazówki ???
Awatar użytkownika
ada53
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2018 16:03
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 16

Re: SANATORIUM UZDROWISKOWE SUSMED DĄBKI

Post autor: ada53 »

witaj...byłam w sanatorium Susmed w ub roku w czerwcu,wróciłam bardzo zadowolona :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ada , dzięki że się odezwałaś. A jak przedstawia się baza zabiegowa , lokalowa ?? Można wcześniej zrobić rezerwacje ?
Awatar użytkownika
ada53
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 wrz 2018 16:03
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: ada53 »

Ewiko baza zabiegowa jest w budynku A,ja tam mieszkałam,kuracjusze z budynku B i C muszą dochodzić na zabiegi,ale jest bardzo blisko.
Zabiegi są bardzo dobre.Stołówka też bardzo blisko,smaczne jedzonko.Rezerwacji wcześniej nie można robić.Napisz co jeszcze chcesz wiedzieć.
Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Twoje posty , po wcześniejszych obawach , napawają mnie optymizmem. Bardzo istotny dla mnie jest standard pokoi . Czy w pokoju jest łazienka , czajnik , lodówka , telewizor ????? Jakie są opłaty za parking ? Słonecznego dzionka życzę i wielkie dzięki że odezwałaś się :serce:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I jeszcze jedno pytanko ..... od której można meldować się na miejscu ? W kazdym sanatorium jest różnie a nie chciałabym dojechać ostatnia , może działa zasada "kto pierwszy ten lepszy " :lol: Pozdrawiam :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Obawiam się że do końca dnia zasypię Cie pytaniami :lol: Przepraszam że zakłócam Ci niedzielny spokój ale mam nadzieję że Twoje odpowiedzi na temat tego obiektu przydadzą się również innym forumowiczom .. Adusiu , napiszmi proszę czy zabiegi odbywają się na dwie zmiany tzn. do godzin popołudniowych czy do obiadku jest już o wszystkim. Bardzo , bardzo chciałabym jak najwięcej nawdychać się jodu , może pomoże mi pozbyć się uciążliwej alergii....
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie. Jestem już w domku i czas wrócić do rzeczywostości . Nie doczekałam się odpowiedzi na moje pytania , dąże wiec z informacjami z tzw. ostatniej chwili. Sanatorium położone ok. 100 metrów od pieknej plaży. Każdy pokój ma na wyposażeniu leżaki i parawan bardzo przydatne w pogodne dni. W pokoju telewizor , czajnik , talerzyki , szklanki , sztućce. Lodówki brak. Jest łazienka. Pokoje sprzątane 3 razy w tygodniu . Ręczniki i pościel wymieniane. Na zabiegi i posiłki trzeba dochodzić do budynku obok. Bardzo blisko , nie stanowiło to jakiegoś problemu. Posiłki w mojej ocenie smaczne i w wystarczającej ilości. Jeśli chodzi o zabiegi , no cóż nie spełniły moich oczekiwań. W większości elektryczne a takie mam w miejscu zamieszkania do woli. Jedyne które mnie zadowoliły , to kąpiel w borowinie i borowinowe okłady. Zabiegi bardzo krótkie , tzn zamiast 20 minut tak jak w innych sanatoriach , tu trwały 10 - 15 minut. Mowa o zabiegach naturalnych. Laser 3 min. krio 1-2 min. inne elektryczne od 5 -10 min. Wszystko bardzo okrojone i robione pośpiesznie. Serdeczne podziękowania dla pań z kapieli i okładów borowinowych. Zasługują na specjalne wyróżnienia. W budynku jest biblioteka . Są organizowane wycieczki oraz wyjazd do kina. Jest oczywiście parking , opłata ok. 170 zł . Niestety stanowiska bardzo wąskie , doszło do dwóch poważnych obcierek . Poszkodowani właściciele aut , mieli problem z odszukaniem sprawcy ,mimo motoringu . Ogólnie wróciłam zadowolona , wypoczęta . pozdrawiam.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Super ewiko :kwiat: , ze podzieliłas się swoimi spostrzezeniami , pomimo , ze sama nie uzyskałaś odpowiedzi na zadawane pytania :?

PLUSIK .... :kwiat:
AlaOpole
Na forum od: 16 cze 2020 13:01
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: AlaOpole »

Witam, czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat tego sanatorium? Może rozpoczął ktoś teraz pobyt i jest w stanie nakreślić jakie zabezpieczenia wprowadzono po pandemii? Z opisu ośrodka wynika, że jest to kompleks kilku budynków, czy polecacie jakiś konkretny?
ODPOWIEDZ