Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
forumowicz

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: forumowicz »

A dla Was wszystkich i drogich gości (i tych o o których zapomniałam niechcący jak to gapa mam w zwyczaju) parę butelczyn dobrego winka. Zapraszam do Florkowego lokum :) Śpiewy , tańce i lekkie swawole będą mile widziane. :*
wino.jpg
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

A ja sobie szłam… szłam z tego nocnego spacerku i co widzę. Mikołaj chyba wielce zapracowany i już w przededniu Mikołajek rozwozi prezenty.... Bidolek.... ale się musi natyrać. Aż mi Go żal..... Tyle dziatwy obsłużyć…. :(
No i tak sobie idę... idę.... głowa jak zwykle w chmurach i co widzę? O mało żem łba nie rozbiła, jak się na tych prezentach potknęłam. Ale udało się równowagę utrzymać i zrobiłam fotkę naszej Bagatelki.... No no no...... chyba te wszystkie nasze ekscesy do Mikołaja nie dotarły.... :roll: ... albo je przeoczył,, bo jednak prezenty są. :D

Florciu....... weź no Ty podziękuj Staruszkowi za te dary. I powiedz, że się bardziej niż dotąd będziemy starali, co by w przyszłym roku zasłużyć na podarki.
Aaaaaaaa……… i cmoknij Go w tę siwą brodę :D ......... Widzę jak Gosia macha z poddasza i woła do mnie...... bym i w Jej imieniu podziękowała........ no to dziękuję...... :D
k1.jpg
Bagatelka po przejeździe Mikołaja :D

Święty Mikołaju............ baaaaardzo dziękuję za wyjątkowy prezent....... ech ta filiżaneczka......... cudeńko...... a szaliczek, to będzie tylko na niedzielne spacerki........ :D.......... Już będę grzeszna Mikołaju .... czy ja dobrze napisałam? :roll: ... bo coś oczka łzą ze wzruszenia zaszły :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Dziękuję :kwiat: w swoim i mieszkańców imieniu, chyba pozwolą :D
Jest coś praktycznego, to musi być coś niepraktycznego ale fajnego :lol:
Widzę że Mikołaj musi lubić naszą Bagatelkę, że się tak spieszy z prezentami ho, ho, ho
Załączniki
i dla naszych uśmiechniętych Pań
i dla naszych uśmiechniętych Pań
i dla chmielnych Braci
i dla chmielnych Braci
IMG_20180108_093839.jpg (33.23 KiB) Przejrzano 230 razy
no i dla najważniejszej osoby coś wyjątkowego, jak Ci się podoba Bożenko
no i dla najważniejszej osoby coś wyjątkowego, jak Ci się podoba Bożenko
IMG_20180108_094623.jpg (42.64 KiB) Przejrzano 230 razy
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj Bagalelko :kwiat: i ja chcę bardzo podziękować Florci :kwiat: za prezenty :serce: oj już widzę co tam będzie w tych paczkach...za zdjęcie Czesia serdecznie dziękuję....jak przystało i tradycji stało się zadość jutro otworzę moją paczuszkę...musiałam być grzeczna a ten drobny incydent z terrorystami ...no cóż....każdemu nerwy puszczają :) Kochani nie będzie bułeczek do niedzieli...będę nieobecna usprawiedliwiona :) Pozdrawiam całą kolorową i roześmianą kamienicę....Gośka z Czesiem :kwiat:

Co do psa...to nadal źle ma wenflon założony..i jutro znowu kroplówki ...krew w badaniu i jutro będzie wiadomo czy otruty czy wirus bo mają dużo takich przypadków w ostatnim czasie ...może tylko pić od 2 dni nic nie je...jest bardzo słaby....i moja prośba..jak macie pieska to nie puszczajcie go luzem...ludzie wszystko wyrzucają a potem psy cierpią...nawet jak nic nie poliżą ,nie zjedzą to chodzą po trawie...łapy potem liżą..najgorsze to patrzeć na takiego psa.... :(

Wszystkich pozdrawiam i do usłyszenia po niedzieli...Dla Was mam tylko UŚMIECH...i :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Coś mnie Andrzeju przeceniasz..... jaka tam ja najważniejsza........ :evil: ... szary trybik w kamienicy :) Wszyscy są ważni......... bez Was kamienica by poległa ..... Dziękuję, że jesteście......... :serce:
Ale szopka piękna :roll: Dziękuję :)

To ja idę zaparzyć herbatkę w tej cud filiżaneczce......... miłego wieczoru. I nasłuchujcie..... jak Mikołaj koło kamienicy będzie przejeżdżał, to mnie wołajcie :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trzymaj się, uśmiech i zdrowie jest ważniejsze od prezentów, będzie dobrze :)
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu.......... jestem z Tobą :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Uciekam bo mi trochę okularki zaparowały....Dziękuję Wam serdecznie... :serce:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

i Japończyk nie dałby rady
i Japończyk nie dałby rady
IMG_20180108_094930.jpg
IMG_20180108_094930.jpg (43.71 KiB) Przejrzano 223 razy
Bożenko jedno mogę powiedzieć
1). kierownik ma zawsze rację
2). jeżeli nie ma patrz punkt pierwszy :lol:
Lubisz robić to co robisz, gdybyś nie zaczęła tego wszystkiego tego by nie było, a że sprawia ci to wielką frajdę to i nam jest miło. Jest taka odskocznia gdzie miło spędza się czas z Wami, a pewnych rzeczy nie można niczym zastąpić :D
ps. naturalny widok jest jeszcze lepszy (mówię o szopkach) :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Andy...Mikołaj nie zawsze wstrzeli się z prezentem.dołożył coś pięknego..może być też pożyteczne w odwiedniej oprawie.
vitrage-2183693_1280.jpg
ODPOWIEDZ