Medikur- Kołobrzeg sanat. z ZUS-u

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
margaret2018
Na forum od: 28 gru 2018 16:14
Oddział NFZ: Zachodniopomorski

Re: Medikur- Kołobrzeg sanat. z ZUS-u

Post autor: margaret2018 »

Jadę po raz pierwszy do sanatorium, skierowanie otrzymałam do Kołobrzegu do MEDIKURA.
Liczyłam, że zabiegi postawią mnie na nogi, a tu taka informacja o bazie zabiegowej. Może coś się poprawia po tylu informacjach od kuracjuszy?
Pisząc tego posta liczę na poradnik dla "pierwszaka" - co koniecznie trzeba wiedzieć :shock:
Na co zwrócić uwagę, o co można się "upomnieć" itp. :lol:
Jak wygląda sytuacja z wi-fi, telewizor ( płatny?)
Pozdrawiam serdecznie
Margaret
forumowicz

Post autor: forumowicz »

margaret 2018 :kwiat: będzie dobrze, tak jak pisałam wcześniej wszystko jest ok. tylko baza zabiegowa na miejscu jest uboga , na kriokomorę i basen trzeba dojść do sanat. Bałtyk około 10 min. spacerkiem przez park, ze względu na mały wybór zabiegów wodnych tam też wykupiłam basen (bo już niestety dla mnie nie wystarczyło )oraz pakiet kąpieli perełkowych i kwasowęglowych . Lekarz zapisywał zabiegi zgodnie ze schorzeniem, jeśli Ci coś nie będzie pasowało to na następnej wizycie poproś o zamianę. Nie unikaj seansów relaksacyjnych , ponieważ Pani psycholog jest bardzo wymagająca i dba o frekwencje . ( żadnych lewych podpisów ) :D Telewizor płatny 35 zł od osoby , kod do WF otrzymasz w recepcji ( chyba 10 zł ) Jeśli masz dobry telefon to ściągniesz bez problemu, Pozdrawiam i życzę Ci miłego pobytu.
Aniagdansk
Na forum od: 18 gru 2018 09:37
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Aniagdansk »

Pierwszy raz jadę do sanatorium.... dokupić zabiegi?? Jak to??? Zaraz się okaże, że przejadę prawie 300km tylko po to aby aby mieć takie same zabiegi co w przychodni rehabilitacyjnej pod domem?? Jaki jest koszt zabiegów? :roll: :roll: :roll: Ja jadę tam głównie na zabiegi a nie w celach towarzysko-matrymonialnych...
forumowicz

może się okazać , że nawet pod domem masz lepsze . osoby na prawde potrzebujące zazwyczaj dokupują . cena zalezy od zabiegu . 8 - 40 zł - tak ok .

a jeśli nie lubisz towarzystwa , uwierz mi , nikt na siłe nie będzie się do ciebie odzywał ;)
forumowicz

Waldku, ładnie to ująłeś :)

Aniu z Gdańska , będziesz miała około 100 zabiegów różnych , czy one Ciebie zadowolą to się przekonasz wkrótce . Otrzymałaś skierowanie na turnus rehabilitacji leczniczej , no chyba , że są jakieś inne.
Dobrego pobytu :)
Jarek007
Na forum od: 23 lut 2019 12:45
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Jarek007 »

Czy ktoś mi odpowie jak wygląda przydział pokoi w Medikurze.? Czy pokoje przydzielają panie w recepcji, czy są już przydzielone wcześniej.? Czy można mieć jakąś prośbę. Np. piętro , stronę. Czy są balkony.? Które piętro jest najlepsze.? Czy w dniu przyjazdu rano są kolejki do recepcji. Mam nadzieję że będę zadowolony z wyjazdu. Jadę w czerwcu. Pozdrawiam wszystkich użytkowników i dziękuję za odpowiedź.
forumowicz

Witaj, to może ja odpowiem na twoje pytania. dobrze przyjechać rankiem masz wtedy możliwość wyboru pokoju, pokoje przydzielają Panie w recepcji I one dobierają osoby w zbliżonym wieku . jeŝli się z kimś wcześniej dogadasz to kwaterują według życzenia. Pokoje są różne I trudno cokolwiek doradzić ,ale te od strony parku są bardzo ponure. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
forumowicz

a jedynki są?
forumowicz

Z tego co mi wiadomo są jedynki ale mało , konieczne jest mocne zaświadczenie lekarskie wtedy jest szansa otrzymania jedynki.
forumowicz

Dziękuję Peonio.
ODPOWIEDZ