Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Bunia pisze: 17 sty 2019 22:53
Bogutka
Napisz co tam przeczytałaś
Witajcie. Prace nad zmianami przepisów dotyczących leczenia uzdrowiskowego są na etapie legislacji i konsultacji społecznych . Proponuje się między innymi aby nowy wniosek można było złożyć 12 miesięcy od powrotu z sanatorium. Ja wróciłam z sanatorium koniec sierpnia a kolejny wniosek wpłynął do NFZ ostatniego grudnia. Czekam na decyzje balneologa. Zobaczymy jaka będzie.
Pozdrawiam
Bogutka
Poprzednio dość szybko - po 5 dniach wniosek pojawił się w ZiPie. Teraz widzę, że ZIP aktualizuje się raz w miesiącu. No cierpliwie czekam, mam nadzieję, że na kolejną kolejkę.
A na razie korzystamy z poprawy zdrowia i samopoczucia po ostatnim pobycie. Polanica i Szarotka (jako miejsce noclegowe bo zabiegi w Wielkiej Pieniawie) - super.
Bogutka
Witaj Bogutka5
Ciekawi mnie ile u nas się czeka w kolejce czy coś się zmieniło,My czekaliśmy 20 m-c,dokładnie tyle ile było napisane .W innych NFZ kolejka się wydłuża .
My po grudniowym pobycie w Ustroń mega szczęśliwi pobyt w Złocień na 6 z plusem,wszystko w jednym budynku
Bunia brak jeszcze info o decyzji balneologa co do naszych wniosków. Brak info w ZIPIe o wnioskach. Wygląda ostatnio tak, że informacje w ZIpIE pojawiały sie dopiero w kolejnym miesiącu za miesiąc poprzedni. Czekam więc cierpliwie. Na poprzednie sanatorium czekalismy równo 19 miesięcy.
W kolejce na jesień 2019 roku jest moja mama. Ale nie wiem, czy skorzysta, czy po chorobie i leczeniu będzie mogła jechac
Pozdrawiam
Bogutka
Zawsze nasz NFZ do miesiąca już odpisywał.Więc lada dzień listonosz zapuka do drzwi
A w ZIP to gdzie się klika żeby zobaczyć ,że np. oczekuje na ocenę balneologa
mam kilka dni i jeszcze nie opanowałam
Ewucha ... moja koleżanka z ZUSu pojechała aż do Lądka Zdroju. Ale ona chciała tam, choć to bardzo daleko.
Ja zaglądam do ZiPu, a tam nadal nie ma żadnych styczniowych świadczeń. Nic.
Bogutka