Sanatorium z ZUS
- sapphira
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 maja 2014 07:29
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 1 raz
Re: Sanatorium z ZUS
-
ewlinka7
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
- sapphira
- Super Kuracjusz

- sapphira
- Super Kuracjusz

Trzymam kciukisapphira pisze: 25 sty 2019 17:20 Ewlinka 7.... kiedyś dla mnie nadszedł ten problematyczny pierwszy raz ... do tej pory rehabilitacja stacjonarna była przyznawana przez lekarza orzecznika podczas pierwszej wizyty.... Życzę Tobie powodzenia....i pozdrawiam.
-
RENATA 73

- Na forum od: 29 lis 2018 21:04
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego 10.10.18
19.12.18 miałam komisję lekarską,dostałam od lekarza orzecznika jeszcze do kwietnia niezdolność do pracy .Mam pytanie czy aby wyjechać do sanatorium to trzeba jeszcze składać jakieś dodatkowe dokumenty oprócz tych co dali do wypełnienia z ZUS .Bo ja nic nie składałam dodatkowo .Pani orzecznik nie była zbyt uprzejma
-
forumowicz
Zresztą Sapphira jest przykładem , że można odwołać się od decyzji orzecznika i to skutecznie .
- Migotka333
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2019 17:26
- Oddział NFZ: Śląski
Powiedzmy miałam podobną sytuacje i będąc na komisji w ZUS-ie pani orzecznik słowem nie wspomniała o prewencji.
Otrzymałam wstępne orzeczenie i nic mi nie powiedzieli
czy będe skierowana do sanatorium.
Więc ja podeszłam do lekarza i wypełnił wniosek o sanatorium Zus.
Pojechałam do ZUS-u i oddałam wniosek.
A po dwoch dniach pani z Zusu zadzwoniła troche podniesionym głosem mówi po co składałam ten wniosek jesli już mam przydział do sanatorium.
Podziękowałam i powiedziałam,ze na komisji nikt nie wspomniał o sanatorium.
Na tych komisjach nie są zbyt wylewni by poinformować czego się spodziewać.
A potem człowiek czeka na decyzje
Renata73 myślę,że otrzymałas decyzje na jaką liczyłaś .
Pozdrawiam
-
RENATA 73

- Na forum od: 29 lis 2018 21:04
- Oddział NFZ: Mazowiecki
Właśnie dziś otrzymałam decyzję z ZUS a w niej żadnego słowa o żadnej rehabilitacji ani o żadnym sanatorium .Tylko napisali że przyznane mam świadczenie rehabilitacyjne na 4 miesiące i jaki % będą wypłacać i tyle w temacie .Umieją tylko pobierać kasę na składki z comiesięcznych wypłat i nic więcej.Całe szczęście że załatwiłam sobie od lutego rehabilitację z NFZ bo nie wyobrażam sobie jakbym miała wrócić do pracy i normalności po operacji kręgosłupa szyjnego.Jestem załamana tą decyzją
Migotka napisz mi proszę czy po złożeniu tego dokumentu do sanatorium coś Ci jeszcze przysłali czy tylko tyle co dowiedziałaś się w ZUS że masz przyznane.
Koleżanka mi powiedziała że może pomyślą jakieś pismo oddzielnie w co wątpię
Cieszę się że Tobie się udało ja nie miałam tyle szczęścia widocznie od grudnia do kwietnia to będę w pełni zdrowa aby wrócić i dźwigać w pracy .A co ich to obchodzi
Pozdrawiam serdecznie