Wieniec Zdrój Jutrzenka ul. Brzozowa 1 od 17.02.2019 z Lublina

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2013 00:16
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka ul. Brzozowa 1 od 17.02.2019 z Lublina

Post autor: Gelek »

My tam nie jedziemy na imprezy, tylko na kuracje zdrowotne. Owszem, gdyby coś było na miejscu to pewnie człowiek by skorzystał, ale jechać specjalnie gdzieś poza obiekt to chyba mało komu będzie się chciało. To przede wszystkim czas o kosztach już nie wspomnę.
Iwona12
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2019 18:43
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Iwona12 »

:D Najprawdopodobniej mój post został odebrany z maleńką dozą ironii;))Ale to nic.Nie taki miał byc przekaz!.;)Ponieważ do sanaatorium jadę po raz dziewiąty-mam doskonałe rozeznanie, jak organiziwać sobie czas wolny od zajęć na zabiegach.Nie "tańce,balety miałam na uwadzę.Ponieważ jestem rencistką,mam dosyc siedzenia przez cały rok w domu dlatego pobyt w wiekszym mieście bardziej by mnie zadowolił.Lubię wycieczki a z tego co czytam sanatorium Wieniec nie bardzo dba o to by je organizowac.W dodatku brak samochodu-utrudnia komunikowanie się z pobliskimi miasteczkami.Pozostają zatem krótkie spacery po ścieżynkach w parku i spanie do woli;(Pozdrawiam zadowolonych,ktorzy zaczynają przygodę jako kuracjusze. :lol:
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Iwona12 od kiedy rozpoczynasz swój turnus i skąd jedziesz ?
Jeśli jest to ten sam termin i jakoś po drodze (ja Lublin), to może razem zorganizujemy jakiś transport ?
Jeśli nikt się nie zgłosi, to 1 lutego kupuję bilet na PKP i wówczas jadę pociągiem.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To co, są jacyś chętni na wyjazd :?: :D
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeżeli do jutra (czyli niedzieli) nikt się nie zgłosi na wspólny wyjazd, to w poniedziałek idę na dworzec PKP i kupuję bilet.
Buntownik
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lis 2018 02:03
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Buntownik »

Kupiles sobie ten bilet?Bylem w Wieńcu i tak na szybko napisze zabiegi super,jedzenie ok chociaz ani razu kaszy nie bylo,Jutrzenka to moloch pelen korytarzy i mnostwa ludzi.Minus zas nuda nie ma gdzie wyjsc,tylko 1 sklep,zero knajp poza osrodkiem.
Gelek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzięki za wiadomość.
Prawdopodobnie pojadę autem. Powiedz jeśli możesz co z parkingiem? Bo koszt podobno 180zł ale można chyba gdzieś taniej.
Czy zmieniły się (zmalały) może ceny dopłat do posiłków tych komercyjnych (było 39zł) ?
Pytam, bo jak kaszy nie ma to pewnie ziemniaki, a ja ziemniaków, pieczywa i kilku innych rzeczy nie jadam (zaburzenia metaboliczne).
Od której przyjęcia do szpitala (jeśli wiesz), bo ja mam od godziny 14:00 ale zawsze byłem wcześniej i w jednych ośrodkach załatwiali nawet od 7:00 a w innych trzeba było czekać do południa.

Natomiast na auto zdecydowałem się właśnie dlatego, że ta nuda i tylko jeden sklep. A tak to się podjedzie gdzieś do Włocławka do Biedronki czy innego w miarę zaopatrzonego i z dobrymi cenami sklepu.
Awatar użytkownika
Koralik_bis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2018 13:01

Post autor: Koralik_bis »

Przy tylu osobach to nie powinno być nudy: karty, spacery; Gelek - we Włocławku Tesco jest 24/24 a poza tym w niedzielę jest duży Pchli Targ na którym można kupić naprawdę fajne rzeczy za nie duże pieniądze, przysłowiowe mydło i powidło. Można tu kupić wszystko od używanych ciuchów po samochód. :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

To olbrzymie targowisko. Jeśli będziesz wjeżdżał do Włocławka od strony Płocka to będziesz jechał Aleją Kazimierza Wielkieg i tam po prawej będzie stacja LOTOSU i obok targowisko czynne w niedzielę
Awatar użytkownika
Koralik_bis
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2018 13:01

Post autor: Koralik_bis »

Gelek pewnie będzie pruł autostradą; ze zjazdem na Włocławek; to na targowisko mu nie po drodze, ale w niedzielę autem może się bujnąć, nie byłam może ze 3 miesiące, to nie wiem czy coś się zmieniło; jak będzie cieplej to na rekonesans trzeba będzie się udać ;)
ODPOWIEDZ