Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: ANDY12345 »

Już lecę tylko podwinę kiecę (wiecie kto to jest Krakus ? to Szkot na wygnaniu), mam w proszku i nie tylko wiśniową. Gdzie mam posypać ? :lol:
A to dopiero piątek a gdzie tam do wigilii, o matko i wszystkie jej dzieci :shock:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Cygana pisze: 21 gru 2018 14:36 :lol: :lol: :lol: Też jeszcze nigdy tyle się nie usmiałam,już dziwne podejrzenia na mnie padają :lol: Gosiu ja się dopasuje,może jako my dwie z wielkopolski jakis regionalny wystrój wymyslimy,a ja z przyczyn technicznych fotki nie zrobię ....Gosiu ratuj :serce:

Pozdrawiam
Coś wymyślę Cygano...choinka będzie z Wielkopolski....oszczędna.... :lol: :lol: :lol:
Ja też nie wkleję fotki bo tylko obrazek zewnętrzny wychodzi... :( ale juz poprosiłam o pomoc :D

Choinka będzie nasza cud malina... :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: jacky6 »

I będzie konkurs choinek.

Choinka 2018.jpg
Zresztą teraz sztuczne są ładniejsze od naturalnych.

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

0d3ebdcec4e5fe17128d659bd6d14887.jpg
0d3ebdcec4e5fe17128d659bd6d14887.jpg (40.93 KiB) Przejrzano 166 razy
Choinka z Wielkopolski Cygany i Gosi..ozdobiona pyrkami... :D :lol:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

No ale się Gosia z Cyganą napracowały… :o … chyba pobiły nas wszystkich. Te szarfy… :roll: .. W sekrecie Gosia mi zdradziła, że pocięły sylwestrową suknię Cygany… i całą noc haftowały napisy. Matko jedyna… co za poświęcenie. Co to znaczy duch walki…. A te wielkopolskie pyry nad podziw urodzajne. Jak braknie mi na obiad… to się cichcem podbierze :D :D :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

:lol: :lol: :lol: :lol:
Bożenko...przy rozbieraniu masz pierwszeństwo na pyry... :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

A upieczone są, bo surowych się nie tknę :P
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Dobry wieczór. Zaczepiste choineczki, cud, miód, malina. A ośmiorniczka jak nic na grilla 😉 My z Jureczkiem to pikuś. Otóż wyszło na jaw, że nasz kolega to fotograf i to nie amator. Pstrykał nam wszystkim foteczki, zbierał, rameczki w sklepie za 5 złotych, białe z ptaszkiem kupił a ja docinałam, jecząc przy tym bo a jakże albo mnie uchwycił jak wznoszę toast, albo jak wciągam kaszankę albo jak zbieram kupę Rolmopsa...no żesz. Jest też Gosia pędząca z rozwijany wlosem gryząc w biegu drożdżówkę, Marianek w przysiasnym gajerku, Czesław na moim psie, prychajacy Rademenes, Cygana w skupieniu gryzaca ołówek, Bożenka przemawiająca na forum, Gienia trzymająca Alego wiszacego na drabinie. Ali wieczorkiem, tylko zęby widać, Andrzej posypujacy piaskiem schody, my wszystkie z kefirkiem, Boguś z wyładowanym wózeczkiem, my jadący oglądać spadek, Ja śpiąca w objęciach Bożenki, Bożenka z krowim plackiem w kapciu, Gosia z Cyganą i Gosią śpiewające do bólu (ten ranek był potem ciężki oj ciężki), Pawełek nakladajacy na wargi pomadkę ochronną...mówię Wam album stulecia. I tą choineczkę dla wszystkich bym chciała zostawić. A potem rameczki w holu powiesić. Razem przeszliśmy już tyle, że inne kamienice mogą nam pozazdrościć. Wspomnienia...bezcenne. Dobranoc!
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz

Post autor: Cygana »

Gosiu jesteś wielka :serce: :kwiat: czytałaś w moich myślach 👍👍👍 a co tam kiecka jedna w tą :lol: ....oj wszyscy się napracowali
Miłego wieczorku 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ANDY12345 pisze: 21 gru 2018 20:01 A upieczone są, bo surowych się nie tknę :P
Oczywiście że są pieczone....takie są najlepsze do tego możesz dostać w wiaderku gziczek... ;)
Cygana :kwiat: cieszę się że choinka się podoba... :D
ODPOWIEDZ