Szpital Uzdrowiskowy "Zdrowie" w Polanicy Zdroju

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2011 19:45

Szpital Uzdrowiskowy "Zdrowie" w Polanicy Zdroju

Post autor: terszu »

Witam i życzę wszystkim użytkownikom forum Szczęśliwego Nowego Roku. Proszę o informacje na temat tego szpitala uzdrowiskowego. Wyjeżdżam na turnus zaczynający się 30.01. Jakie tam są warunki i opieka medyczna? Nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tego sanatorium. Może znajdzie się jakaś dobra dusza i mnie oświeci. Jadę na rehabilitację po przebytej chorobie nowotworowej piersi. Będę wdzięczna za każdy post na ten temat. Zależy mi na pokoju jednoosobowym. Może ktoś wie jak to załatwić? Co trzeba zabrać i jak przebiega rehabilitacja? Na skierowaniu nic nie pisze. Pozdrawiam Teresa
1111
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 gru 2011 23:29

Re: Szpital Uzdrowiskowy "Zdrowie" w Polanicy Zdroju

Post autor: 1111 »

http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewtopic.php?f=3&t=81

Tu jest trochę informacji ale z przed 2 lat.
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2011 08:25
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 13

Post autor: Ewusia »

Witaj terszu! Sanatorium Zdrowie to piekny, niedawno remontowany obiekt. Zabiegi w piwnicach budynku, ale pewnie będziesz też chodzić do Pieniawy - to ok. 70m, spacerek 3 min. Koniecznie zabierz akcesoria basenowe - kostium, czepek, klapki plastikowe, przyda ci się ręcznik kapielowy. Ja byłam w Korabie, ale na zabiegi chodziłam również do Zdrowia. Z tego co wiem specjalizują się w leczeniu chorób serca, ale i kuracjusze po operacjach innych byli również. Sanatorium Zdrowie to kameralny, bardzo przytulny budynek, wyżywienie dla wszystkich sanatoriów Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich to katering, ale smaczny, ja głodna nie chodziłam. Zdrowie położony jest przy samym parku zdrojowym, no może tuz obok, ale sam park zachwyca. Na pewno będziesz zadowolona. Życzę miłego pobytu. Jeżeli jeszcze masz jakieś pytania - pisz, odpowiem ;)
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz

Dzień dobry! Bardzo dziękuję za informacje. Oczywiście nie zapomnę o akcesoriach do gimnastyki w wodzie. To mój pierwszy wyjazd do sanatorium, więc czuję się trochę zagubiona. Może się jeszcze ktoś odezwie i napisze coś więcej o pokojach i wyposażeniu. Jak wygląda dostęp do internetu? Słyszałam też, że pacjenci kierowani przez ZUS traktowani są inaczej. Dostają gorsze pokoje i i wyżywienie też się różni. Może coś na ten temat ci wiadomo z własnego doświadczenia? Pozdrawiam serdecznie! Teresa
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj ponownie, niestety nic nie wiem o wyposażeniu pokoi, ale sądząc po ogólnym stanie budynku jest raczej lepsze niż gorsze. Jak już pisałam mieszkałam w Korabie, a przy nim Zdrowie to hotel najwyższej klasy. Chodząc na zabiegi miałam przyjemnośc widzieć stołowkę, wysoki poziom. Dostęp do neta jest na pewno w Pieniawie, ja chodziłam do biblioteki miejskiej, jako że własnego laptopa nie posiadam. Byłam dwa razy w sanatorium z NFZ - jako osoba dorosła, bo jako dziecko chyba z 17 razy, i ci z ZUS-u jadą tam w ramach prewencji rentowej, więc po prostu bardziej ich pilnują. Ale z tego co widziałam ZUS-owcy nie płakali z tego powodu, raczej zawsze byli weseli, niektórzy z usposobienia, niektórzy z czegoś innego :roll: Natomiast na pewno wyżywienie mieli takie samo, razem zasiadaliśmy do posiłków. Głowa do góry, będzie dobrze. Jest sporo wycieczek, np. do Pragi, okolica piękna, będziesz zadowolona. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Ewusia
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Tu masz link do strony Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich, [linków nie umieszczamy Admin], po prostu tam zadzwoń i dopytaj o to co cię interesuje. Wyjazdem się nie stresuj, zacznij się pakować, nastaw się na wypoczynek i rehabilitację, może jakieś tańce? w końcu karnawał, a to też jedna z form rehabilitacji ;)
terszu
Kuracjusz
Kuracjusz

Dziękuję Ewuniu za dobre słowa. Trochę się uspokoiłam. Ja już dzwoniłam do tego sanatorium w sprawie pokoju jednoosobowego, ale kazali mi zatelefonować 8.01. Wtedy mi powiedzą. Jak będzie tak będzie. Na razie leczę rany po radioterapii. Mam nadzieję, że do 30tego wszystko się wygoi. Pozdrawiam. Teresa
ODPOWIEDZ