Małgosiu...dla Ciebie...pozytywniemalgorzatas pisze: 05 gru 2018 19:23 Witaj Bagalelkoi ja chcę bardzo podziękować Florci
za prezenty
oj już widzę co tam będzie w tych paczkach...za zdjęcie Czesia serdecznie dziękuję....jak przystało i tradycji stało się zadość jutro otworzę moją paczuszkę...musiałam być grzeczna a ten drobny incydent z terrorystami ...no cóż....każdemu nerwy puszczają
Kochani nie będzie bułeczek do niedzieli...będę nieobecna usprawiedliwiona
Pozdrawiam całą kolorową i roześmianą kamienicę....Gośka z Czesiem
![]()
Co do psa...to nadal źle ma wenflon założony..i jutro znowu kroplówki ...krew w badaniu i jutro będzie wiadomo czy otruty czy wirus bo mają dużo takich przypadków w ostatnim czasie ...może tylko pić od 2 dni nic nie je...jest bardzo słaby....i moja prośba..jak macie pieska to nie puszczajcie go luzem...ludzie wszystko wyrzucają a potem psy cierpią...nawet jak nic nie poliżą ,nie zjedzą to chodzą po trawie...łapy potem liżą..najgorsze to patrzeć na takiego psa....![]()
Wszystkich pozdrawiam i do usłyszenia po niedzieli...Dla Was mam tylko UŚMIECH...i![]()
![]()
Z życia pewnej kamienicy :)
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
-
forumowicz
Re: Z życia pewnej kamienicy :)
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- Cygana
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 lut 2018 00:29
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 4
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 45 razy
No musiałeś?....
No dobrze, dobrze....... już jestem grzeczna, bo jeszcze Mikołaj się nie zjawi i tyle będzie....
I jakby co... liczę, że do Florci to Mikołaj takie preludium dał...... może jeszcze w tę nic odwiedzi Bagatelkę?......
A te miniaturki szopki cudowne..... no cudeńka
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Dobrze następnym razem będą niedomówienia
- Wesoly Mikolaj
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 05 gru 2018 15:19
Wnioskuję z tego, że dziatwa (ta wiekowa) kamienicy Bagatelka sprawuje się nader porządnie… jako te anioły. Nie dociekam czy upadłe czy nie… czas mnie goni, bo jeszcze inne kamienice czekają. Więc zostawię dla wszystkich prezenty.
Dla wszystkich Pań, w tych niebieskich siateczkach jest to… o czym każda z Was marzy. Dla Panów, w tych czerwonych siateczkach jest to… o czym nawet marzyć nie śmiecie.
Poza tym dla każdego słodkości i coś na rozgrzewkę…. I dodatkowo coś… co mi podpowiedział Czesiu
I by było porządnie, to ustawić się alfabetycznie… czas prezenty rozdać:
Dla Alego ciepły kożuszek i futrzana czapa, co by ten nasz klimat za bardzo w kość Mu nie dał.

Dla Andrzeja skuterek, co by w try miga śmigał do Bagatelki i był jak to zwą … „na zawołanie” … wszystkich Pan w kamienicy.

Dla Bogusia dwa pikne garnitury, co by w razie nowego pobytu w zakładzie (każdy wie o jaki chodzi) mógł widzieć na sobie niebo … w dzień i w nocy.

- Wesoly Mikolaj
- Aktywny Kuracjusz

Dla Cygany nowiutki dywanik na to nowe mieszkanko i obraz, co by ściany piknie przyozdobić.

Dla Dozorcy tona węgla, bo coś mieszkańcy skarżą się, że cósik zimnawa w tym roku kamienica.

- Wesoly Mikolaj
- Aktywny Kuracjusz

Dla Gieni drzwi, niech se wstawi zamiast tych rozwalonych przez policajów zza Odry. No i kilimek…. nowiuśki, co by nim zasłonić tę dziurę, co to ją Gienia wybiła do mieszkania Alego.

Dla Gosi komplecik do tej różowej czapeczki… szaliczek i siateczka (na drożdżóweczki) i rolki, co by po nie śmigała jak championistka.

- Wesoly Mikolaj
- Aktywny Kuracjusz

Dla Jadzieńki słuchawki, niech już nie maltretuje mieszkańców tym radyjkiem i najnowsze wydania beletrystyki, niech urozmaici rodzaj czytanej „literatury”. Istnieje przecie coś więcej niż modlitewnik.

Dla Jureczka klucze do kamienicy, by nie musiał już stać pod drzwiami i wołać na Marianka, co by Go wpuścił. I hulajnoga……. niech śmiga ku Wam jak pershing.

- Wesoly Mikolaj
- Aktywny Kuracjusz

Dla MaRiAnKa tysz wózeczek, co by razem z Mariankiem mogli se po osiedlu za wszelkim dobrem, co to spieniężyć się da śmigać.

Dla Pawełka elektryczny grill, bo to mistrz nad mistrze w grillowaniu, to będzie jak znalazł. Aaaaa… i przyrząd, co by już żadnej wpadki nie zaliczył.