Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: ANDY12345 »

Ha ha ha poczciwina, jak powąchał to się zakochał i teraz aparatura na okrągło będzie wykorzystywana :lol: :lol: :lol:
Na moje kości nie licz :?
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

ANDY12345 pisze: 02 gru 2018 19:08 Na moje kości nie licz :?
Jak to nie........ właśnie idę na spacer....... dawaj ramię bidnej kobicie, co by równowagę na tym oblodzonym chodniku utrzymała i co ważniejsze........... złe jej nie dopadło :D Nocny spacer się przyda....... ;)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Idę też zaczerpnąć tlenu.... :lol: :lol:
Miłego spacerku.... :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chodziłem, szukałem, a tu żadnego ramienia ani tym bardziej ramiączka nie zobaczyłem. Gdzie Ty Bidulko chodzisz, nigdzie oblodzonych chodników nie widziałem ? Złego się boi ale po nocach będzie hasać :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No stoję koło tej latarni koło garaży, nie przymierzając jak ta........ letkich obyczajów. No i masz. Se mogę tak stać do białego rana :D
Wracam więc do Bagatelki...... czas udać się na zasłużony odpoczynek :D
Otwieraj wierzeje......... bo coś duje, a ja nie założyłam barchanów...... przewieje mnie na wylot :D
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam prośbę do wszystkich, którzy czytają te humoreski i chcą dołączyć, by coś napisać. Wszystkie postacie, które dotychczas występują, są już „obsadzone”, bardzo proszę się pod te osoby nie podszywać. Jeżeli ktoś chce dołączyć… niech zrobi to na swoim Nicku, bądź wybierze sobie jakiś (ale nie z osób już przedstawionych w opowiadankach). Jadzieńka, Zosieńka, Viky, Jureczek, Marianek, Boguś… to filary opowiadanek. My tylko do nich dołączyliśmy.
Jeżeli sami nie chcecie być bohaterami opowiadanek, wybierzcie jakąś osobę (tak jak to zrobiła Gienia, wplatając Alego do opowieści). Kamienica pojemna... niejednego bohatera jeszcze przyjmie.
Trochę ten nowy MaRiAnEk nam namieszał…. Poza tym Marianek jest postacią wymyśloną na potrzeby tekstów… każdy może go opisywać, wymyślać Jego przygody.... patrząc swoimi oczami, ale nie podbierając Jego tożsamość. Bo inaczej zrobi się nam z dziesięciu Marianków, tudzież 10 Jureczków czy Jadzieniek i wtedy jak nic dzielnicowy się zjawi i trza będzie przeprowadzić śledztwo…. który to Marianek jest tym naszym. A dzielnicowy jest dociekliwym chłopiną… szkoda, by ktoś spędził noc w areszcie za niewinność. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na krzesło, na krzesło z nim tylko elektryczne bo jako elektryk wiem jak "pieści" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Andrzeju............. ja kcem ... ja kcem takie krzesełko :D Dociepli mnie po tym spacerku :D
Hymmmmmmm.......... co za radykalne działanie...... :roll: ......... ja to bym po prostu zaliczyła jako......... czyn mało szkodliwy i wysłała na zbieranie puszek :D

A teraz czas pod kołderkę....... ależ duje. :o Chyba przelecę po mieszkaniach i posprawdzam czy pozamykali okna. Jak nic powyrywa je razem z futrynami :D
Dobranoc :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

ANDY....żłówik...
Bożenko :kwiat: :serce:
To ja zgasze światło. ...moją papugę muszę nakryć bo mi skubie ucho :D
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu.......... zanieś papugę do Alego........ niech sprawdzają kto większym macho :D A Ty będziesz miała spokojną noc......... :)
OK.... okna wszędzie pozamykane, Marianek chrapie jak traktor... Jadzieńka na fuul radyjko nastawiła.......... trza stopery w uszy i do spania.......... :D
Miłej nocki wszystkim :)
ODPOWIEDZ