Źle mnie zrozumiałaś ,ani rodzina składająca się z babci ,matki i dzieci ,ani rodzina K+K+dzieci czy M+M+dzieci nie jest rodziną pełną choć nie twierdzę że nie może być szczęśliwą rodzinąAgaC pisze:Dokładnie Meduza, o tym właśnie mówię.
Najlepiej aby dzieci były wychowywane w szczesliwych i pełnych rodzinach. Ale zycie jest życiem i nie ma tylko biało-czarnych kolorów.
Tolerancja -lub Odmiennosc
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Re: Tolerancja -lub Odmiennosc
-
forumowicz
I zupełnie nie rozumiem tej agresji słownej Panów
- medi
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
-
forumowicz
Deszcz jak pada ,pada nie tylko na pola dobrych ludzi ,pada tez na pola złych ,a nawet morderców.
Słoneczko swieci też dla róznych grup ludzi.
Rosa zrasza łąki bez dyskryminowania i wykluczenia.
Co to oznacza? Ze nie mamy prawa tak jednoznacznie potępiać innych.Możemy się nie zgadzać ze światopogladem innej osoby ,z jej orientacja seksualną ,z kolorem włosów .Ale nie możemy te osoby dyskryminować .
Mają one prawo do własnych zachowań ,mają prawo do szacunku ,do zycia.
Jeśli mówimy o rozliczeniu z danych czynów ,to to rozliczanie nie powinno wychodzić od nas.
Nikt nam nie dał takiego prawa .Jeśli tak sie dzieje ,to nie jest to prawidłowe.
Jeśli mielibyśmy rzucać w innych przysłowiowym kamieniem ,to musielibyśmy sami być bez skazy ,wręcz idealni,ale ponieważ nie jesteśmy, to nie oceniajmy innych i nie wykluczajmy ich ze społeczeństwa.Inną kwestią są czyny karalne ,jasne nie powiem ,że morderca ,czy gwałciciel powinien korzystać z wolności.
Raczej żyjmy w spokoju i poszanowaniu godności innych ,a oni tez będą szanowali nas i naszą godność.
To moje skromne przemyślenie w temacie Darka
Pozdrawiam miłej nocy
- WiKaPi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 lut 2012 21:54
- Staż sanatoryjny: 2
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
W 2009 będąc na wakacjach na jednej z duńskich wysp poznalem .."Rodzine "-2 Tatow i dziecko i wcale nie okazywali Sobie w miejscu publicznym Swej "Milości" słyszałem ,że w Austrii wiele par Les -wychowuje dzieci
-
forumowicz
Pokazałam odmienny punkt widzenia w temacie o tolerancji.
Jaka jest każdy widzi:)
Prawie jak w reklamie Biedronki" My Polacy tak mamy..."
- medi
- Przyjaciel forum

-
forumowicz
Ja nie twierdzę że adopcja przez pary homo jest świetna. Nie jest, ale nie oceniajmy jedną miarą.