Czy wiecie że...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Czy wiecie że...

Post autor: margot »

Już Muzeum Drugiej Wojny Światowej zostało ,,udoskonalone " :evil:
i w związku z tym

https://youtu.be/_PoFVOFdM4g
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam-nikt nikogo nie zmusza na wpłacanie na jakiekolwiek cele-bez wymieniania tytułów czy nazwisk :!: co do historii to chyba została już napisana a wszelkie jej przeinaczanie czy fałszowanie powinno być karalne :!: :!: :!: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

andrzej1955 pisze: 02 lut 2019 20:39 (...)co do historii to chyba została już napisana a wszelkie jej przeinaczanie czy fałszowanie powinno być karalne :!: :!: :!: Pozdrawiam :kwiat:
... a w związku z tym poprosimy o podanie podstawy prawnej, na postawie której mają być prowadzone takie czynności.
P.S. W temacie informacyjnym warto uzupełniać taką ciekawą wiedzę z różnych dziedzin życia.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

ricolo666 pisze: 02 lut 2019 18:49 Tam jest wlasnie przedstwiana historia gumkowana ,tak jak ja widza czlonkowie okraglego stolu,prawdziwa Solidarnosc to Solidarnosc 80,prosza o wsparcie ministra kultury ale tylko o wsparcie materialne a urzadzac to my bedziemy po swojemu.Hipokryci :shock:,zbierajcie dalej moze i Owsiak z Bolkiem cos dolozy ,a nie z publicznych pieniedzy.Sory nie czlonkowie tylko uczestnicy
????????????????????

Kolejny wpis ukierunkowany.

Zdaję sobie ,że masz Bardzo Prawicowe przekonania .
SZANUJĘ

Jestem młodym Człowiekiem nie znam historii tak jak Ty.
Wiem że od lat toczy się walka pomiędzy Jedną z Druga stroną o HISTORIĘ .
Nieraz zakłamaną .

Pan -Ty Twierdzisz ,że "Gumowaną "
Nie było mnie w Stoczni im Lenina -Ciebie chyba też ?
Ile Osób z portalu tam było ?

Kilka postów temu napisałeś posta KRYTYKUJĄCEGO Orkiestrę Owsiaka .

Rozumię Frustrację Osób ,że jakas kasa wypłyneła po za
Że Owsiak to Szatan ,Że Owsiak to...

Wczoraj za pomówienia przepraszała Pewna Pani -Marszałek bo powiedziała nie PRAWDE n/t Domu Pana Owsiaka.

Mam Serdeczną Prośbę - Jeżeli uważasz ,że Złóż doniesienie na Policję do Prokuratury niech Sprawdza .

Ale też Mam Serdeczną prośbę MIEJ przy sobie kartkę ,że w przypadku Zagrożenia Zycia nie Życzysz sobie aby udzielano Tobie oraz Twym Najbliższym Pomocy urządzeniami zakupionymi przez .WOSP.

Na koniec chciałbym przytoczyć Prawdziwą Historię mówiącą o Dzisiejszych Bohaterach.

Na Śląsku ( Fakt dotyczy Niemiec) na pograniczu przed wojną rodziny miały różny status -Rodzeństwo zalezy gdzie mieszkało miało Paszport Polski lub Niemiecki tak na marginesie.
20 sierpnia do siostry mieszkającej po polskiej stronie przyszedł brat .Poinformował Ją ,że jej Mąż jest na listach do Wywozu Gdzie nie wiedział .. zasugerował ,aby udała się do ..Bytomia i podpisała Volkslistę 3
Tak zrobiła - 2 września jej Mąż Powstaniec Śląski został aresztowany miał być wysłany jednym z pierwszych transportów ( po latach okazało się że byli wysłani do Dachau) .
Udało się Go wybronić -Ale w zamian Cała rodzina została wysiedlona -Jedna z pierwszych na teren obecnego woj pomorskiego do pracy do Bauera.
Wojna się skończyła w maju rodzina wróciła do Piekar do swego domu.
Przeprowadzili przez całą Polskę z okolic Lęborka - starego konia i krowę ( Było małe dziecko -dziewczynka i jakiś Czerwonoarmista w akcie desperacji dał papier na małego dla dziecka).
Fakt w swym domu mieszkał ktoś inny -ktoś przesiedlony za Sanu -ok
Konsensus trwał miesiąc
Rodzina wróciła do swego starego domu i zaczęła się ..gehenna
Najpierw z obory wyprowadzono konia, wtedy ów Pan zaopatrzył się bo czasy właściwie jeszcze wojenne w karabin pilnował krowy -3-4 razy próbowali zabrać .. doszło nawet do potyczki -Ów Pan poprosił swych Kolegów Dawnych Powstańców doszło do strzelaniny został postrzelony ..
Dziś Czczony jak Żołnierz Wyklęty sąsiad Człowiek ,który zawsze kolaborował tak przed jak i w czasie wojny.

Dopiero Pomoc wielkiego Ślązaka -Generała Tak Komunisty -ale i Powstańca zakończyły potyczki bo zaczeły pojawiać się patrole milicji w godzinach nocnych.

Smutne jest tylko to ,że ów Człowiek dla Niektórych dziś jest BOHATEREM dla innych był Złodziejem bo później okazało się że w swej oborze miał Skradzionego Konia - miał wybite znaki .

Wiem że nie tutaj powinno rozmawiać się o HISTORII POLSKI - nie na tym Portalu ale musimy może zakończyć tą wojnę Polsko-Polską o....

Zdaję sobie sprawę ,że zaraz Dostane Bana POST Zniknie
Ty będziesz Miał satysfakcję Tylko Musisz Pamiętać Prawda Zawsze wyjdzie za rok dwa 10 -50

Wiem że dla wielu Osób Prawda jest Smutna niestety Prowadzona Zbiórka na Centrum Solidarności to Zbiórka społeczna.
Zbiórki na Orkiestre podobnie.

Natomiast gdy dochodzi do wypłaty dotacji to Jest ok bo się należy

A teraz czekam na Konsekwencje.
Mogę Nawet zostać usunięty z Forum
Zreszta mam tylko Jednego Nicka i przez kilka lat Pisze tylko pod nim

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Bardzo proszę o czytanie ze zrozumieniem-napisałem POWINNO być-bo to jest moje zdanie :!: czy wiecie że świstak po wyjściu z norki nie zobaczył swojego cienia-co niby zwiastuje że szybko nadejdzie wiosna-przynajmniej w....Pensylwanii ;) Pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Każdy z nas jest jakiś , każdy z nas ma swoje poglądy , jeden jest czerwony, drugi czarny, są pomarańczowi etc... (nie o rasę mi chodzi), są też nijacy . Dla wszystkich starczy miejsca na naszej ziemi , nie ze wszystkimi nam po drodze i właściwie to dobrze....

a za niespełna dwie godziny będziemy mieć 3 lutego - niedzielę :serce:
Awatar użytkownika
ricolo666
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lip 2017 21:11
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ricolo666 »

Witam ,Darek podziwiam za tak dlugi post masz tez duzo racj nie mowie ze nie .Owsiak robi dobra robote ale niech to bedzie transparetne do konca ,na pytanie o finanse dostaje bialej goraczki,czlowiek ktory niema nic do ukrycia tak nie reaguje ,zapewne syszales o matce kurce dawny znajomy Owsiaka ,ktory przedstawia Owsiaka troche w innym swietle i odziwo sad mu przyznaje racje.Mam takie poglady o ktorych wspomniales ale nie jestem fanatykiem ,i tez potrafie byc krytyczny wobec tego rzadu.Co do ECS to mam swoje zdanie i nie zmienie pod naciskiem szanownych forumowiczow,co prawda tam nie bylem ale zastanawia mnie to w jakim swietle jest tam przedstawiony P. Walesa ,skoro juz niemozemy zaklamywac histori,dlaczego ludzie Solidarnosi ktorzy nie poszli na wspulprace sa marginalizowani.Proponuje czerpac wiadomosci z kilku zrodel i wyciagac wnioski.Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Riccolo a ty masz jedyną słuszną wiedzę w tym względzie? Zdobywaną w jaki sposób? Podziel się z nami tymi źródłami wiedzy absolutnie sprawdzonej i jedynie prawdziwej.
Każdy ma swoje poglądy i mam nadzieję że obecna sytuacja długo nie będzie trwała a obecna władza zostanie rozliczona z działań i przekrętów zarówno prawnych jak i finansowych.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

ricolo666 pisze: 02 lut 2019 18:49 (..)
Hipokryci :shock:,zbierajcie dalej moze i Owsiak z Bolkiem cos dolozy ,a nie z publicznych pieniedzy.Sory nie czlonkowie tylko uczestnicy
Jestem zachwycony, że nie jestem tu sam i są jeszcze inni Hipokryci. :lol: :lol: :lol:

A czy wiecie, że...
Dziś jest Dzień Ciasta Marchewkowego
Ciastem marchewkowym zajadano się już w średniowieczu, ale dopiero w XX wieku zyskało popularność na całym świecie, zwłaszcza w Anglii i USA ;)
Może by dziś upiec takie ciasto?
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Jak masz marchewkę i pozostałe składniki no i czas to spróbujemy co Ci wyszło :lol: :lol: :lol: , ja już mam szarlotkę :D
ODPOWIEDZ