Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Re: Paczka z Olecka

Post autor: Duszyczka »

ANDY12345 pisze: 12 gru 2018 16:55 Słyszałem o 12 potrawach wigilijnych, nawet groch z kapustą ale o kisielu pierwszy raz :lol:
Andy..i tu się zdziwisz z tym kisielem.Na Podlasiu jedną z potraw wigilijnych jest kisiel z ....OWSA .
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Jako Hipkryt ~ potwierdzam, że warto tam pojechać turystycznie :lol:
Jednak na turnusy rehabilitacyjne polecam inne ciekawsze miejsca.
Dziękuję za informacje :D
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: zawiela »

Duszyczka pisze: 12 gru 2018 17:15
ANDY12345 pisze: 12 gru 2018 16:55 Słyszałem o 12 potrawach wigilijnych, nawet groch z kapustą ale o kisielu pierwszy raz :lol:
Andy..i tu się zdziwisz z tym kisielem.Na Podlasiu jedną z potraw wigilijnych jest kisiel z ....OWSA .
Kurczę, ja jeszcze nie piłam.U nas jest zawsze kisiel żurawinowy.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Turystycznie można też odwiedzić Gołdap przy okazji. To kawałeczek od Olecka .Jest tuż od granicy z Rosją z resztkami budowli wojennych .bunkrami .torami.Sam Wital jest zbudowany na resztkach takiej budowli.Kawiarnia tego ośrodka jest zachowana w oryginale z czasów wojny.Tam były podpisywane pakty o podziale tamtych ziem.Basen był schronem???Też ciekawe miejsce ludziom ceniącym ciszę i lubiących historię. Tuż przy jeziorze tężnie.
Awatar użytkownika
pawel1974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2017 19:50
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pawel1974 »

Można i o Ełk mój kochany zachaczyć. W lato pięknie. Położone miasto nad jeziorem i super promenada. 28 km od Olecka tylko. ;)
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja Zawielo też nie piłam tego.Przyznaję.Zurawinowy i owszem.Też z owsa kisi się z domieszką kefiru czy zsiadłego mleka.Jest bardzo zdrowy na układ trawienny i wszystko co z nim związane.Jak Każda kiszonka.Pije się z tego płyn ktory wytworzy się z kiszenia.Bez gotowania! Można słodzić.Część gęstą dodaje się do zakwaszania i zagęszczania zup.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O właśnie! !!! :D Cudny Ełk :D Perełka na tym terenie.Też miasto nad jeziorem z zameczkiem.Czy to pałac????
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Duszyczka pisze: 12 gru 2018 17:48 Turystycznie można też odwiedzić Gołdap przy okazji. To kawałeczek od Olecka .Jest tuż od granicy z Rosją z resztkami budowli wojennych .bunkrami .torami.Sam Wital jest zbudowany na resztkach takiej budowli.Kawiarnia tego ośrodka jest zachowana w oryginale z czasów wojny.Tam były podpisywane pakty o podziale tamtych ziem.Basen był schronem???Też ciekawe miejsce ludziom ceniącym ciszę i lubiących historię. Tuż przy jeziorze tężnie.
A to miejsce ?
[Obrazek]
Ostatnio zmieniony 15 gru 2018 19:56 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto obrazek
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj Hipokrycie...i owszem.STAŃCZYKI 😄Teraz tam jest ponoć fajnie teren tam zadbany pod turystę.Ja to miejsce pamiętam z lat 90-tych.Wtedy tam był tylko most.małe jeziorka i obóz harcerski z palącym się ogniskiem i dźwiękiem gitary .I tylko las i las i jeszcze raz las.Można było wtedy z tego mostu zeskoczyć na bandżi za 50 zł.Pod mostem mała rzeczka czy strumyk .Już suchy niestety był.
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A może to $ścieżka była????
ODPOWIEDZ