Z życia pewnej kamienicy :)

W tym miejscu możecie prezentować swoją twórczość niekoniecznie związaną z pobytem w sanatorium choć i taka mile widziana.
Regulamin forum
Proszę by każdy nowy wątek rozpoczynał się wierszem. Najlepiej by to był wiersz autora wątku, ewentualnie wiersz na temat sanatorium.
Uwaga! Jeśli wstawiacie czyjąś twórczość, pamiętajcie, że powinniście posiadać zgodę autora lub właściciela praw na publikację. To bardzo ważne.
Proszę też by nie tworzyć tu wątków, które bardziej pasują do działu "Na każdy temat". Niech ten dział będzie wyłącznie związany z twórczością sanatoryjnych poetów :)
Poza tym obowiązują wszystkie zasady z regulaminu ogólnego pisania postów na forum dostępnego tu viewtopic.php?t=10
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: Z życia pewnej kamienicy :)

Post autor: ANDY12345 »

Dziękujemy Ci Florciu za następny kawałeczek życia naszej kamienicy :kwiat: . Interes się będzie rozwijał, następne związki powstawać a niedługo wiosna to pewnie znowu niespodzianki przyniesie......... nie tylko :serce: .
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lip 2018 18:32
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 45 razy

Post autor: BozenaMat »

Czyżby nasz Marianek miał stracić status starokawalerski? Któż to wie.... :roll: ...... ale jak wybranka za bardzo nie będzie ingerowała w zbieractwo chłopiny, w tę chmielikową woń od niego........ kto wie czy nie będzie to całkiem udany związek?? Trochę już razem przeszli... wspólne grono znajomych mają.... oj zaczyna się dziać w Bagatelce :D

Florciu...... wielkie dzięki za super tekst. :kwiat:
Jak doszłam do pierdnięcia Czesia, to........ znów w domu popatrzyli na mnie z deczka podejrzliwie...... mój chichot wystrzelił ni z gruszki ni z pietruszki...... obudził drzemiącego po pracy męża, który jakoś dziwnie na mnie spojrzał....... Ale co tam. Radochę mam do teraz :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

:lol: :lol:
Właśnie zaszłam do Alego , coby .. jak to po sąsiedzku .. soli pożyczyć , Ali naleweczkę męczył , to i sąsiadke uraczył ;) żeśmy sobie tak gadu , gadu , a tu nagle huk , potem kolejny :shock: Ali , wiadomo co pomyslał , jak nic zbiry od macochy sa w kamienicy , wlazł do wersalki i lezał bez oddechu :D sama miałam niezłego stracha , a poza tym jak zostawić biedaka w tej wersalce :?: :roll: a jak się udusi :?: :?:
po jakimś czasie znowu słychać huki :o :shock: ...... i jakieś poruszenie w kamienicy :shock: ... a teraz wiem juz co to było :D
Czesio pierdki puszczał :lol: :lol:
I przez to ominął mnie widok zaręczyn :evil: .. ale moze ktoś zdjęcie zrobił tej podniosłej chwili :?: :D

Jeśli chodzi o biznes , jestem za :D
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu......... niestety tylko wstęp do oświadczyn został uchwycony na fotce..... gdy Marianek zadzwonił do Mani, uklęknął i czekał na obiekt swych westchnień. I my stojący na schodach i dopingujący chłopinę. Później to wszystko tak szybko się potoczyło, Mania wyszła, Marianek wyskoczył z tekstem oświadczyn, później Florcia poleciała z pierścionkiem, mnie z wrażenia telefon wypadł z ręki i........ ech, tyle tylko udało mi się pstryknąć.
Ale dobre i to :D

Obrazek
Marianek przygotowany, by oświadczyć się Mani.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Eeechhh...fajny był ten pierścionek
Pasował jak ulał. Tylko kawaler nie ten. 😁 dobranoc wszystkim. 😗
Awatar użytkownika
Cygana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 lut 2018 00:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Cygana »

W tej naszej kamienicy,zgrane ludziska :lol: nikt obojętny... szczęście drugiej osoby najważniejsze :D Florciu Dziękuję :serce: 👏👏 Jutro skoro świt jadę na badania do stolicy wielkopolski do tej nowej pracy :shock:
Dobrej nocy i kolorowych snów wszystkim :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

:lol: :lol: :lol:
O i jest dalszy ciąg przygód Marianka..super Florciu dopiero dzisiaj przeczytałam nie mam internetu :o
No to mamy kupę roboty...trzeba zrobić listę co jest do zrobienia..Ja zajmę się kwiatami i postaram się o "" Mecenasa od rozwodów""żeby to wszystko zalegalizować ;)
Potem czeka nas wieczór panieński to Panie i wieczór kawalerki :)
No to zabieramy się do pracy....mój palec już gotowy do pokazywania co kto ma zrobić :lol:

Cygano :kwiat: witam Ciebie w Poznaniu... :D
Miłego dnia Bagatelko..
A zostawiłam dzisiaj rogaliki i bułeczki ciepłe...i kupiłam cytrynki...do herbaty...
Musiałam założyć dzisiaj moją różową czapeczkę bo bardzo u mnie zimno...

Wczorajszym Babciom i dzisiejszym Dziadkom ciepełka na sercu życzę....wszystkiego dobrego :serce:

Bożenko :kwiat: przeczytałam że czytasz tą książkę co ja skończyłam wczoraj..tak jak piszesz jest to ostatni tom...zacznij od "" księżniczki z lodu"" zapewniam cię że wszystkie są ciekawe i czyta się jednym tchem...mi nie udało się tylko zdobyć "" Niemiecki bękard""
Każdy tom jest inny ale bohaterów łączy fabuła książka...powodzenia
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Witajcie, "w pierwszych słowach" ha ha ha pamiętacie to jeszcze z listów tak więc w pierwszych słowach chciałbym podziękować w imieniu dziadków za życzenie. Niestety, a może stety nie jestem dziadkiem. Miłego dnia
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 139 razy

Post autor: GIENIA »

Witam Wszystkich :D

Bożenko , wiedziałam , że na Ciebie można liczyć :serce:
Awatar użytkownika
BozenaMat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie. Ale się najeździłam by zdobyć wszystkie tomy Sagi o Fjällbace. Ale mam........ :D :D No to zaszywam się w lekturę i........ nie ma mnie :lol: :lol:
Miłego dnia życzę...... Gosiu, dyryguj z tymi przygotowaniami. Jak coś, to ja pomogę, tylko trzeba mnie trącić....... bom zaczytana :D
ODPOWIEDZ