Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: Cygana »

malgorzatas pisze: 01 sty 2019 13:21 No to kolega miał więcej szczęścia jakby wygrał w totka...
Cygano :kwiat: mamy wspólne zainteresowania. .. :D
Miłego oglądania. .. :serce: Bajkowa sceneria.... :D
Oj Gosiu kocham słuchać od dziecka,jak jeszcze słuchało się na adapterze na płycie wynyliowej. Mój tato mnie zaraził ,tata grał na klarnecie ja trochę na pianinie i na nerwach :lol: mój syn gra na gitarze i pianinie :serce: Dzisiejszy koncert to prawdziwy balsam dla duszy :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy

Post autor: malgorzatas »

Obrazek

Hejka :kwiat: chyba się wyspałam i czekam na The Voice Kids....i gdzieś tam Kevin leci... :lol: :lol:
Dzisiejszy koncert to prawdziwy balsam dla duszy
Tak Cygano :kwiat: z roku na rok coraz lepszy...można odpłynąć.... :serce:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Witam w nowym roku :D

Obudziło mnie właśnie głośne " miłość miłość w Zakopanem " :shock: myślę , jak nic tylko Ali Sławomira słucha :D po chwili do mojej zaspanej istoty dotarło , że to nie Sławomir , a Ali taki rozśpiewany od wczesnych godzin rannych .
https://www.youtube.com/watch?v=vN9Opz2F_kU
Cóż :roll: moze jeszcze Sylwester Go trzyma ;) ale chwila :!: słychać jeszcze dwa inne głosy :o jeden to chyba Marianek , a ten drugi tez męski , ale kto to :?: ten nierozpoznany śpiewa coś o kretowisku i sciernisku :lol: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=Z8Ffx2HBb6s

:x poranek :D
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I Ja się witam o zdrowie pytam w tym nowym roczku :D ......................dobrze że chłopaki podspiewuja bo tak weselej ten nowy rok zacząć. Cholipka ciekawa jestem kto ten trzeci ,czyżby od sylwestra zabawa się przedłużyła :lol: :lol: ............................................

Miłego dnia moii mili :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam i ja wszystkich serdecznie...zdrowie i samopoczucie dobre...wreszcie jest normalnie ..pogoda w Poznaniu cudna..słoneczko świeci od rana..nic tylko brać kijki i na jogging ...
Czesiu od rana woła ...."" uwaga gliny"" więc coś się wydarzy...

Dobrego dnia dla wszystkich....od poniedziałku znowu lecę dla wszystkich po bułeczki i mleczko.. :D

Geniu :kwiat: na Golcach byłam są kapitalni... :D
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

No nie dadzą pospać :D....... Ruch jak na Marszałkowskiej w samo południe :D Gdzie tam ruch... hałas jak w tę noc Sylwestrową na zakopiańskiej scenie :D Marianek jak jeszcze raz usłyszy o ściernisku, to jak nic pogna do śwagra i zaczną orkę tego placu przed kamienicą, co by owo sławne San Francisko powstało :D
Ale jak na razie to chyba tylko resztkami sił podtrzymują ten Sylwestrowy nastrój, bo coś mi się widzi, że nijak im wejść w tę szarą rzeczywistość dnia codziennego... i nieważne, że to już nie 2018 ale 2019 rok :D

Witam serdecznie zacne bractwo Bagatelki...... u mnie śniegiem wali, że hej........... trza szykować saneczki :D Miłego dnia życzę... miejcie się zdrowiuśko..... hej hej :D :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Witajcie :) . Ho ho ho południe niedługo, a ktoś tu się jeszcze wyleguje...... czy sen zimowy Cię ogarnął ?
Małgosiu to tylko Ci pozazdrościć bo u mnie chlapa na całego śnieżek prószy i zaraz topnieje. Wykorzystaj słoneczko póki możesz, witaminę D masz za darmo :lol:
I jak zwykle Nowy Rok przywitał Nas podwyżkami :shock:
Trzymajcie się ciepło.
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

malgorzatas

Geniu :kwiat: na Golcach byłam są kapitalni... :D

O widzę Gosiu ze Golce koledowac zaczynają po wielkopolsce bo i do nas też mają zawitać w drugiej połowie stycznia,zastanawiam się czy pójść, tak zachwalasz to się chyba skuszę. Lubię muzykę od poważnej do rozrywkowej, wszystko zależy od nastroju -co mi w duszy gra. Pozdrawiam Gosiu :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Cygano :kwiat: ja byłam na koncercie Noworocznym to śpiewali kolędy i pastorałki...ale polecam bardzo ,w Poznaniu mają być w marcu i chyba też pójdę..wiem że mają pomysł żeby wystąpić z orkiestrą symfoniczną więc to może być już w marcu...może być ciekawie...mają tez wydać zupełnie nową płytę...
Teraz to poluję na bilety do operetki...ale na to co chcę iść to dopiero od czerwca...no nic poczekam... :)

Andy pogoda jest nadal słoneczna....można spacer zaliczyć i wykorzystać słoneczko...
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Mnie to tylko zabiegi i interesy wyciągają z domu :lol:
ODPOWIEDZ