Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Opis miejscowości uzdrowiskowych. Fotografie. Otoczka pobytów w sanatoriach. Nieco rozrywkowo, nieco turystycznie. Co warto zobaczyć, gdzie się rozerwać.
Atinko, mnie również zauroczyły.
Szukałam kiedyś noclegu w Szklarskiej i trafiłam przypadkiem na ich stronę.
Nacieszyłam oczy i szukałam dalej.
Ale tak jak piszesz, trzeba zobaczyć kiedyś na żywo, wtedy pełnia szczęścia.
Co do zagadki dziadka to pomysłu brak.
Dzia_dku przepraszam za niechlujne wpisanie twojego nicka w poprzednim poście.
Byłam w pracy i troszkę się spieszyłam.
Jeśli chodzi o zagadkę, to prosimy o małą podpowiedź.
Nickiem proszę się nie przejmować. Dziadek bez kreseczki _ był zajęty.
Hmm. Mała podpowiedź. Bardzo proszę. Nazwa uzdrowiska jest dwuczłonowa
No i mamy odpowiedź na drugie pytanie bo teraz wiadomo co pod rzeźbą.
Oczywiście usunąłem tabliczkę informacyjną bo wtedy byłoby zbyt łatwo.
Pozostają pytania co to za postać i w jakim uzdrowisku stoi?
Brawo Smuga. to Świeradów Zdrój i Źródło Filnsa. p.s. Flins (rzeźba nad źródłem) - dawne bóstwo, od którego uzdrowisko
miało wziąć niemiecką nazwę Bad Flinsberg.
Trzeba jeszcze dodać, że Panie powinny pić z pierwszego (z damą) bo ta woda na urodę i migreny,
a Panowie to z drugiego (z dżentelmenem) bo woda na zdrowie i męskość.